Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sosionomi (AMK) | päivätoteutus

LAB-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
AMK-tutkinnot, päiväopinnot
Lahti, Lappeenranta

Alkavat koulutukset
Lahti
Syksyllä

Lappeenranta
Syksyllä

Sosionomi (AMK) | päivätoteutus

Sosionomi osallisuuden kokemuksen vahvistajana

Sosionomin työn keskiössä on ihmisen ohjaaminen ja tukeminen eri elämäntilanteissa. Sosionomit tekevät asiakaslähtöistä vaikuttamistyötä erilaisissa työympäristöissä, verkostoissa ja digitaalisissa ympäristöissä. 

Valmistuneena sosionomina osaat vahvistaa eri-ikäisten ihmisten, perheiden ja erilaisten yhteisöjen sosiaalista osallisuutta. Arvioit asiakkaan ja hänen läheistensä tuen ja palvelujen tarvetta. Ohjaat asiakkaita heidän arjessaan toiminnallisia ja osallisuutta tukevia menetelmiä hyödyntäen ja palveluja yhteen sovittaen.

Yhdistät työssäsi tutkimus- ja kokemustietoa. Toimit sosiaalialan asiantuntijana, ja toteutat ja kehität sosiaalialan työtä oma-aloitteisesti ja vastuullisesti yhdessä muiden asiakkaan ohjaukseen, kasvatukseen ja kuntoutukseen osallistuvien ammattilaisten kanssa.

Sosionomina teet myös itsenäisiä päätöksiä. Osaat johtaa tiimien toimintaa ja pystyt toimimaan esimiestehtävissä.

Työtäsi ohjaavat ammattietiikka ja lainsäädäntö sekä vaikuttavuuden ja kestävän kehityksen periaatteet.

Tulevaisuuden osaamisvalmiuksia

Sosionomin työn tavoitteena on eriarvoistumisen vähentäminen. Sosionomikoulutus korostaa tulevaisuuden osaamisvalmiuksia, jossa kehitetään arkilähtöisiä prosesseja, palveluita ja toimintamalleja yksilöiden ja yhteisöjen sosiaalisen osallisuuden vahvistamiseksi.

Opiskelua oikeissa työympäristöissä

Opetus toteutetaan nykyaikaisin metodein. Opiskelet kampuksella ja simulaatio-oppimisympäristössä sekä oikeissa työelämäympäristöissä. Opintoihisi kuuluu muun muassa luentoja, pienryhmätyöskentelyä, simulaatioharjoituksia ja verkko-opintoja sekä harjoittelua ja työelämän kehittämistehtäviä.

Työelämän kehittämistehtävissä kokeillaan uusia asiakaslähtöisiä palveluja sosiaalisen osallisuuden vahvistamiseksi yrittäjämäisellä otteella. Monikulttuurista osaamista saavutat osallistumalla kansainvälisiin hankkeisiin ja opiskelijavaihtoihin.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Sosionomi (AMK)

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulussa voi opiskella sosiaali- ja terveysalaa, tekniikkaa, liiketaloutta, hotelli-, ravintola ja matkailualaa sekä muotoilua, taidetta ja visuaalista viestintää. LABin Muotoiluinstituutti jatkaa Lahden Muotoiluinstituutin ja Imatran taidekoulun pitkiä perinteitä. Lisäksi LAB-ammattikorkeakoulu tarjoaa kaikille avoimia korkeakouluopintoja avoimessa AMK:ssa sekä täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia jo korkeakoulututkinnon suorittaneille.  LABilla on...


Lue lisää oppilaitoksesta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

LAB-ammattikorkeakoulu

Kirkkokatu 27
15140 Lahti


Arvioinnit
Arvioinnit
Sosionomi (AMK) | päivätoteutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(3,7)
Perustuu 4 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit