Päätöksenteon ilmiöt ja valintamuotoilu johtamisessa | YAMK | monimuotototeutus
Koulutuksessa perehdytään ihmisten päätöksenteon taustalla vaikuttaviin ilmiöihin ja tekijöihin ja paneudutaan siihen, miten mielemme toimii työ- ja arkielämän päätöksentekotilanteissa. Ilmiöitä havainnoidaan käytännössä erilaisissa tilanteissa ja koulutuksessa perehdytään myös päätöksenteon ja valintamuotoilun taustalla olevaan tutkimustietoon.
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen pääpaino on päätöksenteon käyttäytymistieteellisen tietämyksen soveltamisessa organisaatioiden kehittämistoiminnassa ja johtamisessa. Opit tarkastelemaan päätöksenteon ilmiöitä laaja-alaisesti erilaisissa valintatilanteissa sekä yksilön että yhteisön tekemien valintojen kautta. Opit tunnistamaan ja analysoimaan työelämän ja erilaisten yhteisöjen taustalla vaikuttavia tekijöitä ja käyttäytymismalleja, mikä puolestaan luo pohjan ratkaisujen kehittämiselle.
Valintamuotoilu mahdollistaa tehokkaiden toiminta- ja palveluympäristöjen suunnittelun ja se perustuu ihmisten käyttäytymistä ohjaavien päätöksenteon ilmiöiden ymmärryksen varaan. Kun tunnistamme ja ymmärrämme tekijöitä, jotka vaikuttavat ihmisten käyttäytymiseen, voimme myös hyödyntää tietoa käänteisesti johtamisessa, toimintaympäristöjen suunnittelussa ja käyttäytymismuutosten ”tuuppaamisessa”. Tuuppaukset ovat käytännön toimenpiteitä, joilla ihmisten käyttäytymistä voidaan muuttaa ilman kieltoja tai toimintamahdollisuuksien rajoittamista.
Valintamuotoilu pohjautuu käyttäytymistaloustieteen tarjoamalle ymmärrykselle yksilöistä ja ryhmistä päätöksentekijöinä. Käyttäytymistaloustiede puolestaan syventää perinteisen taloustieteen teorioita ihmisten toiminnasta empiiriseen tutkimustietoon nojautuen. Näiden havaintojen perusteella ihmisten toimintaa voidaan kuvata ”ennakoitavan epärationaaliseksi”, mikä avaa uusia näkökulmia heihin vaikuttamiseen niin kaupallisissa tilanteissa kuin yhteiskunnallisissakin kysymyksissä. Päivittäiseen päätöksentekoon vaikuttavat lukuiset päätöksenteon ilmiöt, joita ovat tutkineet esimerkiksi taloustieteen Nobel-palkinnon saaneet Daniel Kahneman (2002) ja Richard Thaler (2017). Koulutuksen yhdellä opintojaksolla vierailevana luennoitsijana toimii Prof. Martijn van den Assem, joka on tehnyt tutkimusyhteistyötä Richard Thalerin kanssa.
Koulutuksen toteutus
Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina. Viiden opintopisteen laajuisiin ydinosaamisen opintojaksoihin sisältyy enintään 3 lähiopetuspäivää, ja opintoihin sisältyy myös verkossa toteutettavia opintokokonaisuuksia. Lähiopetuspäivissä korostuvat yhdessä oppiminen, työpajatyöskentely sekä yhteys tutkimus- ja kehittämistoimintaan. Lähiopetuspäivien ulkopuolella hyödynnetään erilaisia verkko-oppimisen sovelluksia. Opintojaksoihin sisältyy soveltavia kehittämistehtäviä, jotka toteutetaan usein pienryhmissä.
Opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa, mutta se edellyttää hyviä itsensä johtamisen taitoja ja ajankäytön hallintaa. Opintovapaan ottaminen työstä tukee opintojen edistymistä.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Päätöksenteon ilmiöt ja valintamuotoilu johtamisessa | YAMK | monimuotototeutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.
Hakemiseen vaaditaan Tradenomi (AMK) tai muu soveltuva korkeakoulututkinto.
Lisäksi vaaditaan kahden vuoden soveltuva työkokemus tutkinnon suorittamisen jälkeen.
Tutkinto / todistus
Tradenomi (YAMK), Master of Business Administration
Ota yhteyttä
Laurea Twitterissä ja Facebookissa
Laurea-ammattikorkeakoulu
Laurea-ammattikorkeakoulu on Uudellamaalla sijaitsevat ammattikorkeakoulu, jolla on kuusi kampusta: Tikkurila, Hyvinkää, Lohja, Porvoo sekä Leppävaara ja Otaniemi Espoossa. Kampuksilla opiskelee yhteensä lähes 10 000 opiskelijaa 20 AMK-koulutuksessa – 13 suomeksi ja 7 englanniksi sekä 17 YAMK-koulutuksessa – 17 suomeksi ja...
Lue lisää oppilaitoksesta Laurea-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä