Kandi- ja maisteriohjelmat

Matkailututkimus

Lapin yliopisto, paikassa Rovaniemi
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Matkailututkimus

Matkailututkimus

Matkailututkimus on ainutlaatuinen oppiaine Suomessa; voit opiskella sitä yliopistollisena pääaineena ainoastaan Lapin yliopistossa. Koulutamme matkailututkimuksen oppiaineessa vastuullisen matkailun ammattilaisia ja tarkastelemme matkailuilmiötä monitieteisesti ja kriittisesti useasta eri näkökulmasta.

Matkailututkimuksen oppiaine on samalla osa Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituuttia (MTI). MTI on Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun yhteinen, luova tutkimus-, oppimis- ja osaamisyhteisö, joka toimii matkailualan suunnannäyttäjänä ja luo pohjaa koko toimialan paremmille toimintaedellytyksille. Tarjoamamme osaamiskokonaisuudet ovat uusia ja innovatiivisia, sillä teemme poikkeuksellisen tiivistä yhteistyö yliopiston yhteiskuntatieteiden, taiteiden, muotoilun ja ympäristökasvatuksen sekä ammattikorkeakoulun liiketalouden, liikunta- ja luonnonvara-alojen kesken.

Kestävään kehitykseen suuntautunut oppiaineemme edustaa matkailututkimuksen ns. pohjoismaista koulukuntaa (Nordic School of Tourism Studies). Se painottaa vastuullista, luovaa ja kriittistä otetta matkailun tutkimuksessa, suunnittelussa ja kehittämisessä.

Yhteiskunnallinen vuorovaikutus on osa oppiaineen jokapäiväistä toimintaa: moniin opintojaksoihin sisältyy hankeyhteistyötä ja yhteyksiä työelämään. Henkilökuntamme jäsenet ovat kysyttyjä asiantuntijoita erilaisiin tutkimus- ja kehittämishankkeisiin sekä tilaisuuksiin.

Matkailututkimuksen opinnot

Matkailututkimus on monitieteinen oppiaine, jossa perehdyt matkailuilmiöön monesta eri näkökulmasta. Saat vahvan tietämyksen matkailualalla vallitsevien intressien yhteensovittamisen haasteista ja ratkaisumahdollisuuksista.

Yliopistollinen matkailukoulutus perustuu tieteeseen ja uuden tiedon luomiseen. Opinnot antavat välineitä matkailualaa ja koko maailmaa muuttavien ideoiden luomiseen ja hyödyntämiseen – sekä lyhyellä että vuosikymmentenkin tähtäimellä.

Matkailututkimus on myös hyödyllinen sivuaine kaikille, jotka ovat kiinnostuneita matkailusta ilmiönä ja haluavat ymmärtää sen syitä ja seurauksia.

Opintojen painopisteet

  • vastuullisuus matkailussa
  • uuden tiedon tuottaminen
  • matkailun tutkimus ja suunnittelu.

Kandidaatintutkinnon opinnoissa opit tarkastelemaan ja suunnittelemaan matkailua taloudellisena, kulttuurisena ja yhteiskunnallisena ilmiönä, joka vaikuttaa sekä luontoon että muuhun ympäristöön. Vastuullisuus on opinnoissa tärkeällä sijalla: perehdyt opinnoissasi taloudelliseen, ekologiseen, sosiaaliseen, kulttuuriseen ja poliittiseen vastuullisuuteen.

Maisteriopinnoissa syvennyt monitieteiseen matkailutietoon ja kestävän hyvinvoinnin edellytyksiin. Vahvistat osaamistasi matkailun vastuullisessa suunnittelussa ja luotettavissa tutkimusmetodologioissa. Opettajinasi ja ohjaajinasi työskentelevät kokeneet kansainvälisesti ja yhteiskunnallisesti verkostoituneet tutkijat.

Uramahdollisuudet

Pääset jo opintojesi aikana vaikuttamaan matkailuelinkeinoon ja matkailun kehittämiseen. Matkailualan korkeakoulututkinto antaa sinulle monenlaisia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Voit itse rakentaa tutkintosi sellaiseksi, joka tukee omia kiinnostuksen kohteitasi ja tulevaisuuden urahaaveitasi.  Valmistuneet opiskelijamme ovat sijoittuneet merkittäville paikoille matkailun kehittämisen työkentille Suomessa ja ulkomailla. Alumnejamme työskentelee mm. ministeriöissä, maakuntien liitoissa, matkailun alueorganisaatioissa, järjestöissä, yrityksissä sekä tutkimus- ja koulutusorganisaatioissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Matkailututkimus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Rovaniemi
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

  • Yhteiskuntatieteiden kandidaatti 
  • Yhteiskuntatieteiden maisteri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Matkailututkimus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Lapin yliopisto
Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin yliopisto. Yhdistämme tiedettä ja taidetta aivan napapiirin tuntumassa Rovaniemellä, Lapin pääkaupungissa. Kaikki tiedekunnat sijaitsevat samalla modernilla kampusalueella. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat Lapin yliopistolle tärkeitä: yliopisto on mukana WWF:n Green Office -verkostossa. Kansainvälisessä yliopistossa...

Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu