✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Logistiikan perustutkinto

Vantaan ammattiopisto Varia
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Vantaa

Alkavat koulutukset
Vantaa
Syksy

Vantaa
Joustavasti

Logistiikan perustutkinto

Logistiikan perustutkinto tarjoaa monipuolisen ja käytännönläheisen koulutuksen logistiikka-alalle. Opiskelija voi suuntautua opinnoissaan kuorma-autonkuljettajaksi, linja-autonkuljettajaksi, maapalvelutyöntekijäksi tai palvelulogistiikkatyöntekijäksi. Kuorma-autonkuljettajiksi valmistuneet voivat kouluttautua Variassa yhdistelmäajoneuvonkuljettajiksi.

Kuorma-autonkuljettaja työskentelee tavara- tai henkilöliikenteen kuljetustehtävissä. Työhön kuuluu myös asiakaspalvelua.  

Variassa on mahdollista sisällyttää tutkintoon lentoasemapalveluiden osaamisalan tutkinnon osa Maapalvelutehtävissä toimiminen (35 osp). Opintoihin sisältyy työssäoppimisjakso lentokentällä. Koulutus antaa hyvät valmiudet lentokentällä työskentelemiseen.

Kuorma-autonkuljettaksi kouluttaudutaan kuljetuspalvelujen osaamisalalla.

Linja-autonkuljettajatyöskentelee tavara- tai henkilöliikenteen kuljetustehtävissä turvallisesti ja tehokkaasti. Matkustajia kuljetetaan linja-autoilla kaupunkiliikenteessä, pitkänmatkan linjaliikenteessä tai tilausajoina. Linja-autonkuljettajan työhön kuuluu asiakaspalvelua.

Linja-autonkuljettajaksi kouluttaudutaan kuljetuspalvelujen osaamisalalla.

Yhdistelmäajoneuvon kuljettajakuljettaa esimerkiksi elintarvikkeita kauppoihin, polttoaineita huoltoasemille tai rakennustarvikkeita rakennustyömaille turvallisesti ja tehokkaasti. Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan työhön kuuluu asiakaspalvelua.

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi kouluttaudutaan kuljetuspalvelujen osaamisalalla. Kuorma-autonkuljettajiksi valmistuneet voivat kouluttautua Variassa yhdistelmäajoneuvonkuljettajiksi.

Maapalvelutyöntekijä työskentelee lentoaseman maapalveluissa huolellisesti ja vastuullisesti. Maapalvelutyöntekijä purkaa lentoasemalle saapuvan lentokoneen matkustajajoukon ja matkatavaran, tankkaa ilma-aluksen sekä tarkistaa uudelle lennolle lähtevän lentokoneen. 

Variassa koulutetaan toistaiseksi autonkuljettajia, joiden tutkintoon sisältyy lentoasemapalveluiden osaamisalan Maapalvelut ja turvallisuus -tutkinnon osa (25 osaamispistettä), johon sisältyy esimerkiksi työssäoppimisjakso lentokentällä. Kyseinen tutkinnon osa antaa hyvät valmiudet lentokentällä työskentelemiseen.

Maapalvelutyöntekijäksi kouluttaudutaan lentoasemapalvelujen osaamisalalla.

Palvelulogistiikkatyöntekijän työhön kuuluu kuljetettavien tavaralähetysten keräilyä, lähettämistä, vastaanottamista, varastointia ja kierrätystä. Työssä tehdään myös varastokirjanpitoa, käytetään varaston tietojärjestelmiä ja palvellaan asiakkaita.

Palvelulogistiikkatyöntekijä tekee työtä käsin ja koneellisesti. Työ on usein vuorotyötä, koska tavaroita kuljetetaan kellon ympäri joka päivä. Palvelulogistiikkatyöntekijä voi työskennellä esimerkiksi kuljetusliikkeissä, liikenteessä, kaupoissa, teollisuudessa tai julkisella sektorilla.

Palvelulogistiikkatyöntekijäksi kouluttaudutaan sisälogistiikan osaamisalalla.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Logistiikan perustutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Toimipiste

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13, 01530 Vantaa

Hakeminen ja kelpoisuus

Haku yhteishaussa Opintopolussa tai jatkuvassa haussa.

Ammatillisen koulutuksen yhteishaku on tarkoitettu ensisijaisesti hakuvuonna perusopetuksen tai valmentavan koulutuksen päättäville nuorille. Seuraava yhteishaku on 21.2.-21.3.2023.

Jatkuvassa haussa uusia koulutuksia alkaa läpi vuoden. Jatkuva haku on avoin kaikille hakijoille.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto määräytyyhenkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS)mukaan, ja siinä huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen. 

Koulutuksen suorittamisen tavoiteaika on 2–3 vuotta. Henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma määrittelee lähiopetuksen sisällön ja laajuuden.

Tutkinto / todistus

Logistiikan perustutkinto | kuorma-auton kuljettaja | Linja-auton kuljettaja | Yhdistelmäajoneuvon kuljettaja | Maapalvelutyöntekijä | Palvelulogistiikan työntekijä 

Kustannukset

Opinnot ja opintojen suorittamiseen tarvittavat oppikirjat, työvälineet ja materiaalit ovat pääsääntöisesti maksuttomia, kunnes opiskelija täyttää 20 vuotta. 

Muutoin kustannukset ovat enintään noin 1 000 euroa. 

Sisälogistiikan osaamisalan opinnot: jos opiskelija valitsee Tavaran kuljettaminen -tutkinnon osan sisälogistiikan osaamisalan opinnoissa, kustannukset ovat enintään noin 500 euroa. 

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Logistiikan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vantaan ammattiopisto Varia

Variasta työelämän ammattilaiseksi

Vantaan ammattiopisto Varia on monialainen ammatillista koulutusta järjestävä oppilaitos. Tarjoamme laadukasta ja käytännönläheistä koulutusta nuorille, aikuisille ja organisaatioille. Toimipisteemme sijaitsevat lähellä kehäradan asemia hyvien kulkuyhteyksien päässä Aviapoliksessa, Hiekkaharjussa, Koivukylässä ja Myyrmäessä. Varian työelämäpalvelut sijaitsee Vantaan yrityspalvelukeskuksessa Leijassa. Variassa voi opiskella...


Lue lisää oppilaitoksesta Vantaan ammattiopisto Varia ja katso koulutustarjonta täältä

Vantaan ammattiopisto Varia yhteystiedot

Vantaan ammattiopisto Varia

Tennistie 1
01370 Vantaa

 Näytä puhelinnumero
sivistysvantaa.fi


Arvioinnit
Logistiikan perustutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Logistiikan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: