Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneautomaatioasentaja

OSAO
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Oulu

Alkavat koulutukset
Oulu
7.8.2023

Oulu
Kysy lisätietoja

Oulu
Syksy
koneautomaatioasentaja

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneautomaatioasentaja

Koneautomaatioasennus sopii sinulle, joka olet kiinnostunut automaatiolaitteiden kokoonpano- ja asennustöistä sekä robotiikasta. Osaat soveltaa asennuksissa mekaniikkaa, hydrauliikkaa, pneumatiikkaa ja sähkötekniikkaa piirustusten avulla. Työssäsi osallistut laitteistojen käyttöönottoon, huoltoon ja korjauksiin. Koneautomaatio on kasvava ala ja työllistymisnäkymät ovat hyvät.

Koneautomaatioasentajana olet erikoistunut automaatiojärjestelmiin liittyviin asennustöihin. Tunnet koneautomaation komponenttien ja laitteiden rakenteita ja toimintaa sekä robotiikkaa. Osaat käyttää materiaaleja ja eri asennusmenetelmiä työn kannalta tarkoituksenmukaisesti ja turvallisesti. Koneautomaatioasentajana osaat tarkastaa asennettavaksi tarkoitetut osat ja komponentit, sekä tehdä niihin tarvittavat säädöt, asetukset, ohjelmoinnin ja niihin liittyvät dokumentoinnit.

Tutkinnon rakenne ja opinnot

Tutkinnon laajuus on kokonaisuudessaan 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat

  • Valmistustyötehtävissä toimiminen, 25 osp
  • Asennus- ja automaatiotyöt, 10 osp
  • Koneautomaatioasennus, 30 osp

Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat

  • Valinnaiset, 80 osp

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
  • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Koneautomaatioasentaja voit työskennellä erilaisissa kone- ja tuotantotekniikan työtehtävissä. Työympäristö voi olla esim.

  • teollisuudessa
  • korjaamoilla
  • asiakkaan tiloissa.

Koneautomaatioasentaja opinnot takaavat sinulle vahvan pohjan jatko-opintoihin. Voit jatko-opiskella esimerkiksi koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon. Tutkinto antaa myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneautomaatioasentaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Voit hakeutua koneistajan osaamisalaopintoihin, mikäli olet suorittanut kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon ammatilliset pakolliset tutkinnon osat 35 osp tai olet muusta ammattioppilaitoksista siirtyvä opiskelija, jolla on jo suoritettuna ammatilliset pakolliset tutkinnon osat 35 osp. Ellet ole suorittanut kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon ammatillisia pakollisia tutkinnon osia, hae niihin ensin.

Tutkinto / todistus

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneautomaatioasentaja

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

OSAO

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...


Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

OSAO

Kotkantie 1
90250 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.osao.fi


Arvioinnit
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneautomaatioasentaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.