✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Klassisen musiikin lauluopinnot, maisteriohjelma

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
Yhteenveto
2,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku
   
Lähiopetus
Helsinki
Itsenäiset maisteriohjelmat

Klassisen musiikin lauluopinnot, maisteriohjelma

Tavoite

Tule opiskelemaan yhteen maailman parhaista esittävien taiteiden yliopistoista! Laulutaiteen maisterikoulutuksessa pääset hiomaan laulutaitoasi, taiteellista ilmaisuasi ja musiikillista ymmärrystäsi ammattilaistasolle. Musiikkidraamallinen ilmaisu on osa koulutusta sen kaikilla tasoilla. Voit myös osallistua säännöllisesti kansainvälisten vierailijoiden mestarikursseille.

Englanninkielisessä oopperan koulutusohjelmassa olet osa ainutlaatuista yhteisöä ja pääset kehittämään oopperalaulun osaamistasi parhaiden opettajien johdolla. Tutkinto antaa taiteelliset valmiudet näyttämötyöhön ja musiikin laajaan ja monitahoiseen ymmärtämiseen. Tarjoamme mahdollisuuden tehdä yhteistyötä kansainvälisten kumppaneiden kanssa ja verkostoitua maailmanlaajuisesti jo opintojen aikana.

Koulutuksen sisältö

Laulutaiteen maisterivaihe antaa laaja-alaiset laulutaiteilijan ammatilliset valmiudet klassisen laulutaiteen keskeisillä osa-alueilla. Voit syventää kiinnostuksesi mukaan opintojasi joko laulupedagogiikkaan, oratoriomusiikkiin tai lied- ja vokaalikamarimusiikkiin ja valita sivuaineita tai valinnaisia opintojaksoja Sibelius-Akatemian ja Taideyliopiston muusta tarjonnasta. Saat myös opetusta työelämätaidoissa kuten itsesi työllistämisessä ja uran aloittamisessa sekä rakennat itsellesi portfolion.

Halutessasi voit suorittaa opettajan pätevyyteen tarvittavan määrän pedagogiikkaopintoja. Laulupedagogiikan opinnoissa saat teoreettiset ja käytännölliset valmiudet laulun opettamiseen ja tutustut laulukoulutuksen metodeihin ja äänifysiologiaan. Opetusharjoittelussa pääset opettamaan harjoitusoppilaita ohjaavan opettajan valvonnassa. Laajempaa pedagogista näkemystä kartutetaan muun muassa havainnoimalla muiden opetusta ja työstämällä opetusportfoliota. Voit valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä opetustarjonnasta.

Oopperakoulutuksen opiskelijana olet osa tiivistä 8-12 hengen laulajaensembleä. Pääset opintojesi aikana osallistumaan neljään täysimittaiseen orkesterisäestykselliseen ja yhteen pianistien kanssa esitettävään oopperatuotantoon. Oopperat esitetään alkuperäiskielellä. Lisäksi koulutuksen aikana toteutetaan pienimuotoisia oopperoita tai oopperakohtauksia.

Opinnot rakentuvat yhteensä kymmenestä 6-8 viikon opetusmoduulista, jotka on suunniteltu ja aikataulutettu etukäteen koko koulutuksen ajaksi. Moduuleissa keskitytään vuorotellen perustaitojen ja ammatillisten valmiuksien kehittämiseen sekä tulevan produktion materiaaliin ja teemoihin, seuraavassa moduulissa itse produktion harjoituksiin ja esityksiin. Opintoihin sisältyvä opinnäyte muodostuu produktioista ja niihin liittyvistä esityksistä.

Opiskelet tiiviissä yhteistyössä myös Sibelius-Akatemian korrepetition maisteriopiskelijoiden kanssa. Työskentelette samoissa produktioissa ja pääsette kasvamaan taiteilijoiksi yhdessä. Oopperakoulutus on kiinteässä yhteistyössä laulun aineryhmän muun toiminnan ja kanssa. Voit valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä opetustarjonnasta.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi (Hakuaika 1).

Tutkinto / todistus

Musiikin maisteri

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia vastaa musiikin alan ylimmästä opetuksesta Suomessa. Yliopisto kouluttaa itsenäiseen taiteelliseen työhön kykeneviä taiteilijoita, pedagogeja ja musiikin asiantuntijoita. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tehtäviin kuuluvat myös suomalaisen musiikkikulttuurin kehittäminen ja kulttuuriperinteen vaaliminen. Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa voi musiikin maisterin tutkinnon lisäksi suorittaa myös lisensiaatin...


Lue lisää oppilaitoksesta Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

PL 30
00097 Taideyliopisto

Arvioinnit
Arvioinnit
Klassisen musiikin lauluopinnot, maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,5)
Perustuu 2 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit