Kandi- ja maisteriohjelmat

Kestävyyskasvatuksen kandidaatti- ja maisteriohjelma

Lapin yliopisto, paikassa Rovaniemi
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Kestävyyskasvatuksen kandidaatti- ja maisteriohjelma

Näkötornissa oleva poika katselee metsää aurinkoisena päivänä

Kestävyyskasvatuksen kandidaatti- ja maisteriohjelmassa koulutetaan kasvatuksen asiantuntijoita, jotka ymmärtävät kestävän tulevaisuuden rakentamisessa tarvittavien keskeisten tietojen ja taitojen merkityksen. Ohjelma pohjautuu kestävyyskysymysten, kuten luontokadon ja ilmastonmuutoksen kriittiseen reflektointiin ja ratkaisukeskeisten mallien kehittämiseen erilaisissa toimintaympäristöissä.  Kestävyysajattelua edistävissä opinnoissa korostuu systeemiajattelun, vuorovaikutus-, tulevaisuus- ja eettisten taitojen yhdistämisen tärkeys kestävyysmurroksen toteuttamisessa.

Opintojen rakenne

Kestävyyskasvatuksen kandidaatti- ja maisteriohjelmassa kandidaatin tutkinto koostuu orientoivista opinnoista, kieli- ja viestintä- sekä menetelmäopinnoista, kasvatusalan perus- ja aineopinnoista sekä sivuaineopinnoista, jotka sisältävät kestävyyskasvatuksen opintoja ja  antavat mahdollisuuksia erikoistumiseen.

Maisterin tutkinto muodostuu kestävyyskasvatuksen pääaineen syventävistä opinnoista, yleisopinnoista, tutkimus- ja menetelmäopinnoista sekä vapaavalintaisista sivuaineopinnoista. Syventäviin opintoihin sisältyy pro gradu -tutkielma.

Uramahdollisuuksia

Kestävyyskasvatuksen kandidaatti- ja maisteriohjelma antavat valmiudet toimia asiantuntijatehtävissä koulutus- ja opetusalan tehtävissä, joissa tarvitaan kasvatustieteen sisällöllistä ja tutkimusmenetelmällistä osaamista, hyviä viestintätaitoja ja myönteistä asennetta muutokseen ja kehittämiseen.

Koulutuksen suorittaneet voivat työskennellä monenlaisissa julkisen ja yksityisen sektorin organisaatioissa, kuten järjestöissä, eri alojen oppilaitoksissa, julkishallinnossa ja yrityksissä. Tyypillisiä tehtäviä voivat olla esimerkiksi koulutussuunnittelijan, projektisuunnittelijan, projektipäällikön ja henkilöstönkehittäjän tehtävät, opetus- ja koulutustehtävät, erilaiset esimies- ja opintohallinnon tehtävät, konsultointi- ja tutkimustehtävät sekä asiantuntijatehtävät kuntien palveluksessa ja kansalaisjärjestöissä. Lisäksi he voivat toimia opetuksen suunnittelijoinasekä tutkijoina.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kestävyyskasvatuksen kandidaatti- ja maisteriohjelma, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Rovaniemi
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

  • Kasvatustieteen kandidaatti
  • Kasvatustieteen maisteri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kestävyyskasvatuksen kandidaatti- ja maisteriohjelma? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Lapin yliopisto
Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin yliopisto. Yhdistämme tiedettä ja taidetta aivan napapiirin tuntumassa Rovaniemellä, Lapin pääkaupungissa. Kaikki tiedekunnat sijaitsevat samalla modernilla kampusalueella. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat Lapin yliopistolle tärkeitä: yliopisto on mukana WWF:n Green Office -verkostossa. Kansainvälisessä yliopistossa...

Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu