Sivuston käyttötapa: Mobiili

Hierojan valmennusohjelma | urheiluhieroja

Vierumäki – Suomen Urheiluopisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
Tammikuussa
   
Päiväopinnot
Vierumäki
Ammattitutkinnot

Hierojan valmennusohjelma | urheiluhieroja

Hierojan ammattitutkinto

Hierojan valmennusohjelma

Hierojan työ on ihmisläheistä, käsillä tehtävää työtä, joka edellyttää vahvaa ammattitaitoa ja käytännön kokemusta. Suomen Urheiluopistolla uskomme kokemukselliseen oppimiseen, jonka mukaisesti myös hierojan koulutus on rakennettu laajaan käytännön harjoitteluun perustuen.

Erilaisten asiakkaiden kohtaaminen luo laaja-alaisia valmiuksia hierojan ammattiin. Opiskelijan luova ja tutkiva asenne työhön sekä halu ja kiinnostus itsensä jatkuvaan kehittämiseen edistävät oppimista ja ammatissa menestymistä.

Painopisteenä urheilijoiden lihashuolto

Suomen Urheiluopisto ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen kampus muodostavat yhdessä Suomen suurimman liikunta-alan koulutuskeskittymän. Hierojan ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa hyödynnämme kampuksen laajaa asiantuntemusta ja opiskelijat pääsevät kehittämään osaamistaan erityisesti urheilijoiden lihashuollossa.

Koulutuksessa paneudutaan hierojan ammattitaidon opiskelun lisäksi myös mm. eri urheilulajien erityispiirteisiin ja uusimpiin valmennusmetodeihin, kinesioteippaukseen ja triggerpistehierontaan. Lisäksi koulutus kehittää opiskelijoiden valmiuksia yritystoiminnan käynnistämiseen.

Koulutuksen suorittaminen

Vuoden mittaisen hierojan valmennusohjelman suorittaminen antaa valmiudet osallistua hierojan tutkintotilaisuuksiin, joissa opiskelija pääsee osoittamaan osaamisensa käytännön työtehtävissä.

Hyväksyttyjen tutkintotilaisuuksien jälkeen opiskelija saa tutkintotodistuksen ja saa käyttää suojattua terveydenhuollon ammattinimikettä koulutettu hieroja.

Koulutuksen rakenne

Valmennusohjelman suorittaminen sekä osaamisen kehittäminen suunnitellaan yksilöllisesti opiskelijakohtaisesti. Jos opiskelijalla on aiemmin hankittua osaamista, tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta tutkintotilaisuuksiin osallistumalla.

Vuoden 2019 kokopäiväopiskelun vuosirytmi jakautuu seuraavasti:

  • kevätlukukausi: tammikuu–huhtikuu 2019
  • työssäoppiminen: huhtikuu–elokuu 2019
  • syyslukukausi: elokuu–joulukuu 2019
  • opintomatka Pekingiin: marras-joulukuu 2019
  • tutkintotilaisuudet: syksy 2019

Kesäloman opiskelijat pitävät porrastetusti siten, että puolet on lomalla ja puolet käytännön harjoittelussa Suomen Urheiluopistolla.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hierojan valmennusohjelma | urheiluhieroja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Voit hakea suorittamaan hierojan valmennusohjelmaan, jos

  • olet vähintään 18-vuotias opiskelun alkaessa
  • sinulla on peruskoulu tai vastaava oppimäärä suoritettuna
  • täytät hierojan ammattitutkinnon terveydentilavaatimukset (ks. terveydentilavaatimukset sivun vasemmassa reunassa)
  • sinulla on suuntautuneisuutta hoitotyöhön.

Opiskelijoiden valinnassa painotetaan soveltuvuutta hoitotyöhön.

Hakijat kutsutaan valintakokeeseen. Koulutukseen valitaan 18 opiskelijaa. 

Tutkinto / todistus

Hierojan ammattitutkinto

Kustannukset

Koulutuksen hinta:

1. vaihtoehto: 2 900  euroa,  sisältää opetuksen, yhden lämpimän aterian opiskelupäivinä, näyttötutkintomaksut ja opintomatkan Pekingiin.

2. vaihtoehto: 3 700 euroa, sisältää opetuksen, majoituksen täysihoidolla opiskelupäivinä (aamiainen, lounas, päivällinen), näyttötutkintomaksut ja opintomatkan Pekingiin.

Opiskelija kustantaa itse henkilökohtaiset opiskelumateriaalit kuten oppikirjat, liikuntavarustukset yms. Opiskelijalla on mahdollisuus opintososiaalisiin etuuksiin.

3. vaihtoehto:  2000 € sisältää lounaan, tutkintomaksun sekä näyttökokeet. Lähijaksoja kerran kuukaudessa tammi-huhtikuu sekä syys-joulukuu (pe-su).
Touko-elokuu työharjoittelua opiston klinikalla, ja lisäksi on näyttökokeet päiväopiskelijoiden kanssa. Pääsyvaatimuksena lähihoitajan tai liikuntaneuvojan tutkinto.

Hierojakoulutukseen osallistuvalle opiskelijalle myönnetään opintososiaalisia etuja samoilla periaatteella kuin muille ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille. Opiskelijoilla on mahdollisuus hakea erillisten ohjeiden mukaisesti opintotukea tai aikuiskoulutustukea.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hierojan valmennusohjelma | urheiluhieroja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vierumäki – Suomen Urheiluopisto

Vierumäki – Suomen Urheiluopisto

» Vierumäki somessa

Suomen Urheiluopisto Vierumäellä on Opetusministeriön alainen valtakunnallinen liikunnan valmennus- ja koulutuskeskus, jota ylläpitää Suomen Urheiluopiston Kannatusosakeyhtiö. Suomen Urheiluopisto tarjoaa opiskelijoille monipuoliset majoitusmahdollisuudet, maukkaita ruokailuhetkiä, puhtaan ympäristön ja useita erikoistiloja liikkumiseen. Ympäri vuoden Vierumäelle kokoontuvat nuoret, perheet, huippu-urheilijat, eri lajien joukkueet,...


Lue lisää oppilaitoksesta Vierumäki – Suomen Urheiluopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Vierumäki Facebookissa ja Twitterissä

Yhteystiedot

Vierumäki – Suomen Urheiluopisto

Urheiluopistontie 400
19120 Vierumäki

 Näytä puhelinnumero
www.vierumaki.fi

Arvioinnit

Hierojan valmennusohjelma | urheiluhieroja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.