AMK-tutkinnot, päiväopinnot
4,5 (2 Arvioinnit)

Agrologi | päivätoteutus

Seinäjoen ammattikorkeakoulu, paikassa Seinäjoki
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Agrologi | päivätoteutus

Kiinnostaako luonto, elämä maalla tai suomalainen ruoantuotanto? Haluatko olla vaikuttamassa luonnon monimuotoisuuden säilymiseen ja ilmastonmuutoksen hidastamiseen? Agrologi-opinnoissa opit tietoja, taitoja ja menetelmiä, joilla tuotetaan vastuullisesti ruokaa ja bioenergiaa.

SeAMKissa agrologiopiskelija voi ottaa haltuun koko ruokaketjun pellolta pöytään. Opiskelun punaisena lankana on kestävä ruoantuotanto, ruoantuotannon taloudellisuus, laatu, ympäristöasiat, lainsäädäntö, energia ja markkinointi. Biotalous –pellot, metsät, vesistöt, eläimet tarjoavat myös elinkeinomahdollisuuksia.

Opinnoissa hyödynnetään opetusmaatilaa Ilmajoella sekä alan yhteistyöyrityksiä ja -kumppaneita. Agro-food -laboratorio Framilla antaa mahdollisuuksia monipuolisille opinnoille sekä tutkimustoiminnalle esimerkiksi opinnäytetyöhön liittyen.

Opintojen sisältö

SeAMKin agrologiopinnoissa opit viljelyn perusteet, esimerkiksi hyvinvoivan maaperän, ravinteiden kierrätyksen ja pellon vesitalouden merkityksen. Kasvituotannon syventävissä opinnoissa voit perehtyä erikoiskasveihin, valkuais- ja nurmikasveihin sekä viljelyn suunnitteluun.

Kotieläintuotannossa opiskellaan perusteet tuotantoympäristöstä ja hyvinvoinnin tekijöistä. Mikäli kiinnostusta riittää niin syventävissä opinnoissa voi erikoistua lehmiin, sikoihin, siipikarjaan, lampaisiin, vuohiin tai muihin eläimiin. Älyteknologiaa löytyy kaikesta ruoantuotannosta. Automaattiruokkijat, automaattiohjatut työkoneet, satokartoituslaitteet ja dronet ovat jatkuvassa käytössä maatiloilla.

Yritystalous on tärkeä osa opintoja. Tulet oppimaan miten maatilayritystä johdetaan kokonaisvaltaisesti. Mikäli suunnittelet oman yritystoiminnan aloittamista tai olet jo yrittäjä, saat apua oman yritystoiminnan kehittämiseesi SeAMKin yrityssparrauksesta, yrityksen jatkaja- tai ostajakoulusta.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu on keskellä ruokamaakuntaa. Kaupungista löytyy muun muassa valtakunnallinen Ruokavirasto ja Atrion ja Valion toimipisteet. Agrologi-opinnoissa voi syventää osaamistaan alan sisällä tai valita opintoja toiseltakin alalta.Elintarvikeagrologin opinnoissa opiskellaan agrologiopintojen lisäksi raaka-aineiden jalostusta insinöörien mukana. Opintoihin voi yhdistää myös tradenomien laskentatoimen tai markkinoinnin opintoja.

Tutkintoon kuuluu kaksi harjoittelua Suomessa tai ulkomailla. Harjoittelut rytmitetään opiskelijan oman aikataulun mukaisesti. Useimmat opiskelijat tekevät maatilaharjoittelun ensimmäisen opintovuoden kesällä ja erikoistumisharjoittelun kolmantena opintovuoden jälkeen. Harjoittelun pituudessa otetaan huomioon aikaisempi alan työkokemus.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Seinäjoki
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Agrologi (AMK)

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,5

Perustuu 2 arviointiin
Kirjoita arviointi
4/5
jokke
12 touko 2014
5/5
Jerri
06 maalis 2012

Valmistuin itse SeAMKista agrologiksi 2011. Työllistyin heti valmistumisen jälkeen ja pystyin työskennellä myös opintojeni ohella. Pidin hyvänä että koulussa opiskeltiin myös kä...

Näytä lisätiedot
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Kampusranta 11
60101 Seinäjoki

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa kuulut yhteensä 5000 seamkilaisen joukkoon. SeAMKissa on vahva yhteisöllisyys ja me-henki. Vuorovaikutus opiskelijoiden ja henkilökunnan kesken on helppoa. Meillä on tekemisen meininki! Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK) on kolmatta kertaa Suomen paras ammattikorkeakoulu valtakunnallisen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyn (AVOP) vuoden 2022 tuloksissa. Tämä todentaa hyvin...

Lue lisää oppilaitoksesta Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu