✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Sähkövoimatekniikka | YAMK

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Monimuotototeutus
Mikkeli
Ylemmät AMK-tutkinnot

Sähkövoimatekniikka | YAMK

Sähkö- ja energiatekninen ala on nopeassa muutoksessa: hajautettu energiantuotanto, energian varastointi, älykkäät sähköverkot sekä tulevaisuuden energiaratkaisut vaativat tekijältään uusia valmiuksia. Sähkövoimatekniikan YAMK-koulutus on suunnattu pääosin asiantuntija – ja esimiestehtävissä oleville tai niihin pyrkiville sähköalan työntekijöille.

Sähkönhuoltokentän organisaatiot kehittyvät, tehtäviä ulkoistetaan ja yritykset keskittyvät ydinosaamisalueisiinsa. Näiden muutosten kohtaamiseen saat parhaat mahdolliset eväät Xamkin sähkövoimatekniikan YAMK-koulutuksessa.

Koulutuksessa perehdyt johtamiseen, yrittäjyyteen sekä yleisiin kehittämismenetelmiin yhdessä muiden alojen opiskelijoiden kanssaSaat tiedot sähköalan viimeisimmistä kehitystrendeistä sähkötekniikan ja voimalaitostekniikan alalta. Sähkövoimatekniikan tulevaisuuden tekniikoiden tunnistaminen, energiatekninen osaaminen sekä liiketoimintaosaaminen parantavat kilpailukykyäsi työmarkkinoilla sekä uralla etenemisen mahdollisuuksiasi.

Opinnot keskittyvät sähkönjakelun luotettavuuteen ja älykkäisiin sähköverkkoihin sekä sähkökäyttöihin. Voimalaitostekniikan opinnoissa kehität osaamistasi energiatekniikan ja voimalaitostekniikan alalla.

Sähkövoimatekniikan opinnot

Koulutuksen laajuus on 60 opintopistettä (op):

Ydinosaaminen, 20 op

  • älykkäät sähköverkot
  • johtaminen sähköalalla
  • energiatekniikka
  • sähkökäytöt

Ydinosaamisen opinnot koskevat kaikkia tutkinnon opiskelijoita.

Älykkäät sähköverkot–opintojaksossa perehdyt älykkäiden sähköverkkojen käsitteisiin sen eri osa-alueisiin sekä tietokonepohjaisiin laskentamenetelmiin.

Johtaminen sähköalalla–opintojaksossa perehdyt johtamisen keskeisiin työkaluihin energia-alalla.

Energiatekniikassa keskitytään termodynamiikan perusteisiin, kiertoprosesseihin ja energiataselaskelmiin. Tulet hallitsemaan uusiutuvien energiantuotantotapojen perustekniikat sekä voimalaitoskäytön perusteet.

Sähkökäytöt-opintojakson suoritettuasi ymmärrät sähkökäytöt kokonaisuuksina. Lisäksi ydinosaamisen opinnoissa käsitellään johtamista sähköalalla.

Täydentävä osaaminen, 10 op

Täydentävän osaamisen opinnot voit valita kaikille YAMK-opiskelijoille yhteisestä,  monialaisesta Master School –tarjonnasta. Voit siten rakentaa urapolkuasi HOPSisi mukaisesti ammatillista kasvuasi parhaiten palvelevien opintojaksojen avulla.

Täydentävissä opinnoissa tarjolla on sekä suomen- että englanninkielisiä verkko- ja lähiopetuksena toteutettavia opintoja seuraavista kokonaisuuksista:

  • tutkimus ja kehittäminen
  • johtaminen ja yrittäjyys
  • kansainväliset työympäristöt
  • tieto, digitaalisuus ja verkostot

Täydentäviä opintoja voit suorittaa myös muiden korkeakoulujen ylempien korkeakoulututkintojen tasoisista opinnoista (YAMK tai maisteriohjelmat).  Täydentäviin opintoihin voidaan hyväksilukea myös aiemmin suoritettuja, ylempien korkeakoulututkintojen tasoisia opintoja, mikäli ne sopivat suoritettavan tutkinnon tavoitteisiin.

Opinnäytetyö, 30 op

Tärkeä osa opintojasi on opinnäytetyö. Se liittyy parhaimmillaan oman työsi tai työyhteisösi kehittämiseen. Opinnäytetyössä tunnistat ammattialasi kehittämistarpeita – suunnittelet ja toteutat työelämän muutosta edistävän tutkimus- tai kehittämisprosessin. Voit tehdä opinnäytetyön myös Xamkin tutkimus- ja kehittämistoiminnan hankkeissa.

Opinnäytetyö ei välttämättä ole sidoksissa puhtaasti sähkö- tai energiatekniikoihin, vaan ymmärretään laajasti. Se voi sisältää alan muutosvaatimusten käytännön toteutusta, eri ilmiöiden tutkimista ja organisaatioiden kehittämistä.

Monimuotokoulutuksen toteutus

Koulutus järjestetään monimuoto-opintoina, eli voit opiskella työn ohella. Työpaikka ei kuitenkaan ole edellytys. Opinnot sisältävät lähiopetusta, verkko-opetusta, itsenäistä ja ryhmätyöskentelyä.

Lähiopetus toteutetaan Xamkin Mikkelin kampuksella. Lähiopetusta on perjantai-iltaisin ja lauantaipäivisin noin kerran kuussa, yhden lukuvuoden aikana. Poikkeuksena voimalaitoksen käyttökoulutus, joka tapahtuu yhtenä viikonloppuna Kotkassa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sähkövoimatekniikka | YAMK, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (ylempi AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sähkövoimatekniikka | YAMK? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Xamk - Tunne huominen

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi. AMK- ja YAMK-tutkintojen lisäksi voit kokeilla uutta, laajentaa tai syventää osaamistasi Xamk Pulsen avoimessa ammattikorkeakoulussa, joka on avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Onko aika...


Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

 Näytä puhelinnumero
www.xamk.fi

Arvioinnit
Sähkövoimatekniikka | YAMK ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Sähkövoimatekniikka | YAMK täytä seuraavat tiedot: