Ammatilliset perustutkinnot

Maatalousalan perustutkinto | eläintenhoidon osaamisala

Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Maatalousalan perustutkinto | eläintenhoidon osaamisala

Maatalousalan perustutkinto | eläintenhoidon osaamisala / Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Eläintenhoitajan koulutus soveltuu kennel- ja eläinalasta kiinnostuneille, motivoituneille ja aktiivisille opiskelijoille, jotka tulevaisuudessa haluavat työskennellä eläinalalla joko itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä. Perustutkintoon voivat hakea sekä peruskoulupohjaiset että ylioppilastutkinnon suorittaneet hakijat.

Eläinten kanssa työskentely vaatii hyvää fyysistä kuntoa sekä vastuullisuutta. Näitä taitoja voit kartuttaa myös opintojesi aikana.

Koulutuksen sisältö

Maatalousalan perustutkinto, eläintenhoidon osaamisala, on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkintokoulutus koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp).

Kannuksessa eläintenhoidon osaamisalassa painotus on koirissa eli kennelalan opinnoissa. Opiskelu sisältää teoriaopintojen lisäksi runsaasti käytännön harjoittelua sekä koulun eläinhoitolassa että kasvattajilla, eläinkaupoissa ja muissa eläinalan yrityksissä.

Opiskelet mm. eläinten käsittelyä, hoitoa, ruokintaa ja kasvattamista. Opiskelu sisältää eläinten hoidon lisäksi myös perusteet maatalousalan töistä (tuotantoeläimet, maatalousalan perustaidot).

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka mukaan valinnat ja opetus rakentuvat.

Eläintenhoitaja työelämässä

Eläintenhoitajan koulutuksesta valmistuttuasi voit työskennellä mm. omassa kennelyrityksessä yrittäjänä, eläintenhoitajana, maatalousalalla, eläinkaupassa, eläinlääkärin avustajana, eläinten kouluttajana tai eläinhoitolassa.

Eläintenhoitajan tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden. Valmistuttuasi sinulla on hyvät valmiudet hakea jatko-opintoihin esimerkiksi luonnonvara-alalle, eläinlääketieteen, biologian tai fysioterapian alalle. Opistolla järjestetään myös jatko-opintoja alalta esim. Eläintenhoidon ammatti- ja erikoisammattitutkinto sekä homekoiraohjaajan koulutus.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Maatalousalan perustutkinto | eläintenhoidon osaamisala, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kannus
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Kannus
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koronarajoitusten salliessa soveltuvuuskoe muodostuu henkilökohtaisesta haastattelu- ja eläintenkäsittelytehtävästä sekä ryhmämuotoisesta tehtävästä. Mikäli soveltuvuuskoetta ei voida järjestää paikan päällä Kannuksessa, niin se muodostuu ennakkotehtävästä ja henkilökohtaisesta haastattelusta, joka toteutetaan etäyhteyden välityksellä.

Tutkinto / todistus

Maatalousalan perustutkinto, eläintenhoidon osaamisala

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maatalousalan perustutkinto | eläintenhoidon osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8
67100 Kokkola

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille Kokkolassa, Kälviällä, Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa. Koulutustarjonta muodostuu ammatillisesta peruskoulutuksesta sekä ammatilliseen koulutukseen ohjaavista ja valmistavista opinnoista. Kpedussa opiskelijalla on lukuisia eri tapoja saavuttaa sellainen ammattiosaaminen,jolla oikeasti pärjää työelämässä. Valittavana on valtava...

Lue lisää oppilaitoksesta Keski-Pohjanmaan ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu