Ajoneuvoalan perustutkinto | ajoneuvotekniikan osaamisala | automekaanikko

Vammalan ammattikoulu
Yhteenveto
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Sastamala
Ammatilliset perustutkinnot
Ajoneuvoasentaja

Ajoneuvoalan perustutkinto | ajoneuvotekniikan osaamisala | automekaanikko

Autoala on hyvä vaihtoehto, jos olet kiinnostunut tekniikasta ja haluat huoltaa ja korjata autoja. Meillä voit opiskella autoalaa tekemällä "oikeita töitä" Asiakkaat voivat varata aikoja auton huoltoon ja korjaukseen ammattikoulun autokorjaamoon. Näin sinulla on mahdollisuus harjoitella erilaisia autokorjaamoissa tehtäviä töitä oikeassa työympäristössä.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Ensimmäisenä vuonna perehdyt auton perusrakenteeseen ja toimintaperiaatteisiin. Teoriaopinnot ja käytännön harjoitukset rakentuvat siten, että pääset ammattikoulun omassa autokorjaamossa harjoittelemaan asioita, joita olet opiskellut teoriatunneilla, opetusohjelmien avulla, sekä tekemällä kirjallisia harjoitustehtäviä. Ensimmäisenä opiskeluvuotenasi opit tekniikanalan yleisiä taitoja, kuten koneiden ja laitteiden käyttöä, kuten vaikkapa rengastöitä ja hitsausta. Koulun autokorjaamossa pääset tekemään esimerkiksi öljynvaihtohuoltoja, sekä auton alustan ja jarrujen huoltoja.

Toisen vuoden opiskeluun kuuluvat monenlaiset auton huoltamiseen ja korjaamiseen liittyvät työkokonaisuudet esim. määräaikaishuollot ja katsastustarkastukset, sekä niissä käytettävät mittalaitteet ja tekniikat. Toisen vuoden työssäoppimisjaksolla keskityt lähinnä auton huoltamiseen ja työssäoppimisen aikana teet tästä aiheesta myös ammattiosaamisen näytön.

Kolmannen vuoden opinnoissa vahvistat autoalan osaamistasi. Osaat tehdä määräaikaishuoltoja ja korjauksia jo omatoimisesti. Syvennät taitojasi perehtymällä erityisesti vianhakuun ja korjaukseen, sekä laajemmin sähköiseen vianhakuun ja korjaukseen eri testauslaitteita käyttäen. Lisäksi opiskelet esim. voimansiirron korjauksia.

Autoalan työllisyysnäkymät ovat monipuoliset. Autoalan opiskeltuasi olet saanut laajan teknisen ajattelukyvyn, jonka avulla voit huoltaa ja korjata monia muitakin koneita kuin vain autoja esim. työkoneita ja pienkoneita. Asennustaidot ja tekniikan ymmärtäminen ovat valtteja myös teollisuudessa, kaupan alalla ja maataloudessa. Lisäksi autot korjataan ja huolletaan Suomessa, eikä tätä työtä viedä ulkomaille. Autonasentajia siis tarvitaan.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ajoneuvoalan perustutkinto | ajoneuvotekniikan osaamisala | automekaanikko, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu), jatkuvan haun kautta voivat hakea ne, joilla on jo aiemmin suoritettuna jokin muu tutkinto. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti samana vuonna peruskoulunsa päättävät. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.

Tutkinto / todistus

Ajoneuvoalan perustutkinto, ajoneuvotekniikan osaamisala, automekaanikko

Kustannukset

Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvälineistä, oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista sekä opintokäynneistä. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ajoneuvoalan perustutkinto | ajoneuvotekniikan osaamisala | automekaanikko? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vammalan ammattikoulu

» Vammalan ammattikoulu somessa

Vammalan ammattikoulussa SASKY koulutuskuntayhtymässä voit opiskella itsellesi ammatin, jolla on kysyntää nyt ja tulevaisuudessa. Oppilaitoksessa on tarjolla useita eri koulutusvaihtoehtoja palvelualoilla, tekniikan aloilla sekä tietojenkäsittelyssä ja tietoliikenteessä. Vammalan ammattikoulu tarjoaa myös VALMA-koulutusta eli ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa koulutusta. Vammalan ammattikoulu sijaitsee Sastamalassa....


Lue lisää oppilaitoksesta Vammalan ammattikoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vammalan ammattikoulu

Ratakatu 36
38210 Sastamala

 Näytä puhelinnumero
sasky.fi

Arvioinnit
Ajoneuvoalan perustutkinto | ajoneuvotekniikan osaamisala | automekaanikko ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ajoneuvoalan perustutkinto | ajoneuvotekniikan osaamisala | automekaanikko täytä seuraavat tiedot: