Sivuston käyttötapa: Mobiili

Audiovisuaalinen mediakulttuuri

Lapin yliopisto
Yhteenveto
3 + 2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Rovaniemi
Kandiohjelmat
Audiovisuaalinen mediakulttuuri

Audiovisuaalinen mediakulttuuri

Audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelmassa opiskelet pääaineena mediatiedettä. Mediatiede on kokeileva tieteenala, jossa tiede, taide ja teknologia yhdistyvät. Tarkastelet mediaa historiallisesta, kulttuurisesta, ilmaisullisesta ja tuotannollisesta näkökulmasta. Voit mielenkiintosi mukaan valita, painotatko opinnoissasi tieteellistä, taiteellista tai tuotannollista puolta. Voit myös valita opintoihisi jonkin audiovisuaalisen osaamisalueen, kuten liikkuvan kuvan, animaation, valokuvauksen, ääni-ilmaisun tai pelillisyyden, ja syventää sen osaamista opintojesi aikana.

Opintojen painopisteet

Kandidaatin tutkinnon pääaineopinnoissa perehdyt mm. mediatieteeseen tieteenalana, mediataiteen sekä populaarikulttuurin ilmenemismuotoihin, elävän kuvan historiaan ja dramaturgian perusteihin. Lisäksi tutustut multimedian, liikkuvan kuvan ja äänen ilmaisuun sekä opit käsikirjoittamisen ja audiovisuaalisen tuotannon tekemisen perusteet. Opit myös soveltamaan hankkimaasi tietoa tieteelliseen, taiteelliseen ja tuotannolliseen työhön. Osa opinnoistasi painottuu teoriaan ja osa käytännön tekemiseen.

Maisteriopinnoissa voit syventää valitsemaasi audiovisuaalisen alan erityisosaamista ja siihen liittyvää tutkimusosaamista. Useita kursseja voidaan räätälöidä opiskelijakohtaisesti (taiteelliset ja tieteelliset syventävät produktiot, kirjallisuus). Maisteritason opintokokonaisuuksille on tyypillistä tutkimuksen ja taiteellisen toiminnan integroituminen toisiinsa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi tutkimuksessa esiin nousseiden kysymysten tai teemojen soveltamista taiteellisiin produktioihin tai taiteellisessa toiminnassa nousseiden kysymysten tutkimuksellistamista.

Uramahdollisuudet

Koulutusohjelmasta valmistuu mediakulttuurin osa-alueiden ammattilaisia, jotka voivat työskennellä erilaisissa mediatuotannoissa, kehitys- ja suunnitteluprojekteissa, taiteen ja viestinnän johto-, tiedotus- ja koulutustehtävissä, itsenäisinä taiteilijoina, yrittäjinä tai tutkimustehtävissä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Audiovisuaalinen mediakulttuuri, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

  • Taiteen kandidaatti
  • Taiteen maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Audiovisuaalinen mediakulttuuri? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin tiede- ja taideyliopisto. Arktinen yliopisto kouluttaa tieteen ja taiteen osaajia aivan Napapiirin tuntumassa modernilla kampusalueella. Kaikki tiedekunnat sijaitsevat samalla kampuksella. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat Lapin yliopistolle tärkeitä: yliopisto on mukana WWF:n Green Office...


Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Lapin yliopisto

Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
www.ulapland.fi

Arvioinnit
Audiovisuaalinen mediakulttuuri ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Audiovisuaalinen mediakulttuuri täytä seuraavat tiedot: