Ammatilliset perustutkinnot

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja

Koulutuskeskus JEDU, paikassa Nivala
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja

Putkiasentajat asentavat putkistoja talon rakenteisiin.

Opinnoissasi teet vesi-, viemäri- ja lämpöjohtoasennuksia, pesualtaiden ja hanojen asennuksia, kattila-asennuksia, ilmastointikanavien ja venttiilien asennuksia, vesi- ja ilmavirtojen mittaus- ja säätötöitä, putkien hitsaus- ja juotostöitä sekä teräsrakenteiden hitsausta. Opintojen yhteydessä saat suorittaa tulityökortin ja työturvallisuuspassin.

Tavoite

Opinnot ohjaavat sinua toteuttamaan ihmisten asumiseen vaikuttavia laadukkaita, terveellisiä ja viihtyisiä LVI-järjestelmiä. Talotekniikalla tarkoitetaan kiinteistöihin liittyvää sähkö-, automaatio- ja LVI-tekniikkaa (lämpö, vesi, ilmastointi).

Opit ymmärtämään järjestelmien eri rakenteet ja niiden oikean toimivuuden. Keskeisintä opinnoissa on tekemällä oppiminen. Oppilaitoksen erilaiset alan harjoitustyöt antavat mahdollisuuden saavuttaa monipuolisen ammattitaidon.

Putkiasentaja osaa lukea sekä talonrakentamiseen että LVI-järjestelmien rakentamiseen liittyviä piirustuksia. Hän osaa alan työtehtäviin liittyvät fysiikan perusteet, kuten lämpölaajenemisen sekä äänen liikkumiseen liittyvät lainalaisuudet. Putkiasentaja osaa tehdä uudisrakennuksiin liittyvät vesijohto-, viemäri- ja lämmitysverkoston putkistoasennukset piirustusten ja työselityksen mukaisesti.

Talotekniikan osaamista tarvitaan uudisrakentamisessa sekä kiinteistöjen ylläpidossa ja korjauksessa. LVI-alalla suunnitellaan, asennetaan ja huolletaan kiinteistöjen lämpö-, vesi- ja ilmastointilaitteita ja -järjestelmiä. Alaan sisältyy yhä enemmän myös säätö- ja automaatiotekniikkaa sekä pienimuotoisia sähköasennuksia.

Työelämässä

Putkiasentaja on talotekniikan moniosaaja ja erilaisia työympäristöjä on lukemattomia. LVI-alalla arvostetaan hyvää havainnointikykyä, järjestelmällisyyttä, luovuutta ja vuorovaikutustaitoja asiakkaan kanssa. Työpaikkoja on esimerkiksi teollisuuden, kiinteistöhuoltoyhtiöiden, kuntien ja valtioiden palveluksessa sekä itsenäisenä yrittäjänä

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Aikuisille järjestetään samoja ammatillisia perustutkintoja kuin nuorillekin. Lisäksi aikuisille on tarjolla useita ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

Koulutuskeskus JEDUssa voi olla opiskelupaikkoja myös jo tutkinnon suorittaneille. Niihin ei haeta ammatillisen koulutuksen yhteishaussa (opintopolku.fi) vaan suoraan Jatkuvan haun kautta JEDUn kotisivuilla.

Aikuiset hakevat siis pääsääntöisesti suoraan oppilaitokseen (poisluettuna työvoimakoulutus). Hakuaika on jatkuva, ja JEDUn toimipisteet täyttävät vapaita paikkoja pitkin vuotta. Osassa tutkintoja hakuaikoja on erikseen syksyllä ja tammikuussa alkaviin koulutuksiin.

Tutkinto / todistus

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.