Sivuston käyttötapa: Mobiili

Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Yhteenveto
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Lempäälä, Tampere
Ammatilliset perustutkinnot
Tredun koulutukset

Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani

Taideteollisuusalan tutkinnon suorittanut osaa valmistaa oman alansa tuotteita, tiloja tai palveluita.
Alalle on tyypillistä esteettinen, visuaalinen ja kulttuuriosaaminen, kädentaidot sekä yrittäjyys.
Taideteollisuusalan tutkinnon suorittanut osaa suunnitella omaa työtään ja hankkia monipuolisesti tietoa omalta alaltaan. Hän hallitsee alansa tyypillisimmät materiaalit, työvälineet ja valmistusmenetelmät.

Tuotteen valmistuksen artesaani

Sisustus- ja tekstiilituotteisiin erikoistunut tuotteen valmistuksen artesaani suunnittelee ja valmistaa yksilöllisiä sisustustekstiilejä ja –tuotteita koteihin, julkisiin tiloihin ja yrityksiin.

Opintojen aikana tutustut eri sisustustyyleihin ja materiaaleihin,opit alan perustiedot ja –taidotsekä valmistat kiertotaloustuotteita. Työmenetelmien lisäksi opit käyttämään, valitsemaan ja yhdistämään erilaisia materiaaleja ja tekniikoita. Opit myös yrittäjyyttä, asiakaspalvelua ja oman osaamisesi markkinointia.

Koruihin ja pienesineisiin erikoistunut tuotteen valmistuksen artesaani toimii koru- ja pienesineiden suunnittelu-, valmistus- ja korjaustehtävissä, yrittäjänä, ohjaustehtävissä ja myyntityössä.

Opintojen aikana opitsuunnittelemaan ja valmistamaan asiakkaan tarpeisiin ja käyttötarkoituksiin sopivia yksilöllisiä koruja ja pienesineitä, ja opit alan perustiedot ja –taidot. Työmenetelmien lisäksi opit käyttämään, valitsemaan ja yhdistämään erilaisia materiaaleja ja tekniikoita ja valmistamaan tuotteita asiakaslähtöisesti. Opit myös yrittäjyyttä, asiakaspalvelua ja oman osaamisesi markkinointia.

Puualan artesaani

Puusepänalan artesaani valmistaa huonekaluja ja sisustuselementtejä. Hän toimii valmistus- ja entisöintitehtävissä, yrittäjänä ja myyntityössä.

Meillä opit perustiedot ja -taidot puusepäntyöstä. Opit suunnittelemaan ja toteuttamaan kotien ja julkisten tilojen kalusteita ja muita rakenteita. Materiaaleina käytetään mm. kokopuuta ja levymateriaaleja. Opit myös pintakäsittelyä, erityistekniikoita, entisöintiä ja kalusteiden asennusta. Osa opiskelusta tapahtuu asiakastyökohteissa ja alan yrityksissä.

Sisustusalan artesaani

Sisustusalan artesaani suunnittelee ja toteuttaa erilaisten tilojen sisustuskokonaisuuksia. Hän työskentelee myös tapahtumien suunnittelu- ja rakentamistehtävissä, myynti- ja esittelytehtävissä sekä yrittäjänä.

Opintojen aikana saat perustiedot ja –taidot tilasuunnittelun perusteista, tilasuunnitelmien tekemisestä ja visuaalisesta markkinoinnista. Opit tekemään sisustussuunnitelmia ja sisustuskokonaisuuksia asiakkaille. Opit myös tilojen pintatöissä tarvittavat työmenetelmät ja sisustustekstiilien ompelua sekä teet asiakaslähtöisiä projektitöitä, esim. juhlasomistuksia, kotien stailauksia ja messu- ja näyttelyrakentamista.Opintoihin kuuluu työpaikalla oppimista, projekteja ja digitaalisissa ympäristöissä toimimista.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 15:ssä toimipisteessä Tampereella, Ylöjärvellä, Nokialla, Kangasalla, Lempäälässä, Orivedellä, Virroilla ja Pirkkalassa. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on 26...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Sammonkatu 45
33101 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.tredu.fi


Arvioinnit
Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: