Sivuston käyttötapa: Mobiili
Lapin yliopisto

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto


Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin tiede- ja taideyliopisto. Arktinen yliopisto kouluttaa tieteen ja taiteen osaajia aivan Napapiirin tuntumassa modernilla kampusalueella. Kaikki tiedekunnat sijaitsevat samalla kampuksella. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat Lapin yliopistolle tärkeitä: yliopisto on mukana WWF:n Green Office -verkostossa.

Kansainvälisessä yliopistossa opiskelee noin 4 300 perustutkinto-opiskelijaa ja noin 3 200 aikuisopiskelijaa. Yhteisöllinen, valoisa ilmapiiri tempaa sinutkin mukaan.

Koulutus

Koulutus- ja tutkimusaloja ovat kasvatustieteet, oikeustieteet, taide ja muotoilu, yhteiskuntatieteet, matkailututkimus sekä pohjoiset ja arktiset kysymykset. Lapin yliopisto kouluttaa muun muassa noin viidenneksen Suomen juristeista ja reilu neljänneksen taideteollisen alan korkeasti koulutetuista osaajista. Opinnoissasi voit hyödyntää kaikkien tiedekuntiemme ja yhteistyöyliopistojen opetustarjontaa. Monipuolisten opintojen kautta on hyvä ponnistaa tulevaisuuden työmarkkinoille.
Yliopistosta valmistuneet opiskelijat työllistyvät hyvin yhteiskunnan ja elinkeinoelämän palvelukseen eri puolille Suomea sekä ulkomaille.

Lapin yliopiston koulutustarjonnasta löydät myös ainutlaatuisia yliopistotutkintoon johtavia koulutusohjelmia. Tällaisia ovat esimerkiksi matkailututkimuksen koulutusohjelma ja kestävyys- ja luontokasvatuspainotteinen luokanopettajakoulutus. Taiteiden tiedekunnan kolme uutta, keväällä 2021 ensimmäistä kertaa yhteishakuun tulevaa koulutusohjelmaa ovat: Muoti, tekstiilitaide ja materiaalitutkimus, Kokemuksen muotoilu ja Soveltava taide.

Alueellinen ja kansainvälinen toimija

Lapin yliopiston tutkimusprofiili kiteytyy arktiseen globaaliin vastuullisuuteen, kestävään matkailuun sekä tulevaisuuden palveluihin ja etäisyyksien hallintaan. Arktinen alue kohtaa globaalien taloudellisten ja poliittisten muutosten sekä ilmaston lämpenemisen vaikutukset erityisen voimakkaasti. Lapin yliopisto tuottaa tieteellisesti tutkittua tietoa pohjoisten alueiden yhteiskunnista, ympäristöstä sekä niiden vuorovaikutuksesta, jotta elämä arktisilla ja pohjoisilla alueilla kukoistaisi tulevaisuudessakin.

Haluatko lisätietoa Lapin yliopiston koulutustarjonnasta?

Löydät lisätietoa Lapin yliopiston koulutustarjonnasta ja opintojen sisällöstä alla olevasta koulutuslistauksesta. Jokaisen koulutusesittelyn yhteydessä sinulla on mahdollisuus lähettää Lapin yliopistolle yhteydenottopyyntö ja saada vastauksia opintojen aloittamiseen liittyviin kysymyksiisi.


Koulutukset

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot

Lapin yliopisto

Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
www.ulapland.fi

Arvioinnit

Lapin yliopisto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa oppilaitoksesta Lapin yliopisto täytä seuraavat tiedot: