🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Insinööri (AMK) | ohjelmistotekniikka | päivätoteutus

Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku 2025
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku 2025
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Insinööri (AMK) | ohjelmistotekniikka | päivätoteutus

Ohjelmistotekniikka | insinööri (AMK) | päivätoteutus

Ohjelmistoja ja ohjelmistoammattilaisia tarvitaan kaikilla aloilla, esimerkiksi liiketoiminnassa, terveydenhuollossa, teollisuudessa tai vaikkapa logistiikassa. Tietotekniikka ja automatisointi näkyy yhä useammassa ammatissa, ja ohjelmistoalalla olet mukana kehittämässä tulevaisuuden työkaluja. Ohjelmistoalan työllisyys on hyvä − tällä hetkellä Suomessa on ainakin 15 000 ohjelmistoalan työntekijän osaamisvaje.

Ohjelmistotekniikan koulutuksen ydin on ohjelmistojen suunnittelu, rakennus, testaus ja ylläpito. Ohjelmistoilla pyritään ratkaisemaan ongelmia, lisäämään tuottavuutta tai parantamaan elämänlaatua elämän eri osa-alueilla.   

Työelämässä

Ohjelmistotekniikan insinööri työskentelee yhdessä mm. ohjelmistosuunnittelijoiden, ohjelmistoarkkitehtien tai ohjelmistotestaajien kanssa kaiken kokoisissa projekteissa ja auttaa valitsemaan sopivat toteutusmenetelmät kehitettävälle ohjelmistolle. Ohjelmistoalan insinöörejä työllistyy mm. projekteihin, joissa hyödynnetään automatisointia, tietoliikennesovelluksia, tekoälyä tai robotiikkaa. Työ voi liittyä esimerkiksi verkkopalvelujen, mobiilisovellusten, teollisuuden järjestelmien, sulautettujen järjestelmien tai vaikkapa pelien tuottamiseen.   

Ohjelmistotekniikan insinööritutkinnon suoritettuasi osaat ohjelmoida ja ratkaista erilaisia ohjelmointiin tai ohjelmistojen tuottamiseen liittyviä ongelmia. Luot uusia teknisiä ratkaisuja ympäristöihin, joihin ohjelmistoja tuotetaan. Lisäksi tunnet hyvin erilaiset ohjelmistojen toteutusmenetelmät ja -mallit ja osaat soveltaa näitä erilaisissa projekteissa.  

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Insinööri (AMK) | ohjelmistotekniikka | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy 2025

  • Lähiopetus
  • Mikkeli
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku 2025

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Kustannukset

  • Lukuvuosimaksu EU/ETA-maiden sekä Sveitsin ulkopuolelta tuleville opiskelijoille 10 700 euroa / lukuvuosi. Lisätietoja löydät Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun omilta sivuilta.
  • Tuition fees for students from outside the EU/EEA countries and Switzerland is 10 700 euros/academic year. More information on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu’s own website.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Insinööri (AMK) | ohjelmistotekniikka | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

Xamk - Tunne huominen

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi. AMK- ja YAMK-tutkintojen lisäksi voit kokeilla uutta, laajentaa tai syventää osaamistasi Xamk Pulsen avoimessa ammattikorkeakoulussa, joka on avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Onko aika...

Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu