Kandi- ja maisteriohjelmat

Muotoilu

Lapin yliopisto, paikassa Rovaniemi
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Muotoilu

Teollinen muotoilu

Muotoilun koulutusohjelma on eteenpäin katsova, inspiroiva ja erilaisia muotoilun osa-alueita monipuolisesti kattava koulutusohjelma, joka valmistaa opiskelijoita ammatilliseen uraan muotoilun alalla painottaen henkilökohtaista kasvua, yhteistyötä ja innovointia.

Erikoistu monipuolisille tuotemuotoilun, palvelumuotoilun ja vuorovaikutussuunnittelun aloille. Muotoilun koulutusohjelmassa opit luomaan ideoista konkreettisia tuotteita, joissa yhdistyy esteettisyys ja toiminnallisuus, ja kehittämään palveluita ja käyttöliittymiä, jotka parantavat jokapäiväistä elämää. Muotoilemalla innovatiivisia tulevaisuuden ratkaisuja voit työskennellä kestävän tulevaisuuden eteen.

Muotoilija voi työskennellä mm. tuotemuotoilijana, palvelumuotoilijana, käyttöliittymäsuunnittelijana, konseptimuotoilijana, virtuaali- ja pelimaailmojen mallintajana sekä käyttäjäkokemuksen ja käytettävyyden asiantuntijana. Meille on töitä sekä suurissa että start-up-yrityksissä ja julkisella sektorilla.

Esimerkkejä erilaisista muotoiluprojekteista löytyy Instagramista @wedesign_yourproducts.

Opintojen painopisteet

Opinnoissa voi erikoistua tuotemuotoiluun, palvelumuotoiluun ja vuorovaikutussuunnitteluun.

Tuotemuotoilu on teollisesti valmistettavien tuotteiden suunnittelua, jossa kiinnitetään huomiota estetiikan lisäksi tuotteiden käytettävyyteen, valmistettavuuteen ja taloudellisiin tekijöihin. Tuloksena syntyy tuotteita, joita on taloudellista valmistaa ja mukava käyttää sekä ne ovat muotoilullisesti käyttäjien mieleen.

Palvelumuotoilun tarkoituksena on muuttaa ihmisten elämä paremmaksi tekemällä kaikenlaisista palveluista helpommin käytettäviä, elämyksellisiä ja toimivia. Tämä tehdään muotoilun luovien, käyttäjäkeskeisten ja käytännönläheisten menetelmien avulla sekä yhteistyössä palvelua käyttävien ja tuottavien ihmisten kanssa.

Vuorovaikutussuunnittelun alueella perehdytään erilaisiin käyttöliittymätyyppeihin ja opitaan suunnittelemaan helppokäyttöisiä ja miellyttäviä käyttöliittymiä. Muotoilun koulutusohjelmassa vuorovaikutussuunnittelun alueella tehtävä tutkimus käsittelee mm. mobiileja, päälle puettavia ja monikanavaisia käyttöliittymiä, joita tutkitaan käyttäjäkeskeisen suunnittelun periaatteita käyttäen.

Uramahdollisuudet

Koulutusohjelmasta valmistuttuasi sinulla on vankka ammattitaito muotoilun teoriasta ja käytännöstä sekä laaja-alainen osaaminen ja kyky soveltaa osaamistasi yritys- ja tutkimusmaailmassa. Taiteiden tiedekunnasta valmistuneiden muotoilijoiden työllisyysmahdolliset ovat hienot! Muotoilija voi työskennellä mm. tuotemuotoilijana, palvelumuotoilijana, käyttöliittymäsuunnittelijana, konseptimuotoilijana, virtuaali- ja pelimaailmojen mallintajana sekä käyttäjäkokemuksen ja käytettävyyden asiantuntijana. Meille on töitä sekä suurissa että start-up-yrityksissä ja julkisella sektorilla.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Muotoilu, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Rovaniemi
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

  • Taiteen kandidaatti
  • Taiteen maisteri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Muotoilu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Lapin yliopisto
Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin yliopisto. Yhdistämme tiedettä ja taidetta aivan napapiirin tuntumassa Rovaniemellä, Lapin pääkaupungissa. Kaikki tiedekunnat sijaitsevat samalla modernilla kampusalueella. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat Lapin yliopistolle tärkeitä: yliopisto on mukana WWF:n Green Office -verkostossa. Kansainvälisessä yliopistossa...

Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu