Kansanopistot

Kauppatieteet

Alkio-opisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kauppatieteet

Opiskelijat opiskelevat yhdessä

Onko kauppatieteet unelmiesi ala? Onko tavoitteenasi päästä opiskelemaan kauppakorkeakouluun? Kaipaatko vertaistukea, valmennusta ja henkilökohtaista tukea valintakokeisiin? Vai haluaisitko kenties kokeilla, ovatko kauppatieteet sinun juttusi? Yliopistoon voi olla haastavaa päästä ja me Alkio-opistolla haluamme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Alkio-opiston vuoden kestävällä kauppatieteiden opintolinjalla pääset opiskelemaan laajasti kauppatieteen eri osa-alueita, kuten johtamista, markkinointia, rahoitusta ja taloustiedettä. Vuoden aikana saat valmiudet hakea kauppatieteelliseen joko avoimen väylän kautta, valintakokeella tai yo-todistuksellasi. Opintoihin kuuluu avoimen yliopiston kauppatieteiden kursseja ja keväällä valmennamme sinua pääsykokeeseen. Oppi ei mene hukkaan, sillä suorittamasi opinnot saadaan hyväksiluettua tutkintoosi, kun ovi yliopistoon aukeaa.

Opiskelu Alkio-opistossa

Kauppatieteiden linjalla opiskeltavat avoimen yliopiston opinnot johdattavat kauppatieteiden maailmaan ja tekevät tutuksi myös valintakokeissa esiin nousevia teemoja.

Opintojen runko muodostuu syyslukukaudella ja kevätlukukauden alussa avoimen yliopiston kauppatieteen perusopintotasoisista opintojaksoista kuten markkinointi, johtaminen, laskentatoimi, yrittäjyys ja rahoitus sekä taloustieteen peruskurssi. Painopisteenä on väyläopintojen suorittaminen Jyväskylän yliopistoon. Opiskelussa voi ottaa päämääräksi väyläopiskelun ja pyrkiä erillisvalinnassa yliopistoon ilman valintakoetta. Väyläopintojen kautta opiskelupaikkaan tähtääville on tarjolla laajasti kieli- ja viestintäopintoja sekä lisäksi mahdollisuus opiskella laskentatoimen, markkinoinnin tai johtamisen opintokokonaisuuksista eri opintojaksoja.

Kevään opetuksessa tutustutaan laajasti kauppatieteelliseen alaan tähtäimenä korkeakouluopinnot. Kevätlukukauden lopulla pääpaino on kauppatieteiden aineopintokursseissa sekä valintakokeisiin valmistautumisessa. Tutustumme keväällä erillisten opintojaksojen kautta tilasto- ja todennäköisyyslaskuihin, taloustietoon sekä historian kokonaisuuteen. Lisäksi teemme keväällä eri osa-alueisiin perustuvia harjoituskokeita, joiden tekeminen auttaa opiskelijaa hahmottamaan omat vahvuutensa sekä ne osa-alueet, joissa tarvitaan enemmän kertausta. Liiketalouden AMK-opinnoista kiinnostuneille on lisäksi loppukeväästä tarjolla tuutorointia liiketalouden sisältöihin.

Vuoden aikana meistä tulee luja tiimi yhteisten opiskelujen, retkien ja muiden tapahtumien järjestämisen tiimellyksessä. Oman ryhmän antama tuki ja ryhmähenki ovatkin opintojen etenemisen kannalta tärkeällä sijalla.
Opiskelu kauppatieteen linjalla on monimuotoista, mikä lisää opiskelutaitoja ja kehittää akateemisia valmiuksiasi. Opintoihin sisältyy lähiopetuksen lisäksi verkko-opiskelua, oppimistehtäviä, tenttejä, ryhmätöitä, lukupiirejä, tuutorointia, harjoituksia ja itsenäistä opiskelua.

Opiskelu linjalla on kokopäivätoimista, joten sinulla on oikeus opintotukeen. Opintojen suunnittelussa saat tukea ja ohjausta opintolautasesi kokoamiseen.

Aiemmin kauppatieteen linjalla opiskelleet ovat sijoittuneet hyvin korkeakouluihin ympäri Suomen.

Väyläopinnot

Alkio-opistolla on mahdollisuus saavuttaa hakukelpoisuus Jyväskylän yliopistoon avoimen väylään yhden lukuvuoden opinnoilla.Lisätietoa muiden yliopistojen väylämahdollisuuksista ja hakuvaatimuksista on saatavissa yliopistojen omilta verkkosivuilta.

Lataa Hakijan opas 2023–2024

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kauppatieteet, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2024

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Linjalle voit hakea Alkio-opiston kotisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelusta peritään opintomaksu. Kysy lisätietoa opintomaksuista Alkio-opistosta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kauppatieteet? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Alkio-opisto
Tähtiniementie 26
41800 Korpilahti

Alkio-opisto

Onko tavoitteenasi korkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai opiskelutaitojen vahvistaminen? Alkio-opistossa saat erinomaiset eväät tulevaisuuteen. Uskomme siihen, että parhaat tulokset ja kokemukset luodaan yhdessä: oppien, eläen, nauraen, kokien ja toisiamme tukien. Alkio-opisto on avoimia yliopisto- ja amk-opintoja, luovien alojen...

Lue lisää oppilaitoksesta Alkio-opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu