Itsenäiset maisteriohjelmat

Klassisen musiikin instrumenttiopinnot, maisteriohjelma

Pituus
2,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Klassisen musiikin instrumenttiopinnot, maisteriohjelma

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle sellainen soittimen hallintaan perustuva taiteellinen suorituskyky sekä valmius musiikin ymmärtämiseen, että koulutuksen suorittaneet kykenevät toimimaan vaativissa solistin, orkesteri- tai kamarimuusikon ja musiikkipedagogin tehtävissä.

Koulutusohjelman opiskelijavalinta suoritetaan neljässä aineryhmässä: vanhan musiikin aineryhmä; pianon, harmonikan, kanteleen ja kitaran aineryhmä; puhaltimien, lyömäsoitinten ja harpun aineryhmä sekä jousten aineryhmä. Lisäksi urkujen ja klavikordin osalta opiskelijavalinta toteutetaan kirkkomusiikin aineryhmässä.

Vanhan musiikin aineryhmässä pääaineena on periodi-instrumentti (puhallinsoitin, jousisoitin, cembalo tai luuttu). Pianon, harmonikan, kanteleen ja kitaran aineryhmässä pääaineena on instrumentti tai pianokamarimusiikki ja lied. Pääinstrumenttina voi olla piano, harmonikka, kantele, kitara tai fortepiano. Fortepiano pääinstrumenttina tai pianokamarimusiikki ja lied pääaineena voi hakea ainoastaan alempaan tutkintoon pohjautuvaan 2,5-vuotiseen koulutukseen, joka johtaa maisterin tutkintoon. Puhaltimien lyömäsoitinten ja harpun aineryhmässä pääaineena on instrumentti. Pääinstrumenttina voi olla puupuhallin (huilu, oboe, klarinetti, fagotti tai saksofoni), vaskipuhallin (käyrätorvi, trumpetti, pasuuna, baritonitorvi tai tuuba), lyömäsoittimet tai harppu. Jousten aineryhmässä pääaineena on instrumentti. Pääinstrumenttina voi olla viulu, alttoviulu, sello tai kontrabasso.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi (Hakuaika 1).

Tutkinto / todistus

Musiikin maisteri

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
PL 30
00097 Taideyliopisto

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia vastaa musiikin alan ylimmästä opetuksesta Suomessa. Yliopisto kouluttaa itsenäiseen taiteelliseen työhön kykeneviä taiteilijoita, pedagogeja ja musiikin asiantuntijoita. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tehtäviin kuuluvat myös suomalaisen musiikkikulttuurin kehittäminen ja kulttuuriperinteen vaaliminen. Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa voi musiikin maisterin tutkinnon lisäksi suorittaa myös lisensiaatin...

Lue lisää oppilaitoksesta Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu