Koulutusala
Koulutustyyppi
Paikka

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Euroopan unionin pohjoisin yliopisto, Rovaniemellä Napapiirin tuntumassa sijaitseva Lapin yliopisto, on kansainvälinen opetuksen ja tutkimuksen keskus. Yliopiston valtakunnallisena tehtävänä on arktinen osaaminen. Lapin yliopiston tulevaisuuden visiona on olla kansainvälinen, selkeästi profiloitunut tiede- ja taideyliopisto. 

Koulutus ja tutkimus

Koulutus- ja tutkimusaloja ovat kasvatustieteet, oikeustiede, taideteollinen ala, yhteiskuntatieteet sekä pohjoiset ja arktiset kysymykset. Lapin yliopisto kouluttaa muun muassa noin viidenneksen Suomen juristeista ja reilu neljänneksen taideteollisen alan korkeasti koulutetuista osaajista. Yliopiston monitieteinen ja kansainvälinen arktisen ja pohjoisen ihmisen, yhteiskunnan ja ympäristön sekä näiden vuorovaikutuksen tutkimus on kansainvälisesti tunnustettua.

Lapin yliopiston koulutustarjonnasta löytyy ainutlaatuisia koulutusohjelmia, joita ei voi Suomessa opiskella missään muualla. Tällaisia ovat esimerkiksi matkailututkimuksen koulutusohjelma ja luontokasvatuspainotteinen luokanopettaja -koulutusohjelma. Lisäksi Lapin yliopistolla on tarjota korkealuokkaisia, perinteisempiä koulutusohjelmia, kuten oikeustieteen tai sosiaalityön koulutusta.

Alueellinen ja kansainvälinen toimija

Tutkimuksessa painottuu arktisen ja pohjoisen muutoksen tutkimus. Yliopiston strategiset painoalat ovat kestävä kehitys, oikeus ja oikeudenmukaisuus; pohjoinen hyvinvointi, koulutus ja työ; vastuullinen matkailu sekä kulttuurilähtöinen palvelumuotoilu.

Toimintansa kautta Lapin yliopisto pyrkii edistämään kestävää kehitystä, hyvinvointia ja tasa-arvoa niin alueellisesti kuin maailmanlaajuisestikin. Arktinen yliopistomme kouluttaa tieteen ja taiteen osaajia aivan Napapiirin tuntumassa modernilla kampusalueella. Kansainvälisessä yliopistossamme opiskelee noin 4400 opiskelijaa.

Haluatko lisätietoa Lapin yliopiston koulutustarjonnasta?

Löydät lisätietoa Lapin yliopiston koulutustarjonnasta ja opintojen sisällöstä alla olevasta koulutuslistauksesta. Jokaisen koulutusesittelyn yhteydessä sinulla on mahdollisuus lähettää Lapin yliopistolle yhteydenottopyyntö ja saada vastauksia opintojen aloittamiseen liittyviin kysymyksiisi.


Koulutukset - Lapin yliopisto

Ota yhteyttä

Errors

Haluatko lisätietoja oppilaitoksesta Lapin yliopisto? Täytä yhteystietosi, kirjoita kysymyksesi ja kerro mahdollisimman tarkasti, millaista lisätietoa tarvitset. Yhteydenottosi lähetetään suoraan oppilaitokselle, joka vastaa sinulle toivomallasi tavalla.

Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen

Lapin yliopisto yhteystiedot

Lapin yliopisto

Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
www.ulapland.fi

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa oppilaitoksesta Lapin yliopisto täytä seuraavat tiedot:

Arvioinnit
Lapin yliopisto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.