Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Taideteollisuusalan perustutkinto | sisustusala | artesaani

OSAO
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Haukipudas
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Sisustusalan artesaani

Taideteollisuusalan perustutkinto | sisustusala | artesaani

Sisustusalan artesaanina osaat suunnitella ja toteuttaa erilaisia sisustusprojekteja asiakkaalle. Sisustettava tila voi olla osa tai kokonaisuus asunnosta, julkisesta tilasta, myymälästä tai muusta esittelytilasta tai vaikkapa teatterilavasteista. Alalle on tyypillistä esteettinen, visuaalinen ja kulttuuriosaaminen, kädentaidot sekä yrittäjyys.

Sisustusalan artesaanina osaat suunnitella ja toteuttaa erilaisia sisustuskokonaisuuksia asiakkaille. Opintojen aikana hankit monipuolisesti tietoa rakennusten kulttuurista, historiasta ja tyylistä, jota hyödynnät suunnittelutyössäsi. Opit huomioimaan sujuvasti erilaisia asiakasprofiileja ja laatimaan sisustuskohteen suunnitelmia asiakaslähtöisesti huomioiden kohteen tarpeet, estetiikka ja ekologisuus.

Ammattitaitosi koostuu erilaisten sisustussuunnitelmien, tilatarvekartoitusten ja dokumentoinnin hallinnasta aina sisustustöiden käytännön työn tekemiseen saakka. Käytännön työtehtäviä ovat mm. maalaus- ja laatoitustyöt, väliseinien rakentaminen, lattia- ja kattomateriaalien asentaminen sekä listoitustyöt.

Tutkinnon rakenne ja opinnot

Tutkinnon laajuus on  180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat 55 osp

  • Osaamisen tuotteistaminen ja markkinoiminen taideteollisuusalalla, 10 osp
  • Sisustusprojektin toteuttaminen, 45 osp

Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat 90 ospYhteiset tutkinnon osat 35 osp

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
  • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Sisustusalan osaamisalan suorittaneena olet moniosaaja. Voit toimia yrittäjänä tai työntekijänä alan mukaisissa työtehtävissä esimerkiksi

  • tilojen suunnittelu- ja rakentamistehtävissä,
  • palvelujen suunnittelu- ja toteuttamistehtävissä,
  • teollisessa tuotannossa,
  • asiakaspalvelussa ja myyntityössä

Sisustusalan artesaanin opinnot takaavat sinulle vahvan pohjan jatko-opintoihin. Voit jatkaa opintojasi mm. sisustussuunnittelijaksi, sisustusarkkitehdiksi tai muotoilijaksi. Tutkinto antaa myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taideteollisuusalan perustutkinto | sisustusala | artesaani, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani, sisustusala

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

OSAO

OSAO

OSAO on Suomen vaikuttavin ja vahvin ammattikouluttaja, jolla on hallussaan koulutuksen koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Uudesta OSAOsta voi hankkia ammatin, jalostaa osaamistaan tai siirtyä kokonaan uudelle alalle. OSAOssa opiskelee 10 000 opiskelijaa, joista vuosittain valmistuu tutkintoon noin 2000 ammattiosaajaa...


Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

OSAO

Kotkantie 1
90250 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.osao.fi


Arvioinnit
Taideteollisuusalan perustutkinto | sisustusala | artesaani ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opi itsesi elämässä eteenpäin

Kymenlaakson opisto on korkeatasoinen visuaaliseen alaan eri­koistunut kansanopisto, jossa voit opiskella lukukauden tai lukuvuoden.

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.