Sivuston käyttötapa: Mobiili

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Sedu
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
suomi
   
Seinäjoki
Erikoisammattitutkinnot

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, joka toimit mielenterveys- tai päihdetyön alalla. Työpaikkasi on esimerkiksi mielenterveys- ja päihdekuntoutus, lastensuojelu, mielenterveys- ja päihdealan kotihoito tai psykiatrinen hoito. Sinulla on sosiaali- ja terveysalan ammatillisen perustutkinnon tai muun soveltuvan tutkinnon tasoiset tiedot ja taidot ja myös täydentäviä ja syventäviä opintoja sekä työkokemusta mielenterveys- ja päihdetyöstä.

Koulutuksessa pääset kehittämään osaamistasi mielenterveys- ja päihdetyön eri osa-alueilla. Tutkinnonsuorittajana voit päivittää lääkehoidon osaamistasi.

Tutkinnon sisältö ja toteutus

Sinulle laaditaan henkilökohtainen opiskeluohjelma. Koulutus järjestetään monimuoto-opetuksena eli se sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja, itsenäistä opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähiopetuspäiviä on 1-2 kertaa kuukaudessa. Suoritat tutkinnon alan työtehtävissä omalla työpaikallasi. 

Valmistavan koulutuksen sisältö:

 • Ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyön erityispiirteet
 • Ikääntyneiden psyykenlääkehoito
 • Ikääntyneiden palvelujärjestelmä
 • Mielenterveys- ja päihdetyötä määrittävät lait, sopimukset ja suositukset
 • Mielenterveys- ja päihdetyön syventävät perusteet
 • Ennaltaehkäisevä mielenterveys ja päihdetyö
 • Työ-, asiakas- ja potilasturvallisuus
 • Kehittämistyö
 • Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmät
 • Psyykenlääkehoito
 • Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyön erityispiirteet1
 • Lasten ja nuorten psyykenlääkehoito
 • Lastensuojelun palvelujärjestelmä
 • Ennaltaehkäisevä ja korjaava lastensuojelutyö

Sedussa kouluttajat ovat monipuolisesti eri alojen käytännön asiantuntijoita. Hyödynnämme alan parasta osaamista. Suoritat tutkinnon omalla työpaikallasi ja hankit valmiuksia työsi kehittämiseen.

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto on näyttötutkinto. Osoitat osaamisesi työpaikalla aidoissa työtehtävissä. Osaamistasi arvioivat koulutuksen järjestäjän edustaja ja työelämän edustaja. Kysy oppisopimuksen mahdollisuudesta!

Tutkintoon liittyy terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Hakijan tulee arvioida omaa ajankohtaista terveydentilaansa ja toimintakykyään. Koulutuksen järjestäjä voi pyytää hakijalta hänen terveydentilaansa koskevia tietoja opiskelijaksi ottamisen arviointia ja päätöksentekoa varten.

Hakeminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Täytä hakulomake huolellisesti.

Tutkinto / todistus

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Kustannukset

Oppisopimusopiskelu on maksutonta. Muille osallistujille osallistumismaksu 250 euroa. Hinta sisältää opetuksen ja opetusmateriaalin.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Sedu

Sedu

Sedu – Ylpeästi tekijä

Sedu toimii laajasti Etelä-Pohjanmaalla mutta myös Vaasassa ja asiakkaiden täydennyskoulutustarpeiden mukaisesti joustavasti muuallakin. Toimipisteistä on yhteensä toistakymmentä. Sedussa opiskelee yli 4000 perustutkinto-opiskelijaa, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä lisä- ja täydennyskoulutusta suorittaa useita tuhansia henkilöitä vuosittain. Sedussa on ammattinsa osaavaa henkilöstöä lähes...


Lue lisää oppilaitoksesta Sedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Sedu

Koulukatu 41
60100 Seinäjoki

 Näytä puhelinnumero
www.sedu.fi

Arvioinnit

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Ammatiksi työ jolla on merkitystä

Tule opiskelijaksi Suomen Diakoniaopistoon! Lähihoitajana edistät toiminnallasi asiakkaidesi terveyttä, toimintakykyä ja hyvinvointia. Tutustu myös SDO:n muihin koulutuksiin!