Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

Jyväskylän kristillinen opisto
Yhteenveto
Noin 1,5 vuotta
suomi
marker Hakuaika käynnissä
   
Monimuotokoulutus
Jyväskylä
Ammattitutkinnot

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

Puhtaus- ja kiinteistöalan koulutus

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

Koulutuksen kesto on keskimäärin 1-1,5 vuotta. Henkilön lähtötilanne, koulutuksen aloituksen ajankohta ja opintojen kesto selvitetään tutkinnon suorittamisen henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman laatimisen yhteydessä.

Kohderyhmä

Henkilö, joka on kiinnostunut tai toimii jonkin edellä mainitun osaamisalan mukaisissa tehtävissä; henkilökohtaisena avustajana, kotityöpalvelutehtävissä kodinhuoltajana, laitoshuollon tai toimitilahuollon puhtaus- ja asiakaspalvelutehtävissä.

Tutkinnon osat

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkintoon sisältyy kolme osaamisalaa, joita ovat kiinteistönhoidon osaamisala, kotityöpalvelujen osaamisala ja toimitilahuollon osaamisala. Jyväskylän kristillinen opisto järjestää kotityöpalvelujen ja toimitilahuollon osaamisalaan liittyvää koulutusta.

Kotityöpalvelujen osaamisalan tutkintonimikkeitä ovat henkilökohtainen avustaja ja kodinhuoltaja. Toimitilahuollon osaamisalan tutkintonimikkeitä ovat laitoshuoltaja ja toimitilahuoltaja.

Tutkinnon muodostuminen

Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta (15 osp), yhdestä tai kahdesta osaamisalan valinnaisesta tutkinnon osasta (45 osp tai 90 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista, joita valitaan 45 osp tai 90 osp. Tutkinnon laajuus on 150 osp.

Tutkinnon pakollinen tutkinnon osa:

  • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osp)

Kotityöpalvelujen osaamisalan valinnaiset tutkinnon osat:

  • Henkilökohtainen avustaja: Henkilökohtaisena avustajana toimiminen (45 osp)
  • Kodinhuoltaja: Kotisiivouspalvelut (45 osp)

Toimitilahuollon osaamisalan valinnaiset tutkinnon osat:

  • Laitoshuoltaja: Laitoshygieniapalvelut (45 osp)
  • Toimitilahuoltaja: Ylläpitosiivouspalvelut (45 osp)

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutusvaihtoehdot:

Työelämävaltainen koulutus:

Työelämävaltaiseen koulutukseen on jatkuva haku. Hakijat kutsutaan valintahaastatteluun. Pääsyvaatimuksena valmistavaan koulutukseen on pääsääntöisesti ammatillinen perustutkinto, muu tutkinto tai työkokemus, riittävä terveydentila sekä soveltuvuus alalle. Koulutus kestää yleensä n. 1-1,5 vuotta. Jos olet työtön, selvitä alueesi TE-toimistosta mahdollisuutta opiskella päätoimisesti työttömyysetuudella.

Oppisopimuskoulutus:

Sovi oppisopimuksesta työnantajan ja opiston kanssa. Oppisopimuskoulutukseen on jatkuva haku. Koulutus kestää yleensä n. 1-2 vuotta.

  • Molempiin koulutusmuotoihin kuuluu tietopuoliset opinnot ja työssäoppiminen työpaikalla. Tietopuolisiin opintoihin kuuluu noin 3-5 lähiopetuspäivää kuukaudessa sekä verkko/oppimistehtäviä. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskeluohjelma (HOKS).

Tutkinto / todistus

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto. Tutkintonimikkeinä Henkilökohtainen avustaja, Kodinhuoltaja, Laitoshuoltaja, Toimitilahuoltaja

Kustannukset

Työelämävaltainen koulutus: opiskelumaksu 385 €.

Oppisopimuskoulutus: koulutus ja näytöt ovat maksuttomia.

Työnantajalle maksetaan koulutuskorvausta ja opiskelija saa työehtosopimuksen mukaista palkkaa työstään (vähintään 25h/viikko) sekä taloudellista tukea tietopuolisen opetuksen ajaksi. 

Yksittäiset tutkinnonosat 150 €, lisätietoja koulutuksen vastuuopettajalta.

Majoitus ja ruokailut teoriaopintojen aikana ovat maksullisia.

Tutkinnon suorittamisen jälkeen on mahdollista anoa ammattitutkintostipendiä, jonka myöntää ja maksaa Koulutusrahasto (400 €, myöntämisperusteista tarkemmin Koulutusrahaston verkkosivuilla).

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Jyväskylän kristillinen opisto sosiaalisessa mediassa

Jyväskylän kristillinen opisto

Jyväskylän kristillinen opisto

» Jyväskylän kristillinen opisto somessa

Jyväskylän kristillinen opisto sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Oppilaitos on täynnä iloa, eloa ja älyä! Opisto on sekä kansanopisto että nuorten ja aikuisopiskelijoiden ammatillinen oppilaitos, jossa opiskelee vuosittain noin neljäsataa opiskelijaa. Osa opiskelijoista asuu viikot opiston viihtyisässä asuntolassa. Koulutuksiin haetaan suoraan...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän kristillinen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän kristillinen opisto

Sulkulantie 28
40520 Jyväskylä

 Näytä puhelinnumero
www.jko.fi

Arvioinnit

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: