Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, tarjoilija

Vamia
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Päiväopinnot
Vaasa
Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, tarjoilija

Tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Koulutus on tarkoitettu ruoanvalmistuksesta kiinnostuneille henkilöille. Koulutus soveltuu myös ammatinvaihtajille sekä jo alalla toimiville, joilta puuttuu alan tutkinto. Valittavissa on ruokapalvelun osaamisala tai asiakaspalvelun osaamisala. 

Asiakaspalvelun osaamisala

Tarjoilijana työskentelet erilaisissa ravintoloissa, kahviloissa ja pitopalveluissa. Otat vastaan asiakkaita, suosittelet tuotteita ja tarjoilet. Vastaat lisäksi ruokasalin siisteydestä ja asiakkaiden viihtyvyydestä. Voit työskennellä esimerkiksi ravintoloissa, kahviloissa, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä, hotelleissa ja suurtalousalalla. Työtehtäviisi kuuluu asiakaspalvelua ja myyntityötä, ruoan ja juomien tarjoilua sekä laskutusta. Työ on yleensä tiimityötä, ja työrytmi vaihtelee paljon.

Ruokapalvelun osaamisala

Kokkina valmistat ruokia ja huolehdit annosten esillepanosta sekä muista keittiön töistä. Työsi on vuorotyötä, ja työajat ajoittuvat usein iltoihin ja viikonloppuihin. Voit työskennellä ravintoloissa, kahviloissa, cateringalan yrityksissä ja laivojen sekä juhla- ja pitopalveluyritysten keittiöissä.

Ravintola- ja catering-alan opinnot

Tarjoilijan opinnot koostuvat ammatillisista ja yhteisistä opinnoista. Asiakaspalveluiden osaamisalalla opiskelet majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimimista, asiakaspalvelua ja myyntiä, annosruokien ja juomien tarjoilua sekä valintasi mukaan esimerkiksi tilaus- ja juhlatarjoilua sekä juomien myyntiä ja tarjoilua.

Kokin opinnot koostuvat ammatillisista ja yhteisistä opinnoista. Ruokapalveluiden osaamisalalla opiskelet majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimimista, lounas- ja annosruokien valmistusta sekä valintasi mukaan esimerkiksi a’la carte-ruoanvalmistusta, tilaus- ja juhlaruokien valmistusta sekä juomien anniskelua ja tarjoilua.

Koulutuksen kesto

Opinnot kestävät n. 2–3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa. 

Koulutukseen haetaan Vamian sivuilta löytyvällä hakulomakkeella.

Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, tarjoilija tai kokki

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, tarjoilija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vamia

Vamia

Vamia – TyöElämää varten

Vamia aloitti toimintansa 1.1.2017 ja siihen yhdistyivät Vaasan ammattiopisto, Vaasan aikuiskoulutuskeskus sekä Vaasan rannikkoseudun oppisopimustoimisto. Vamia on Vaasan kaupungin ylläpitämä monialainen ammatillisen koulutuksen organisaatio, jossa opiskelee vuosittain yli 7000 opiskelijaa. Oppilaitos tarjoaa ammatillista koulutusta nuorille, aikuisille sekä työ- ja yrityselämälle...


Lue lisää oppilaitoksesta Vamia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vamia

Ruutikellarintie 2
65100 VAASA

 Näytä puhelinnumero
vamia.fi

Arvioinnit

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, tarjoilija ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.