Klassisen musiikin instrumenttiopinnot

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
Yhteenveto
3+2,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku
   
Lähiopetus
Helsinki
Kandi- ja maisteriohjelmat

Klassisen musiikin instrumenttiopinnot

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle sellainen soittimen hallintaan perustuva taiteellinen suorituskyky sekä valmius musiikin ymmärtämiseen, että koulutuksen suorittaneet kykenevät toimimaan vaativissa solistin, orkesteri- tai kamarimuusikon ja musiikkipedagogin tehtävissä.

Koulutusohjelman opiskelijavalinta suoritetaan neljässä aineryhmässä: vanhan musiikin aineryhmä; pianon, harmonikan, kanteleen ja kitaran aineryhmä; puhaltimien, lyömäsoitinten ja harpun aineryhmä sekä jousten aineryhmä. Lisäksi urkujen ja klavikordin osalta opiskelijavalinta toteutetaan kirkkomusiikin aineryhmässä.

Vanhan musiikin aineryhmässä pääaineena on periodi-instrumentti (puhallinsoitin, jousisoitin, cembalo tai luuttu). Pianon, harmonikan, kanteleen ja kitaran aineryhmässä pääaineena on instrumentti. Pääinstrumenttina voi olla piano, harmonikka, kantele tai kitara. Puhaltimien, lyömäsoitinten ja harpun aineryhmässä pääaineena on instrumentti. Pääinstrumenttina voi olla puupuhallin (huilu, oboe, klarinetti, fagotti tai saksofoni), vaskipuhallin (käyrätorvi, trumpetti, pasuuna, baritonitorvi tai tuuba), lyömäsoittimet tai harppu. Jousten aineryhmässä pääaineena on instrumentti. Pääinstrumenttina voi olla viulu, alttoviulu, sello tai kontrabasso.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi (Hakuaika 1).

Tutkinto / todistus

Musiikin kandidaatti ja maisteri

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia vastaa musiikin alan ylimmästä opetuksesta Suomessa. Yliopisto kouluttaa itsenäiseen taiteelliseen työhön kykeneviä taiteilijoita, pedagogeja ja musiikin asiantuntijoita. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tehtäviin kuuluvat myös suomalaisen musiikkikulttuurin kehittäminen ja kulttuuriperinteen vaaliminen. Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa voi musiikin maisterin tutkinnon lisäksi suorittaa myös lisensiaatin...


Lue lisää oppilaitoksesta Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

PL 30
00097 Taideyliopisto

Arvioinnit
Arvioinnit
Klassisen musiikin instrumenttiopinnot ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,5)
Perustuu 2 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit