Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Kandi- ja maisteriohjelmat
Ei arviointeja

Audiovisuaalinen mediakulttuuri

Lapin yliopisto, paikassa Rovaniemi
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Video

Audiovisuaalinen mediakulttuuri

Audiovisuaalinen mediakulttuuri

Audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelmassa opiskelet pääaineena mediatiedettä. Koulutusohjelman tarjoamat sivuaineet, multimedia, liikkuva kuva, sekä pelisuunnittelu- ja teknologia, täydentävät hyvin mediatieteen opintoja. Sivuaineet sopivat myös muiden alojen opiskelijoille.

Opintojen painopisteet

Opinnoissasi tieteellinen tutkimus limittyy taiteelliseen ja tuotannolliseen toimintaan sekä muotoilualaan. Tarkastelet median ilmenemismuotoja historiallisesta, kulttuurisesta, ilmaisullisesta ja tuotannollisesta näkökulmasta.

Voit valita opintoihisi jonkin audiovisuaalisen erityisosaamisalueen, kuten liikkuvan kuvan, animaation, valokuvauksen, ääni- ja radioilmaisun, pelillisyyden ja niihin liittyvän tutkimusosaamisen sekä syventää aihepiirin osaamistasi opintojesi aikana. Myös osaamisalueiden yhdistely on mahdollista.

Mediatiede

Mediatieteen pääaineopinnoista saat valmiudet tunnistaa keskeisiä mediakulttuurin ilmenemismuotoja ja niiden historiallisia taustoja. Perehdyt mm. mediatieteen, mediataiteen, elävän kuvan historian, dramaturgian sekä populaarikulttuurin keskeisiin teorioihin ja ilmenemismuotoihin. Opit myös soveltamaan hankkimaasi tietoa tieteelliseen, taiteelliseen ja tuotannolliseen työhön.

Multimedia

Multimedian sivuaineopinnoissa keskityt multimediaaliseen sisällöntuottamiseen erilaisia ympäristöjä varten. Saat opinnoista perustaidot mm. multimediatuotantojen suunnitteluun, sisällön tuottamiseen web-ympäristössä, multimediailmaisuun ja animaatiotekniikoihin.

Liikkuva kuva

Liikkuvan kuvan sivuaineopinnoissa vahvistat valmiuksiasi liikkuvan kuvan teosten ja tuotantojen toteuttamiseen. Saat perustaidot kuvaukseen, valaisuun, ääniteknologiaan ja jälkityöhön. Opinnot myös kehittävät ilmaisullisia valmiuksiasi liikkuvan kuvan alueella. Lisäksi saat tietämystä av-tuotantojen työprosessista ja -käytänteistä sekä ammatillisista rooleista ja tuotantoprosesseista.

Uramahdollisuudet

Koulutusohjelmasta valmistuu mediakulttuurin osa-alueiden ammattilaisia, jotka voivat työskennellä erilaisissa mediatuotannoissa, kehitys- ja suunnitteluprojekteissa, taiteen ja viestinnän johto-, tiedotus- ja koulutustehtävissä, itsenäisinä taiteilijoina, yrittäjinä tai tutkimustehtävissä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Audiovisuaalinen mediakulttuuri, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Rovaniemi
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

  • Taiteen kandidaatti
  • Taiteen maisteri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Audiovisuaalinen mediakulttuuri? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Lapin yliopisto
Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin tiede- ja taideyliopisto. Arktinen yliopisto kouluttaa tieteen ja taiteen osaajia aivan Napapiirin tuntumassa modernilla kampusalueella. Kaikki tiedekunnat sijaitsevat samalla kampuksella. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat Lapin yliopistolle tärkeitä: yliopisto on mukana WWF:n Green Office...

Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu