Kansanopistot

Kieli-, viestintä- ja kulttuuriopinnot

Työväen Akatemia, paikassa Kauniainen
Pituus
1 lukuvuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
1 lukuvuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kieli-, viestintä- ja kulttuuriopinnot

Kieli-, viestintä ja kulttuuriopinnot

Kiinnostavatko vieraat kielet ja kulttuurit?  Haluatko kehittää työelämätaitojasi tai viestintä- ja digitaitojasi suomeksi, englanniksi tai myös muilla kielillä? Tähtäätkö kielten yliopisto-opintoihin tai opiskelemaan ulkomaille? Haluatko haudutella urasuunnitelmiasi?

Kieli-, viestintä- ja kulttuuriopinnot tarjovat sinulle mahdollisuuden keskittyä täysipainoisesti ja monipuolisesti kieliopintoihin, yhdistää kieliopintoja muihin Akatemian oppiaineisiin tai opiskella viestintää, kieliä ja digimarkinnointia. 

Suuntautumisvaihtoehdot

Kieli-, viestintä ja kulttuuriopinnoissa voit valita seuraavista suuntautumisvaihtoehdoista tai vaikka yhdistellä niitä:

Kieliaineita yliopistoon

Syvennät ja laajennat tehokkaasti kielitaitoasi, perehdyt kielitieteelliseen ajatteluun ja kehität akateemisia opiskelutaitoja. Nämä ovat keskeiset tekijät kielten pääsykokeissa menestymiselle!

Kielten lisäksi tarjolla on Kielitieteen ja fonetiikan peruskurssin (5 op, Hkin avoin yliopisto), sekä Akatemian oman Language and Cultureja kevään valmennuskurssit. Halutessasi voit suorittaa kielten rinnalla myös kirjallisuustieteen perusopinnot (25 op, Jyväskylän yliopisto, kaksi opintojaksoa englanniksi).

Englantia, viestintää, digimarkkinointia, työelämätaitoja ja halutessasi myös muita kieliä

Voit esim. hankkia sujuvan espanjan kielen taidon viestintäosaamisen lisäksi. 

Viestinnästä voit suorittaa pakolliset avoimen yliopiston kurssit (15 op), sekä haluttaessa myös valinnaiset kurssit (10 op). Tähän voit liittää Digimarkkinoinnin opintokokonaisuuden (15-30 op, Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu) ja muita kieliopintoja.

Jo pelkän syyslukukauden aikana pystyt huimasti nostamaan englannin tasoasi ja kehittämään työelämätaitoja. 

Kieltenopettajaksi 

Englannin ja muiden kieliopintojen rinnalla opiskelet kasvatustieteen perusopinnot (25 op, Jyväskylän yliopisto) tai osan niistä.

Opiskelusuunnan kokeilu

Voit suorittaa korkeakoulututkintoon kuuluvat kieli- ja viestintäopinnot ”pois alta” ja näin kerätä jo opintopisteitä korkeakoulututkintoa varten, ja samalla haudutella tulevaisuudensuunnitelmiasi.  

Kieliopintojen ohella voit myös kokeilla muiden oppiaineiden opintoja ja miettiä opettajien ja opinto-ohjaajan tuella, mikä sopii sinulle parhaiten. Opiskelijoiden suosikkeja ovat olleet mm. kauppatiede, kasvatustiede ja kirjallisuustiede.

Opiskeltavat kielet

Akatemiassa on opintoja jopa yhdeksässä kielessä, joista valita. Tarjolla on englannin, espanjan, saksan, ranskan, venäjän, korean, suomen, ruotsin ja viittomakielen opintoja.

Englannin kielen osaaminen on nykypäivänä lähes itsestäänselvyys, ja englannin kielen taidosta on syytä pitää huolta, mutta vieraiden kielten osaaminen alkaa oikeastaan vasta muista kielistä. Voit valita kieliä, joita esimerkiksi lukiossa ei ollut tarjolla, tai päivittää työelämässä tarvittavaa osaamista.

Syvennät kielten ja kulttuurien tuntemustasi, valmentaudut pääsykokeisiin, päivität työelämässä tarvittavaa osaamista tai hauduttelet tulevaisuudensuunnitelmiasi.

Muut opinnot

Voit suorittaa kieliopintojen rinnalla muiden oppiaineiden yliopistollisia opintoja, esim. viestintää, digimarkkinointia, kasvatustiedettä, kirjallisuustiedettä tai kauppatiedettä, voit hankkia vuoden aikana yhtä paljon opintopisteitä kuin yliopiston varsinaisena opiskelijana.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kieli-, viestintä- ja kulttuuriopinnot, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Työväen Akatemiaan haetaan oppilaitoksen kotisivuilta löytyvällä lomakkeella.

Kustannukset

Opiskelu Työväen Akatemiassa on maksullista. Kysy lisätietoaopintomaksuista suoraan oppilaitokselta.

Opiskelu Työväen Akatemiassa on päätoimista, joten se oikeuttaa Kelan opintotukeen. Kansanopistot kuuluvat toisen asteen opintotuen piiriin. Toisen asteen opintotuki ei vähennä tulevia korkeakouluopintojasi varten myönnettäviä opintotukikuukausia.

Myös työttömyysturvalla on mahdollista opiskella.

Voit myös hakea asuntolapaikkaa ja asua kampuksella edullisesti.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kieli-, viestintä- ja kulttuuriopinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Työväen Akatemia
Vanha Turuntie 14
02700 Kauniainen

Työväen Akatemia – moderni oppimiskeskus Kauniaisissa!

Aloita yliopistosi yhteisöllistä ja kokemuksellista oppimista korostavassa kansanopistossa Kauniaisissa. Työväen Akatemia on avartanut näköaloja ja luonut yksilöllisiä opintopolkuja jo vuodesta 1924. Valittavanasi on monipuolinen opintotarjonta yhteiskunnallisista oppiaineista humanistisiin ja luoviin taideaineisiin. Akatemialla voit tutustua sinua kiinnostaviin oppiaineisiin ja löytää itsellesi...

Lue lisää oppilaitoksesta Työväen Akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu