AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Sosionomi (AMK) | päivätoteutus

LAB-ammattikorkeakoulu, paikassa Lahti (+1 sijaintia)
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Sosionomi (AMK) | päivätoteutus

ikampus seinä ja lab logo

Sosionomina työsi on asiakaslähtöistä vaikuttamistyötä erilaisissa työympäristöissä, verkostoissa ja digitaalisissa ympäristöissä. Työsi keskipisteenä on ihmisten ohjaaminen ja tukeminen eri elämäntilanteissa. Sosionomin työhön kuuluu myös yhteistyötä muiden ohjauksen, kasvatuksen ja kuntoutuksen ammattilaisten kanssa.

Sosionomit työskentelevät esimerkiksi sosiaali- ja perhepalveluissa, päiväkodeissa ja kouluissa, asumis-, kuntoutus- tai palveluyksiköissä, digitaalisten sosiaali- ja terveyspalveluiden parissa ja maahanmuuttajatyössä. Sosionomeja työllistävät myös hyvinvointialan kehittämishankkeet, järjestöt, Kela ja TE-palvelut sekä terveys- ja hyvinvointiasemat ja sairaalat. Osa sosionomeista toimii lähiesihenkilötehtävissä.

Sosionomi osallisuuden kokemuksen vahvistajana

Työssäsi luot asiakkaan osallisuutta vahvistavan vuorovaikutussuhteen. Sosionomina osaat vahvistaa eri-ikäisten ihmisten, perheiden ja erilaisten yhteisöjen sosiaalista osallisuutta sekä arvioida asiakkaan ja hänen läheistensä tuen ja palvelujen tarvetta. Yhdistät työssäsi tutkimus- ja kokemustietoa. Ohjaat asiakkaita heidän arjessaan toiminnallisia ja osallisuutta tukevia menetelmiä hyödyntäen ja palveluja yhteen sovittaen.

Sosionomina toimit sosiaalialan asiantuntijana, toteutat ja kehität sosiaalialan työtä oma-aloitteisesti ja vastuullisesti yhdessä asiakkaan ohjaukseen, kasvatukseen ja kuntoutukseen osallistuvien ammattilaisten kanssa. Sosionomina teet myös itsenäisiä päätöksiä, osaat johtaa tiimien toimintaa ja pystyt toimimaan esihenkilötehtävissä. Työtäsi ohjaa ammattietiikka ja lainsäädäntö sekä vaikuttavuuden ja kestävän kehityksen periaatteet.

Jos sisällytät opintoihisi 60 opintopistettä varhaiskasvatuksen ja/tai sosiaalipedagogiikan opintoja, saat kelpoisuuden toimia varhaiskasvatuksen sosionomina (varhaiskasvatuslaki 540/2018).

Opintojen rakenne

Sosionomikoulutus toteutetaan nykyaikaisin metodein ja opiskelet kampuksella ja simulaatio-oppimisympäristössä sekä oikeissa työelämäympäristöissä. Opintoihisi kuuluu muun muassa luentoja, pienryhmätyöskentelyä, simulaatioharjoituksia ja verkko-opintoja sekä harjoittelua ja työelämän kehittämistehtäviä. Koulutuksessa korostuvat tulevaisuuden osaamisvalmiudet ja opit kehittämään arkilähtöisiä prosesseja, palveluita ja toimintamalleja, jotka vahvis­tavat yksilöiden ja yhteisöjen sosiaalista osallisuutta.

Sosionomin (AMK) tutkinto on laajuudeltaan 210 opintopistettä. Opinnot muodostuvat ammattikorkeakoulun yhteisestä ydinosaamisesta, ammatillisesta ydinosaamisesta sekätäydentävän osaamisenopinnoista.

  • LABin yhteinen ydinosaaminen, 15 opintopistettä.
  • Ammatillinen ydinosaaminen 165 op, josta harjoittelua 45 opintopistettä.
  • Täydentävä osaaminen, 30 opintopistettä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosionomi (AMK) | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Lähiopetus
  • Lahti
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Syksy

  • Lähiopetus
  • Lappeenranta
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Sosionomi (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosionomi (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
LAB-ammattikorkeakoulu
Mukkulankatu 19
15210 Lahti

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu syntyi halusta uudistaa korkeakoulutusta ja työelämää – tehdä työstä merkityksellisempää. Haluttiin parempi työelämä, ja sitä varten tarvittiin parempi ammattikorkeakoulu. LAB aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyivät. LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa...

Lue lisää oppilaitoksesta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu