AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Ohjelmistotekniikka | Insinööri (AMK) | päivätoteutus

Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ohjelmistotekniikka | Insinööri (AMK) | päivätoteutus

Ohjelmistotekniikka | insinööri (AMK) | päivätoteutus

Ojelmistotekniikan koulutuksen ydin on ohjelmistojen suunnittelu, rakennus, testaus ja ylläpito. Ohjelmistoilla pyritään ratkaisemaan ongelmia, lisäämään tuottavuutta tai parantamaan elämänlaatua elämän eri osa-alueilla.

Ohjelmistotekniikan insinööri työskentelee yhdessä mm. ohjelmistosuunnittelijoiden, ohjelmistoarkkitehtien tai ohjelmistotestaajien kanssa kaiken kokoisissa projekteissa ja auttaa valitsemaan sopivat toteutusmenetelmät kehitettävälle ohjelmistolle. Ohjelmistoalan insinöörejä työllistyy mm. projekteihin, joissa hyödynnetään automatisointia, tietoliikennesovelluksia, tekoälyä tai robotiikkaa. Työ voi liittyä esimerkiksi verkkopalvelujen, mobiilisovellusten, teollisuuden järjestelmien, sulautettujen järjestelmien tai vaikkapa pelien tuottamiseen.

Yritysyhteistyö on oleellinen osa ohjelmistotekniikan koulutusta. Harjoittelujaksot opiskelijat tekevät valitsemissaan yrityksissä tai alan kehittämishankkeissa Xamkissa.

Ohjelmistotekniikan insinööritutkinnon suoritettuasi osaat ohjelmoida ja ratkaista erilaisia ohjelmointiin tai ohjelmistojen tuottamiseen liittyviä ongelmia. Luot uusia teknisiä ratkaisuja ympäristöihin, joihin ohjelmistoja tuotetaan. Lisäksi tunnet hyvin erilaiset ohjelmistojen toteutusmenetelmät ja -mallit ja osaat soveltaa näitä erilaisissa projekteissa.

Ohjelmistoja ja ohjelmistoammattilaisia tarvitaan kaikilla aloilla, esimerkiksi liiketoiminnassa, terveydenhuollossa, teollisuudessa tai vaikkapa logistiikassa. Tietotekniikka ja automatisointi näkyy yhä useammassa ammatissa, ja ohjelmistoalalla olet mukana kehittämässä tulevaisuuden työkaluja.Ohjelmistoalan työllisyys on hyvä – tällä hetkellä Suomessa on ainakin 15 000 ohjelmistoalan työntekijän osaamisvaje.

Opintojen sisältö

Ohjelmistotekniikan koulutuksen rakenne:

  • ydinosaaminen 165 op
  • täydentävä osaaminen 30 op
  • harjoittelu 30 op
  • opinnäytetyö 15 op

Ensimmäisen vuoden opintojen jälkeen sinulla on perustiedot ohjelmistotuotannon käytännöistä. Hallitset yleiset ongelmanratkaisun menetelmät. Osaat toteuttaa pieniä ohjelmia jollakin ohjelmointikielellä ja kykenet osallistumaan ohjelmointiprojekteihin ryhmän jäsenenä.

Toisen vuoden opiskelijana hallitset ohjelmointitekniikoita, tunnet arkkitehtuurin suunnitteluperiaatteet ja osaat toteuttaa sovelluksille käyttöliittymiä moderneja tekniikoita käyttäen. Lisäksi osaat toteuttaa full stack -ohjelmointiprojektin nykyaikaisia web-tekniikoita hyödyntäen.

Kolmantena vuonna opit soveltamaan ohjelmointitaitoja erilaisissa projekteissa, esimerkiksi datan käsittelytehtävissä, tekoälysovelluksissa tai peleissä. Sinulla on valmiudet itsenäiseen tutkimus- ja kehittämistyöhön sekä työskentelyyn ketterissä ohjelmistoprojekteissa.

Valmistumisvaiheessa sinulla on hyvät ohjelmointitaidot ja valmiudet työskennellä ohjelmointi-, testaus- tai suunnittelutehtävissä. Tunnet ohjelmistotuotannon prosessit, hallitset arkkitehtuurisuunnittelun ja tunnet laadunhallinnan merkityksen ohjelmistojen kehityksessä.

Koulutus on pääasiassa päiväopiskelua Mikkelin kampuksella. Opintoihin voi henkilökohtaisen opetussuunnitelman (HOPS) mukaisesti sisältyä verkko-opintoja tai opintoja englanninkielisistä koulutuksista.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ohjelmistotekniikka | Insinööri (AMK) | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Mikkeli
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Kustannukset

  • Lukuvuosimaksu EU/ETA-maiden sekä Sveitsin ulkopuolelta tuleville opiskelijoille 10 700 euroa / lukuvuosi. Lisätietoja löydät Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun omilta sivuilta.
  • Tuition fees for students from outside the EU/EEA countries and Switzerland is 10 700 euros/academic year. More information on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu’s own website.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ohjelmistotekniikka | Insinööri (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

Xamk - Tunne huominen

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi. AMK- ja YAMK-tutkintojen lisäksi voit kokeilla uutta, laajentaa tai syventää osaamistasi Xamk Pulsen avoimessa ammattikorkeakoulussa, joka on avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Onko aika...

Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu