4,7 (7 Arvioinnit)

Alkio-opisto

paikassa Jyväskylä (+ 1 sijaintia)
Kysy lisätietoja oppilaitoksesta 👍

Alkio-opisto

Alkio-opisto

Alkio-opisto

Onko tavoitteenasi korkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai opiskelutaitojen vahvistaminen? Alkio-opistossa saat erinomaiset eväät tulevaisuuteen. Uskomme siihen, että parhaat tulokset ja kokemukset luodaan yhdessä: oppien, eläen, nauraen, kokien ja toisiamme tukien.

Alkio-opisto on avoimia yliopisto- ja amk-opintoja, luovien alojen opintoja sekä lukiokursseja tarjoava kansanopisto Jyväskylän Korpilahdella. Meillä saat laadukasta lähiopetusta ja yksilöllistä ohjausta sekä opiskelukavereita kaikkialta Suomesta.

Valmistaudu jatko-opintoihin ja valintakokeisiin tai etsi oma alasi

Alkio-opiston yhteistyöyliopistoja ovat Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän ja Turun yliopistot. Ammattikorkeakouluista yhteistyötä tehdään Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun sekä Humanistinen ammattikorkeakoulun kanssa.

Alkio-vuoden aikana opiskelet tutkinnon osia ja valmistaudut samalla tehokkaasti valintakokeisiin. Opinnot kehittävät muun muassa lukutekniikkaa, esseiden kirjoitustaitoa ja muita jatko-opintovalmiuksiasi korkeakoulussa. Suorittamiasi tutkinnon osia voit myöhemmin sisällyttää korkeakoulututkintoon ja siten lyhentää opiskeluaikaasi korkeakoulussa.

Alkio-opistolla voit etsiä omaa alaasi ja hakea lisäkoulutusta. Alkio-opistossa opiskelee välivuotta viettäviä, lukiosta suoraan tulleita, työttömiä ja alan vaihtajia.

Opiskelupaikka Alkiolla ei muuta asemaa ensikertalaiskiintiössä. Alkio-opistolla voi siis turvallisesti kokeilla oma alaansa menettämättä ensi kertaa korkeakouluun hakevan etua. Opinnot oikeuttavat myös Kelan opintotukeen. Alkio-opisto luetaan toisen asteen oppilaitokseksi, joten korkeakouluopintojen opintotukikuukaudet säilyvät, ja suoritetut opinnot nopeuttavat valmistumista.

Alkiolta on kolme reittiä yliopistoon

Alkiolta on kolme reittiä yliopistoon: avoin väylä, valintakoe ja todistusvalinta.

  • Suorittamillasi avoimen yliopiston opinnoilla voit hakea erillishaun kautta yliopistoon avoimen väylän kautta.
  • Suorittamalla korkeakouluopintoja valmistaudut alasi valintakokeisiin ja parannat mahdollisuuttasi saada opiskelupaikka valintakokeiden kautta.
  • Kertaamalla tehokkaasti lukioaineita valmistaudut yo-kirjoituksiin.

Tutustu Alkio-opiston laajan ja monipuoliseen väyläopintojen tarjontaan. Asema ensikertalaiskiintiössä säilyy.

Laadukasta ja mukaansatempaavaa opetusta

Alkio-opiston opetus on laadukasta ja mukaansatempaavaa. Hyvä yhteishenki siivittää opinnoissa eteenpäin.

"”Asuin koko Alkio-vuoden opiskelija-asunnossa ja opistolla oli aina mukava tunnelma. Koululla ja vapaa-ajalla oppi nopeasti tuntemaan mukavia opiskelijoita kaikkialta Suomesta sekä Alkion mahtavia opettajia, jotka olivat aina tukena ja ohjeistamassa tarpeen vaatiessa. Ryhmäkoot ovat linjoilla maltillisia, joten opettajat pystyivät antamaan opiskelijoille erittäin yksilöllistä ohjausta.” 

– Sami

Hae nyt opiskelupaikkaa!

Alkio-opistolle voi hakea suoraan opiston verkkosivujen kautta. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, joten suosituimmat linjat täyttyvät nopeasti. Alkio-opistolla ei ole pääsykokeita. Oletpa sitten kevään ylioppilas, välivuotta jo pitänyt, työelämästä opintoihin palaava tai muuten opiskelupaikkaa vailla oleva, Alkio-opisto on hyvä tilaisuus, johon kannattaa tarttua.

Haluatko lisätietoa Alkio-opiston tarjonnasta?

Löydät lisätietoa Alkio-opiston koulutustarjonnasta ja opintojen sisällöstä alla olevasta koulutuslistauksesta. Jokaisen koulutusesittelyn yhteydessä sinulla on mahdollisuus lähettää Alkio-opistolle yhteydenottopyyntö ja saada vastauksia opintojen aloittamiseen liittyviin kysymyksiisi.


Videoesittely

Koulutukset

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Alkio-opisto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot

Alkio-opisto

Tähtiniementie 26
41800 Korpilahti

Puh: 050 409 3004
www.alkio.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,7

Perustuu 7 arviointiin
Kirjoita arviointi
5/5
Ida Salla
25 maalis 2020

Hyvä maahanmuuttajakoulutus. Todella hyviä opettajia - varsinkin luokan opettaja, Marjaana. Tunnen, että olen parantunut paljon suomen kielessä Marjaanan opetuksen takia, koska ...

Näytä kokonaan
5/5
Bruna Arndt
23 maalis 2020
Hyvin etenevää opetusta

Opin todella paljon Alkiolla. Siellä opiskellaan paljon kielioppia, mutta myös kirjoittamista, tekstin ymmärtämistä, kuuntelemista ja puhumista. Minun kielitaitoni eteni kovast...

Näytä kokonaan
5/5
Sapna
23 maalis 2020
Suomen kielen opiskeleminen

Olen erittäin tyytyväinen opetusmenetelmään, opetusmateriaaleihin ja kouluympäristöön. Opettajat ja henkilökunta yrittävät aina auttaa mahdollisuuksien mukaan. Joka päivä olin m...

Näytä kokonaan
Sponsoroitu