Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oletko hakemassa korkeakouluun? Osallistu Hae korkeakouluun! -digimessuille 17.3.! Tapahtuma on maksuton.

Soveltava taide

Lapin yliopisto
Yhteenveto
3 + 2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Rovaniemi
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot
Soveltava taide

Soveltava taide

Soveltavan taiteen koulutusohjelma antaa sinulle valmiudet suunnitella ja toteuttaa taidetta osana julkista sektoria ja elinkeinoelämää, kuten hyvinvointipalveluita, elämys- ja matkailuympäristöjä ja taiteeseen perustuvia tapahtumia ja ohjelmapalveluita.

Soveltavan taiteilijan työn lähtökohtana ovat tunnistetut tarpeet, käytännön
ongelmanratkaisut, kehittämis- ja innovaatiotoiminta, tulevaisuuden ennakointi, kuvataiteen ja uusien teknologioiden luova yhdistäminen sekä yhteistyö muiden ammattialojen kanssa. Soveltavana taiteilijana suunnittelet ja luot taideteosten lisäksi myös taideperustaisia palveluita.

Koulutus käynnistyy syyslukukaudella 2021 ja siihen voi hakea ensimmäisen kerran kevään 2021 yhteishaussa.

Opintojen painopisteet

Opinnoissa tutustutaan mm. soveltavan taiteen ja ympäristötaiteen perusteisiin, erilaisiin esitys-, tallenne ja julkaisuvälineisiin sekä pohditaan mitä on integroitu ja julkinen taide tai yhteisö- ja osallistuva taide. Ainepinnoissa syvennetään soveltavan taiteen suunnitteluprosesseja ja pohditaan soveltavaa taidetta mm. hyvinvoinnin ja kestävän kehityksen näkökulmista. Aineopintoihin kuluu myös työpajaopintoja esim. talvitaiteeseen liittyen. Soveltavan taiteen perus- ja aineopinnot antavat yleiset taiteelliset, metodiset ja tieteelliset valmiudet kuvataidealan laaja-alaisiin ammattitehtäviin. 

Syventävät opinnot kehittävät valmiutta itsenäiseen tiedon hankintaan ja sen soveltamiseen. Opinnoissa painottuvat taiteellisen ja tieteellisen tietotaidon syventäminen, joka tähtää taidealan tehtävien laaja-alaiseen hallintaan. Opiskelija valitsee syventymiskohteekseen alansa kannalta taiteellisesti, tieteellisesti ja
yhteiskunnallisesti merkityksellisen aihekokonaisuuden. Taiteen maisterin tutkintoon johtavien opintojen päätteeksi laaditaan pro gradu -tutkielma.

Uramahdollisuudet

Valmistuttuasi voit työskennellä taiteilijana ja /tai yrityksissä, yrittäjänä, kansallisissa ja kansainvälisissä hankkeissa sekä alan yhdistyksissä ja instituutioissa asiantuntija-, johto-, koulutus-, ja tutkimustehtävissä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Soveltava taide, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

  • Taiteen kandidaatti
  • Taiteen maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Soveltava taide? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin tiede- ja taideyliopisto. Arktinen yliopisto kouluttaa tieteen ja taiteen osaajia aivan Napapiirin tuntumassa modernilla kampusalueella. Kaikki tiedekunnat sijaitsevat samalla kampuksella. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat Lapin yliopistolle tärkeitä: yliopisto on mukana WWF:n Green Office...


Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Lapin yliopisto

Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
www.ulapland.fi

Arvioinnit
Soveltava taide ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Soveltava taide täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: