Sasky Ikaalisten lukio

paikassa Ikaalinen
Kysy lisätietoja oppilaitoksesta 👍

Sasky Ikaalisten lukio

Ikaalisten lukio

Perinteet ja tulevaisuus kohtaavat IDEAssa

Sasky Ikaalisten lukio tarjoaa laadukasta opetusta. Henkilökohtainen opetus ja tehokas ohjaus ovat lukiomme etuja. Se näkyy opiskelijoiden hyvänä sijoittumisena jatko-opintoihin ja menestyksenä erilaisissa lukiovertailuissa. Lukiossamme kaikki tuntevat toisensa, ja opiskelijoiden on helppoa lähestyä opettajia opintoihin liittyvissä kysymyksissä.

Ikaalisten lukio on osa Sasky koulutuskuntayhtymää ja se sijaitsee uudella IDEA-kampuksella uusissa tiloissa. Samalla kampuksella sijaitsevat Ikaalisten kauppaoppilaitos ja Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, joiden kanssa lukiomme tekee yhteistyötä. Myös e-urheilun liittäminen osaksi lukio-opintoja on mahdollista! Opetuksessa hyödynnetään teknologiaa, sähköisiä alustoja ja digitaalisia oppikirjoja. Uudistusten rinnalla säilyvät edelleen kaikki lukiomme vanhat perinteet.

Saskyn Ikaalisten lukio on päivälukio, jonka opiskelijana sinulla on tavoitteena lukion päättötodistus ja ylioppilastutkinto. Yleissivistävät opinnot valmistavat sinua jatko-opintoihin korkeakouluissa ja muissa oppilaitoksissa. 

Kun tulet opiskelijaksi Sasky Ikaalisten lukioon: 

 • Pääset toteuttamaan nuorisomusikaalia 
 • Saat opintojen ajaksi käyttöön uuden kannettavan tietokoneen 
 • Urheiluakatemiatoiminta mahdollistaa lukio-opiskelun ja tavoitteellisen urheilun yhdistämisen 
 • Sinulla on mahdollisuus osallistua kansainvälisiin opintomatkoihin 
 • Voit suorittaa opintoja Tampereen avoimessa yliopistossa ja kesäyliopistossa 

Jokaiselle jotakin

Olipa opiskelija kiinnostunut mistä oppiaineesta tahansa, lukiomme kurssitarjotin on laaja ja lukiodiplomivalikoima monipuolinen. Lukion omien kurssien lisäksi meillä voi suorittaa Tampereen avoimen yliopiston ja kesäyliopiston kursseja. Opiskelijalla on mahdollisuus osallistua Suomen Akatemian kanssa yhteistyössä toteutettavalle Puistofilosofia-kesäkurssille. Koulu tekee myös vuosittain kaikille opiskelijoille yhteisen kulttuuriretken johonkin kotimaan kaupunkiin. Tasokkaan yleisopetuksen lisäksi lukiossamme opiskelijoita kannustetaan niin kansainvälisyyteen kuin kulttuurin ja urheilunkin pariin.

Kielet ja kansainvälisyys

Kansainvälisyys on vahvasti osa lukiomme toimintaa. Ruotsin opiskelu on lukiossamme suosittua ja ylioppilaskirjoituksiin osallistumista tuetaan järjestämällä kesällä ruotsin kielen abikurssi. Ruotsin kursseihin liittyen on matkustettu Tukholmaan, Maarianhaminaan, Osloon, Kööpenhaminaan ja Reykjavikiin, saksan opiskelijat ovat käyneet Saksassa ja Itävallassa, ranskan opiskelijat Ranskassa ja toisen vuosikurssin opiskelijat ovat käyneet opintomatkalla mm. Lontoossa, Roomassa, Barcelonassa, Maltalla ja Lissabonissa. Yhteistyökouluja lukiollamme on Saksassa, Itävallassa, Italiassa, Puolassa ja Liettuassa. Lukiossamme voi suorittaa suullisen kielikokeen myös lyhyen oppimäärän kielissä. Uutena mahdollisuutena opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus tutustua myös venäjän kieleen alkeiden muodossa.

 • A1-kieli: englanti
 • B1-kieli: ruotsi
 • B2/B3-kielet: ranska, saksa
 • venäjä: alkeet

Musikaali

Lukiossamme järjestetään musikaalitoimintaa, joka on avointa kaikille. Musikaali järjestetään joka toinen vuosi, joten jokainen musikaalin teosta kiinnostunut voi osallistua projektiin ainakin kerran opiskelujensa aikana.

Urheiluakatemia

Urheiluakatemiatoiminta mahdollistaa tavoitteellisen kilpaurheilun ja lukio-opiskelun sujuvan yhdistämisen koulupäivien aikana. Lukiomme tekee yhteistyötä Tampereen urheiluakatemian ja paikallisten urheiluseurojen ja valmentajien kanssa.

Taito- ja taideaineet

Sasky Ikaalisten lukiossa saa laadukasta opetusta taito- ja taideaineissa. Laaja kurssitarjonta ja mahdollisuus suorittaa lukiodiplomi kuvataiteessa, mediassa, teatteritaiteessa, musiikissa, teknisessä työssä ja liikunnassa antavat hyvät valmiudet liikunta- ja kulttuurialan ammatteihin. Yhteistyö Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen kanssa tarjoaa mahdollisuuden lukiodiplomien monipuolisempaan hyödyntämiseen.

Puhallinorkesterin soittimia taitavalle on mahdollista suorittaa musiikin kursseja osallistumalla tasokkaan Ikaalisten nuoriso-orkesterin (INO) toimintaan. Orkesteri on perinteisesti esiintynyt mm. wanhojen päivän tanssiaisissa sekä musikaalin säestäjänä. Wanhojen päivän iltajuhla on loistava esimerkki eri taide- ja taitoaineiden yhteistyöstä sekä lukiomme rikkaasta toimintakulttuurista.

Miksi Iklu?

 • henkilökohtainen opetus ja tehokas ohjaus
 • arkkitehtiopintoihin ja arkkitehtuuriin valmentava linja
 • aktiivinen ja kansainvälinen lukio
 • seutulippu vain 20 e/kk
 • opintojen ajaksi käyttöön uusi kannettava tietokone
 • e-sport osaksi lukio-opintoja

Haluatko lisätietoa Sasky Ikaalisten lukion koulutustarjonnasta?

Löydät lisätietoa Sasky Ikaalisten lukion koulutustarjonnasta ja opintojen sisällöstä alla olevasta koulutuslistauksesta. Jokaisen koulutusesittelyn yhteydessä sinulla on mahdollisuus lähettää Ikaalisten lukiolle yhteydenottopyyntö ja saada vastauksia opintojen aloittamiseen liittyviin kysymyksiisi.


Koulutukset

Lukiot ja erikoislukiot
Lukiokoulutus Paikkakunta
Lukiokoulutus yleislinjalla Ikaalinen
 • = Mukana 2. asteen yhteishaussa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Sasky Ikaalisten lukio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Yhteystiedot

Sasky Ikaalisten lukio

Eino Salmelaisen katu 20
39500 Ikaalinen

Puh: 040 622 7628

Sponsoroitu