✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Yhteenveto
5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Kandi- ja maisteriohjelmat

Video

Kolme ihmistä nauraa

Kirjallisuus

Oletko kiinnostunut tekstien merkityksistä ja siitä, millä tavoin ne vaikuttavat lukijaansa ja ympäröivään yhteisöönsä? Jyväskylän yliopiston kirjallisuuden opinnot tarjoavat sinulle valmiudet työskennellä lukemisen ja kirjoittamisen monialaisena asiantuntijana.

Kirjallisuuden opinnoissa korostuu nykykirjallisuuden tutkimus, mutta samalla tutustut kirjallisuuden klassikoihin. Opit myös kirjallisuuden lähialueista, kuten kuvallisesta ja äänellisestä kulttuurista. Opinnoissasi perehdyt kirjallisuustieteen perusteisiin, tekstien analyysiin sekä kirjallisuuden tutkimuksen erilaisiin suuntauksiin. Tutustut kirjallisuuden tyylikausiin ja lajeihin, kirjallisuuden historiaan ja poliittisuuteen sekä kirjallisuuden ja yhteiskunnan välisiin yhteyksiin. Sinulle kertyy vahva tietämys kirjallisuustieteen teorioista ja menetelmistä sekä niiden soveltamisesta tekstien tulkintaan.

Kirjoittaminen on kirjallisuuden syventävien opintojen linja, jonka voit valita opinnoissasi maisterivaiheessa. Kirjoittamisen syventävissä opinnoissa kohtaavat luova kirjoittaminen, kirjoittamisen pedagogia ja tutkimus. Opinnoissa painottuu kirjoittamalla luotu suhde kirjallisuuteen sekä erikoistuminen johonkin kirjoittamisen aihepiiriin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kirjallisuus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti
Filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kirjallisuus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvioinnit
Kirjallisuus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Opiskelijat kertovat

Tälläistä on opiskella Jyväskylän yliopistossa

Jyväskylän yliopiston opiskelijat kertovat arvostavansa monipuolisia opiskelumahdollisuuksia, opintojen oheessa opittavia työelämäntaitoja, aktiviista ainejärjestötoimintaa ja yliopiston hyvää henkeä. 

Lue tarkemmin yliopistolaisten kokemuksia ja ajatuksia.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kirjallisuus täytä seuraavat tiedot: