🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kandi- ja maisteriohjelmat

Muoti ja tekstiilisuunnittelu

Lapin yliopisto, paikassa Rovaniemi
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Muoti ja tekstiilisuunnittelu

Muoti, tekstiilitaide ja materiaalitutkimus

Muodin ja tekstiilisuunnittelun koulutusohjelmassa painotetaan kestävää ja eettistä suunnittelunäkökulmaa. Opinnot tarjoavat laajan näkökulman käyttäjien tarpeiden monipuoliseen ymmärtämiseen, uusien materiaalien ja innovatiivisten tuotteiden käyttötapoihin sekä pohjoisen muotoilun ulottuvuuksiin muoti- ja tekstiiliteollisuudessa, huomioiden myös tulevaisuuden haasteet ja mahdollisuudet.

Muodin näkökulmasta opintoihin sisältyy esteettisiä, kulttuurisia, yhteiskunnallisia tai digitaalisia ennakoinnin, suunnittelu- ja valmistuttamisprosessien ja kuluttamisen teemoja. Tekstiilisuunnittelun näkökulmasta opintoihin sisältyy tekstiilisuunnittelun ja -taiteen prosesseihin, materiaalikokeiluihin tai erilaisiin taidesuuntauksiin liittyviä teemoja. 

Muotoilua, taidetta ja tutkimusta integroivaa opiskelua ja tutkimusta tehdään koulutusohjelman muodin ja tekstiilisuunnittelun studioissa. 

Muodin ja tekstiilisuunnittelun koulutusohjelmasta valmistuvat voivat työskennellä esimerkiksi itsenäisinä suunnittelijoina, taiteilijoina ja yrittäjinä, erilaisissa suunnittelu- ja tuotekehitysprojekteissa, muotoilun ja taiteen koulutus-, tiedotus- ja johtotehtävissä, kaupan alan asiantuntijatehtävissä sekä tutkimustehtävissä.

Taiteen kandidaatin tutkinto 180 op

Kandidaatin opinnoissa opiskelija oppii ymmärtämään muodin ja tekstiilisuunnittelun vaikutuksia ja merkityksiä pohjoisen muotoilun näkökulmasta, hyödyntäen taiteen ja tutkimuksen vuorovaikutusta. Suunnitteluprosessit liittyvät kysymyksiin materiaaleista, väreistä, muodoista, tekniikoista, välineistä ja sommittelusta, yhdistäen erilaiset taiteen, muotoilun ja tutkimuksen ilmaisumuodot. Tutkinnon suorittanut opiskelija voi jatkaa suorittamaan taiteen maisterin tutkintoa. 

Kandidaatin tutkinto koostuu muodin ja tekstiilisuunnittelun opinnoista, kaikille taiteiden tiedekunnan muotoilualan koulutusohjelmille yhteisistä taide-, muotoilu- ja kulttuuriopinnoista, kieli- ja viestintäopinnoista, tutkimusopinnoista sekä sivuaineopinnoista. Tutkintoon sisältyy seminaari ja kandidaatintutkielma.

Perusopinnot koostuvat muodin ja tekstiilisuunnittelun perusteista, tutkivasta ja kokeilevasta materiaalitutkimuksesta, digitaalisesta suunnittelusta sekä taiteellisista kokeiluista. 

Aineopinnoissa opiskelija syventää tietämystään suunnittelun ja tuotteistamisen perusteista ja taiteellisista kokeiluista, ymmärtää pohjoisen muodin ja tekstiilisuunnittelun merkityksen, kestävän kehityksen, käyttäjälähtöisen ja digitaalisen suunnittelun tutkimuskohteita- ja ympäristöjä sekä harjoittelee tutkimusmenetelmien soveltamista kandidaatintutkielmassa. 

Taiteen maisterin tutkinto 120 op

Maisteriopinnoissa opiskelija syventää tietoja ja valmiuksia toimia muodin ja tekstiilisuunnittelun asiantuntijana työelämässä. Opinnot yhdistettynä innovatiivisten muoti- ja tekstiiliratkaisujen kehittämiseen, yhteistyöhön elinkeinoelämän kanssa ja kansainvälisyyteen, tekevät opiskelijasta vahvan ja monialaisen alansa asiantuntijan. 

Maisteritutkinnon suorittanut opiskelija voi hakeutua suorittamaan taiteen tohtorin tutkintoa. 

Sivuaineopinnot

Kandidaatin tutkintoon sisältyy 50 opintopistettä ja maisterin tutkintoon 35 opintopistettä vapaavalintaisia sivuaineopintoja. Opiskelija voi valita sivuaineopinnoiksi pääaineopintoja tukevia opintojaksoja ja näin laajentaa käsityksiään taiteen, muotoilun, kulttuurin ja yhteiskunnan vuorovaikutuksesta. Opintoja voi valita kiinnostuksensa mukaan joko taiteiden tiedekunnan eri koulutusohjelmien, muiden tiedekuntien, Lapin ammattikorkeakoulun tai muiden korkeakoulujen tarjonnasta.

Muodin ja tekstiilisuunnittelun koulutusohjelman tarjoamat sivuaineet ovat Tekstiilitaiteen perusopinnot (Tekstiilitaiteen sivuaine 25 op) ja Muodin perusopinnot (Muotosuunnittelun ja pukeutumisen tutkimuksen sivuaine 25 op) 25 op. Sivuaineopintoihin voi sisällyttää myös harjoittelussa hankitun omaa suuntautumista ja ammatillista kasvua tukevan kokemuksen. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Muoti ja tekstiilisuunnittelu, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Rovaniemi
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

  • Taiteen kandidaatti
  • Taiteen maisteri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Muoti ja tekstiilisuunnittelu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Lapin yliopisto
Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin yliopisto. Yhdistämme tiedettä ja taidetta aivan napapiirin tuntumassa Rovaniemellä, Lapin pääkaupungissa. Kaikki tiedekunnat sijaitsevat samalla modernilla kampusalueella. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat Lapin yliopistolle tärkeitä: yliopisto on mukana WWF:n Green Office -verkostossa. Kansainvälisessä yliopistossa...

Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu