Musiikin johtaminen, maisteriohjelma

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
Yhteenveto
2,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku
   
Lähiopetus
Helsinki
Itsenäiset maisteriohjelmat

Musiikin johtaminen, maisteriohjelma

Tavoite

Opiskele musiikin johtamista maailman nimekkäimpien kapellimestareiden johdolla yhdessä maailman parhaista esittävien taiteiden yliopistoista. Työskentelet säännöllisesti harjoitusorkesterin, ammattilaulajista koostuvan kuoron ja Musiikkitalossa toimivien ammattiorkesterien kanssa. Näin saat tueksesi kaikki tarvitsemasi työkalut heti opiskelujen alkumetreiltä. Kouluttamamme orkesterin- ja kuoronjohtajat ovat luoneet näyttäviä uria maailman huippuorkestereissa ja kuoroissa.

Koulutuksen sisältö

Pääset johtamaan harjoitusorkesteria tai -kuoroa viikoittain ja työskentelyäsi videoidaan. Yhteisillä palautetunneilla pääset vaihtamaan ajatuksia ja ideoita muiden opiskelijoiden ja ohjaavien opettajien kanssa. Säännöllinen yhteistyö koti- ja ulkomaisten ammattiorkestereiden kanssa toimii siltana opintojen ja työelämän välillä. Nämä työskentelytavat tekevät koulutuksestamme kansainvälisestikin katsottuna ainutlaatuisen.

Opiskelet monipuolisesti musiikin teoriaa ja käytännön johtamisen aineita. Tavoitteisiisi räätälöidyt opinnot antavat valmiudet työskennellä vaativissa tehtävissä musiikin kentällä. Voit myös valita opintojaksoja Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä opetustarjonnasta.

Orkesterijohdon opiskelijana tärkein työkalusi on harjoitusorkesteri, “kapubändi”, joka on käytettävissäsi keskimäärin kaksi kertaa viikossa. Pääset vuosittain johtamaan myös kotimaisia orkestereita. Opinnoissasi tutustut laajasti sekä orkesterimusiikkikirjallisuuteen, tyylien erityispiirteisiin ja tulkintatapoihin että musiikkiteatteriin kuten oopperaan, balettiin ja musiikkinäytelmiin. Osana orkesterinjohtajan ammattitaitoa perehdyt myös kapellimestarin hallinnollisiin tehtäviin.

Voit opiskella joko yleistä puhallinorkesterinjohtoa tai valita sotilaskapellimestarin suuntautumisvaihtoehdon. Opinnoissa perehdyt puhallinorkesterikirjallisuuden vaativimpiiin teoksiin ja niiden edellyttämään johtamistekniikoihin, ohjelmiston eri tyyleihin, erityispiirteisiin ja tulkintatapoihin. Pääset säännöllisesti työskentelemään vaihtelevien kokoonpanojen kanssa. Viikoittaisena työkalunasi on 12-17 hengen harjoitusorkesteri,”puhallinkapubändi”. Tämän lisäksi luokka vierailee johtamassa Puolustusvoimien sotilassoittokuntia eri puolilla Suomea.

Sibelius-Akatemian 16-henkinen vokaaliyhtye “Vokis” toimii kuoronjohdon opiskelijan harjoitus- ja tutkintokonserttien instrumenttina. Esiinnyt Vokiksen kanssa 3-4 kertaa vuodessa. Opinnoissasi perehdyt kuoromusiikin historiaan, kuorokirjallisuuteen 1300-luvulta nykyaikaan, vaativimpien teosten edellyttämään johtamistekniikkaan, kuoromusiikin eri tyylikausien äänenmuodostustekniikoihin ja eri kuoromuotojen ohjelmistojen ja äänenmuodostuksen erityispiirteisiin ja vieraiden kielten ääntämiskäytäntöihin.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi (Hakuaika 1).

Tutkinto / todistus

Musiikin maisteri

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia vastaa musiikin alan ylimmästä opetuksesta Suomessa. Yliopisto kouluttaa itsenäiseen taiteelliseen työhön kykeneviä taiteilijoita, pedagogeja ja musiikin asiantuntijoita. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tehtäviin kuuluvat myös suomalaisen musiikkikulttuurin kehittäminen ja kulttuuriperinteen vaaliminen. Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa voi musiikin maisterin tutkinnon lisäksi suorittaa myös lisensiaatin...


Lue lisää oppilaitoksesta Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

PL 30
00097 Taideyliopisto

Arvioinnit
Arvioinnit
Musiikin johtaminen, maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,5)
Perustuu 2 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit