Kandi- ja maisteriohjelmat

Muotoilu

Lapin yliopisto, paikassa Rovaniemi
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Muotoilu

Teollinen muotoilu

Tarjoamme teollisen muotoilun koulutusohjelmassa korkealaatuista opetusta ja toimimme kansainvälisenä edelläkävijänä arktisen muotoilun osaamisessa.

Opintoihin nivoutuu saumattomasti verkottuminen yrityselämän kanssa sekä toimiminen osana kansainvälistä tutkimusyhteisöä. Koulutusohjelmasta valmistuttuasi omaat vankan ammattitaidon teollisen muotoilun teoriasta ja käytännöstä sekä laaja-alaisen osaamisen ja kyvyn soveltaa osaamistasi yritys- ja tutkimusmaailmassa.

Teemme muotoilun huippututkimusta näkyen merkittävillä kansallisilla ja kansainvälisillä muotoilualan tutkimus- ja taidefoorumeilla. Tutkimuksemme painopisteet ovat tuotemuotoilussa, ja tutkimusnäkökulmissa painottuvat arktisen muotoilun erityispiirteet.

Opintojen painopisteet

Tuotemuotoilu

Tuotemuotoilussa suunnittelet teollisesti valmistettavia tuotteita. Suunnittelussa kiinnität huomiota estetiikan lisäksi tuotteiden käytettävyyteen, valmistettavuuteen ja taloudellisiin tekijöihin. Tuloksena syntyy tuotteita, joita on taloudellista valmistaa ja mukava käyttää, ja ne ovat muotoilullisesti myös käyttäjien mieleen.

Palvelumuotoilu

Palvelumuotoilun tarkoituksena on parantaa ihmisten elämää tekemällä palveluista helpommin käytettäviä, elämyksellisiä ja toimivia. Tämä tapahtuu muotoilun luovien, käyttäjäkeskeisten ja käytännönläheisten menetelmien avulla sekä yhteistyössä palvelua käyttävien ja tuottavien ihmisten kanssa.

Vuorovaikutussuunnittelu

Vuorovaikutussuunnittelussa perehdyt erilaisiin käyttöliittymätyyppeihin ja opit suunnittelemaan helppokäyttöisiä sekä miellyttäviä käyttöliittymiä. Teollisen muotoilun koulutusohjelmassa vuorovaikutussuunnittelun alueella tehtävä tutkimus käsittelee mm. mobiileja, päälle puettavia ja monikanavaisia käyttöliittymiä, joita tutkimme käyttäjäkeskeisen suunnittelun periaatteita käyttäen.

Uramahdollisuudet

Koulutusohjelmasta valmistuttuasi sinulla on vankka ammattitaito teollisen muotoilun teoriasta ja käytännöstä sekä laaja-alainen osaaminen ja kyky soveltaa osaamistasi yritys- ja tutkimusmaailmassa. Taiteiden tiedekunnasta valmistuneiden teollisten muotoilijoiden työllisyysmahdolliset ovat hienot! Teolliset muotoilijat sijoittuvat työelämässä usein muotoilun asiantuntija-, johto-, koulutus- ja tutkimustehtäviin sekä kotimaassa että ulkomailla.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Muotoilu, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Rovaniemi
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

  • Taiteen kandidaatti
  • Taiteen maisteri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Muotoilu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Lapin yliopisto
Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin yliopisto. Yhdistämme tiedettä ja taidetta aivan napapiirin tuntumassa Rovaniemellä, Lapin pääkaupungissa. Kaikki tiedekunnat sijaitsevat samalla modernilla kampusalueella. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat Lapin yliopistolle tärkeitä: yliopisto on mukana WWF:n Green Office -verkostossa. Kansainvälisessä yliopistossa...

Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu