Lukiot ja erikoislukiot

Ammattilukio

Konepajan aikuislukio, paikassa Helsinki
Pituus
3–4 vuotta
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3–4 vuotta
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Ammattilukio

helsinki, konepajan aikuislukio logo

Konepajan aikuislukio järjestää Stadin ammatti- ja aikuisopiston opiskelijoille lukio-opetusta. Ammattilukiossa voit suorittaa lukio-opintoja, osallistua ylioppilaskokeisiin ja saada ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkintotodistuksen. Tällöin olet suorittanut kaksoistutkinnon. Voit siis sisällyttää ammatillisiin opintoihisi ylioppilastutkintoon valmentavat aineopinnot, tai vaihtoehtoisesti voit opiskella eri lukioaineiden yksittäisiä kursseja ja korvata niillä yhteisten tutkinnon osien pakollisia tai valinnaisia osia.

Koulutuksen kesto:

Yo-tutkintoon valmentavien opintojen suorittaminen kestää noin 3–4 vuotta. Osallistut koko opiskelusi ajan lukio-opintoihin kahtena päivänä viikossa. Halutessasi voit opiskella myös Konepajan aikuislukion ilta- ja verkko-opintoja maksutta. Mikäli sinulla jo on aiempia lukiosuorituksia, ne voidaan lukea hyväksi opintoihisi.

Ammattilukion suorittaminen:

Opiskelu ammattilukiossa sisältää lukiokursseja, ammatilliseen perustutkintoon tähtääviä opintoja, koulutussopimusjaksoja sekä ylioppilaskokeet. Ammattilukion suorittaminen vaatii motivaatiota ja sitoutumista sekä hyvät perustiedot opiskeltavissa lukioaineissa. Koulutus lisää yleissivistystäsi sekä antaa sinulle erinomaiset valmiudet jatkaa opintojasi korkeakoulussa ja/tai siirtyä haasteellisiin työtehtäviin omalla ammattialallasi.

Valmistuminen:

Voit saada ylioppilastutkintotodistuksen sen jälkeen, kun olet suorittanut ylioppilaskokeet hyväksytysti. Lisäksi sinulla tulee olla ammatillinen perustutkinto valmiina. Ylioppilaaksi valmistuvana voit hankkia ylioppilasjuhlaasi vaihtoehtoisesti joko kaksoistutkintolakin tai perinteisen ylioppilaslakin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ammattilukio, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Tutkinto / todistus

  • Ylioppilastutkintotodistus
  • Ammatillinen perustutkinto

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ammattilukio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Konepajan aikuislukio
Mäkelänkatu 47
00099 Helsinki

Konepajan aikuislukio

Helsingin aikuislukio on nyt Konepajan aikuislukio. Konepajan aikuislukiossa voit opiskella monipuolisesti, olipa lähtötasosi sitten kansakoulu, peruskoulu, lukio, akateemiset tai ammatilliset opinnot. Aikuislukiossa voit suorittaa lukion oppimäärän ja osallistua ylioppilaskirjoituksiin. Myös aikuisten perusopetuksen suorittaminen on mahdollista. Voit opiskella yksittäisiä perusopetuksen tai...

Lue lisää oppilaitoksesta Konepajan aikuislukio ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu