🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kandi- ja maisteriohjelmat

Soveltava taide

Lapin yliopisto, paikassa Rovaniemi
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Soveltava taide

Soveltava taide

Soveltavan taiteen käytäntö ulottuu julkisesta taiteesta poliittisiin taideinterventioihin sekä erilaisia kohtaamisia tuottaviin taidetyöpajoihin.  Tehtävät liittyvät muun muassa hyvinvointiin, kestävään kehitykseen ja ympäristöteemoihin taiteen osallistavilla toimintatavoilla.

Opinnot antavat sinulle työvälineitä työskennellä sosiaalisten, yhteiskunnallisten ja ympäristöön liittyvien kysymysten parissa. Opintoprojekteissa kehität työelämässä tarvittavia taitoja, kuten projektimuotoista työskentelyä suunnittelu ja organisointitaitoineen.

Miksi meille?

Soveltavan taiteen koulutusohjelmassa yhdistyy kuvataide ja yhteistyö muiden ammattialojen kanssa. Saat valmiuksia suunnitella ja toteuttaa taidetta osana julkista sektoria ja elinkeinoelämää esimerkiksi taideperustaisten palvelujen muodossa. Soveltavan taiteen koulutusohjelma vastaa yhteiskunnan tarpeisiin unohtamatta taiteeseen kuuluvaa ennakkoluulotonta ilmaisua ja uuden luomisen kiehtovaa maailmaa.

Taideprojektien aikana tutustut opiskelutovereihisi ja luot tulevaisuuden verkostoja. Yksilöllisen ohjauksen avulla opit tunnistamaan omia vahvuuksia ja kehittämään osaamisen alueitasi. 

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma ja omaopettaja sekä opiskelupalveluiden henkilökunta auttavat opintojen etenemisen suunnittelussa.

Opintojen sisältö

Soveltavan taiteen perusopinnoissa perehdyt muun muassa yhteisö- ja ympäristötaiteen menetelmiin ja toimintatapoihin. Aineopinnoissa luot tutkittuun tietoon perustuvaa ymmärrystä esimerkiksi taiteen ja hyvinvoinnin sekä kestävän kehityksen välisistä yhteyksistä. 

Soveltavan taiteen opintoihin liittyy keskeisesti myös tutkimusopinnot ja tutkielman tekeminen. Taiteiden tiedekunta tarjoaa erilaisia taideperustaisia ja muotoilupohjaisia tutkimuskursseja, jotka tukevat valitsemasi tutkimusaiheen rakentumista.

Opintoprojekteissa luodaan yhteistyöverkostoja
Soveltavan taiteen opinnoissa vuorottelevat luentomuotoinen teoriaopetus, kuvataide ja projektimuotoinen oppiminen ja tutkiminen. Opinnoissa pääset tekemään yhteistyöprojekteja moniammatillisissa tiimeissä, joita toteutetaan yhteistyössä paikallisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa. Työelämälähtöiset projektit mahdollistavat oman yhteistyöverkoston luomisen potentiaalisten työnantajien ja taiteen tilaajien kanssa jo opintojen aikana.

Sivuaineopinnoilla voit ohjata tulevaa työuraa

Sivuaineopintojen avulla voit suunnata omaa osaamista ja tulevaa työuraa. Soveltavan taiteen opintoihin kuuluu pakollisena sivuaineena kuvataiteen perusopinnot 25 op, jotka aikataulutetaan työjärjestykseen. Lisäksi voit valita opintokokonaisuuksia taiteiden tiedekunnan ja muiden tiedekuntien koulutusohjelmista. Sivuaineopintoja voi suorittaa myös muissa korkeakouluissa ja esimerkiksi ulkomaisissa yliopistoissa.

Esimerkkejä sivuaineopinnoista:

 • sosiaalityö
 • ympäristöopinnot
 • kasvatustiede
 • taiteen asiantuntija
 • taide- ja kulttuurihistoria 
 • valokuvaus
 • kuvataiteen aineopinnot
 • kokemuksen muotoilu
 • Palvelumuotoilu

Tutkinnot

Kandidaatin tutkinto

Koulutusohjelman opinnot koostuvat soveltavan taiteen opinnoista sekä muotoilualan koulutusohjelmien yhteisistä taide-, muotoilu ja kulttuuriopinnoista. Tutkintoon sisältyy lisäksi kieli-, viestintä- ja tutkimusopintoja. Soveltavan taiteen opintoihin kuuluu myös pakollisena sivuaineena kuvataiteen perusopinnot. Valmistut taiteen kandidaatiksi.

Maisterin tutkinto

Kandivaiheen opintojen jälkeen sinun on mahdollista jatkaa Soveltavan taiteen maisteritutkintoon.

Uramahdollisuuksia

Valmistumisen jälkeen voit toimia taiteilijana tai asiantuntijana esimerkiksi kansallisissa ja kansainvälisissä hankkeissa. Tehtävänimikkeitä ovat muun muassa yhteisötaiteilija, ympäristötaiteilija, organisaatiotaiteilija, kuntataiteilija ja taideohjaaja.

Työkenttä voi löytyä esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalta tai kulttuuri- ja luontomatkailun parista. Opintojen taideprojekteissa tutustut pohjoiseen ympäristöön ja omaleimaiseen elämänmenoon ja luot itsellesi tulevaisuuden verkostoja.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Soveltava taide, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

 • Lähiopetus
 • Rovaniemi
 • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

 • Taiteen kandidaatti
 • Taiteen maisteri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Soveltava taide? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Lapin yliopisto
Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin yliopisto. Yhdistämme tiedettä ja taidetta aivan napapiirin tuntumassa Rovaniemellä, Lapin pääkaupungissa. Kaikki tiedekunnat sijaitsevat samalla modernilla kampusalueella. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat Lapin yliopistolle tärkeitä: yliopisto on mukana WWF:n Green Office -verkostossa. Kansainvälisessä yliopistossa...

Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu