Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Ammatilliset perustutkinnot
Ei arviointeja

Maatalousalan perustutkinto | maatilatalouden osaamisala

Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Syksyllä / joustavasti katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Syksyllä / joustavasti katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Maatalousalan perustutkinto | maatilatalouden osaamisala

Maatalousalan perustutkinto | maatilatalouden osaamisala / Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Maatalousalan perustutkinto tarjoaa sinulle monipuolisen ja ajanmukaisen opintokokonaisuuden luonnonvara-alan työelämän tarpeisiin. 

Maatilatalouden osaamisala tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet opiskella omien kiinnostusten ja tarpeiden mukaan maatalousalalla tarvittavia tietoja ja taitoja. Maaseutuyrittäjän koulutus antaa erinomaisen pohjan maaseutuyrittäjyyteen oman maatilan hoitajana. Koulutus valmistaa myös työskentelemään esimerkiksi maatalouslomittajana, maataloustyöntekijänä tai karjanhoitajana.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Maatalousalan perustutkinto, maatilatalouden osaamisala, on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tutkinnon valinnaisina ammatillisina opintoina voi opiskella esim. tuotantoeläinten hoitoa, metsätaloutta, maatilarakentamista, maatalouskoneiden huoltamista ja korjaamista ja peltokasvien tuottamista.

Maatilatalouden osaamisalassa opiskelet Kannuksen toimipaikassa mm. tuotantoeläinten hoitoa, kasvinviljelyä, kone-ja metalliopintoja, metsänhoitoa sekä rakentamista.

Opiskelusta noin puolet työskennellään pellolla, navetassa, konehallilla, metsässä tai rakennuksilla. Teoriaopinnot vastaavat alan jatkuvasti kehittyvän toimintaympäristön haasteisiin. Opinnot etenevät oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (HOKS) ja opinnoissa voi hyödyntää aikaisemmin hankittua osaamista joustavasti. Jos kansainvälisyys kiinnostaa, mahdollisuudet tehdä työssäoppimista ulkomailla ovat erittäin hyvät.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Maatalousalan perustutkinto | maatilatalouden osaamisala, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Tutkinto / todistus

Maatalousalan perustutkinto, maatilatalouden osaamisala

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maatalousalan perustutkinto | maatilatalouden osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.