Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Sosiaaliala, hyvinvoinnin edistäminen | YAMK

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Yhteenveto
Noin 2 vuotta
suomi
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Monimuotokoulutus
Kouvola
Ylemmät AMK-tutkinnot

Sosiaaliala, hyvinvoinnin edistäminen | YAMK

Sosiaaliala, hyvinvoinnin edistäminen (YAMK)

Sosiaaliala, hyvinvoinnin edistäminen (YAMK)

Syvennä tai laajenna sosiaalialan asiantuntijuuttasi hyvinvoinnin edistämisen YAMK-opinnoissa. Voit räätälöidä opinnot palvelemaan asiantuntijuutesi kehittymistarpeita.

Koulutus on suunnattu laajasti sosiaalialan tehtävissä toimiville ammattilaisille – sosionomeille ja geronomeille, jotka haluavat vahvistaa tai laajentaa ammatillista osaamistaan sosiaalityön eri sektoreilla. 

Koulutuksen avulla vahvistat osaamistasi toimintaympäristöjen tuntemuksessa ja tulevaisuuden ennakoinnissa, työelämän ja ammattialan tutkimuksellisessa kehittämisessä sekä esimiestyössä.

Koulutuksesta valmistuu hyvinvoinnin turvaamisen asiantuntijoita, jotka kykenevät sekä kehittämään omaa työtään että uudistamaan ja johtamaan sosiaalialan työtä paikallisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Hyvinvoinnin edistämisen opinnot

Koulutuksen laajuus on 90 opintopistettä.

Ydinosaaminen, 40 op:

 • asiantuntijuuden kehittyminen, 5 op
 • hyvinvointiteoreettinen ajattelu, 5 op
 • hyvinvoinnin kehittäminen ja johtaminen, 5 op
 • muuttuva sosiaalityö ja sosiaalinen todellisuus, 5 op
 • tarve, tuki ja vastuu, 5 op
 • vaikeat asiat, pahat paikat ja intensiivityö, 5 op
 • International Social Work, 5 op
 • uudistuva sosiaalityö ja digitaalisuus sosiaalityössä, 5 op

Täydentävän osaamisen opinnot (20 op) voit valita kaikille YAMK-opiskelijoille yhteisestä, monialaisesta Master School -tarjonnasta. Voit siten rakentaa urapolkuasi HOPSisi mukaisesti ammatillista kasvuasi parhaiten palvelevien opintojaksojen avulla. Tarjolla on sekä suomen- että englanninkielisiä verkko- ja lähiopetuksena toteutettavia opintoja. Täydentäviä opintoja voit valita myös muissa korkeakouluissa tarjolla olevista, ylempien korkeakoulututkintojen tasoisista opinnoista.

Tärkeä osa opintojasi on opinnäytetyö (30 op). Se voi liittyä oman työsi tai työyhteisösi kehittämiseen. Voit tehdä opinnäytetyön myös Xamkin tutkimus- ja kehittämistoiminnan hankkeissa.

Koulutuksen toteutus

Opiskelu toteutetaan hybridinä, eli vaihtoehtoina ovat verkko- tai monimuotototeutus. Koulutus toteutetaan tiiviissä kosketuksessa olemassa olevien tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeiden kanssa.

Verkkomuotoisessa toteutuksessa opiskelu on pääosin vailla opiskeluryhmän tukea. Tämän vaihtoehdon valinneet osallistuvat vähintään yhtenä päivänä lukukaudessa lähiopetukseen. Verkkomuotoisessa toteutuksessa opintotehtävät edellyttävät osallistumista tiedeyhteisön tapahtumiin mm. tutkimuspäiville tai väitöstilaisuuksiin.

Monimuotototeutuksessa opiskelu toteutuu ryhmää hyödyntäen ja verkostoituen, lähiopetusta järjestetään keskimäärin kolmena päivänä kuukaudessa. Opiskeluaika on noin 2 vuotta toteutuksesta riippumatta ja opiskelupaikkana on pääosin Kouvolan kampus. Opintoja on tarjolla niin lähiopetuksena, verkko-opintoina, englanninkielisinä opintojaksoina kuin monimuoto-opetuksenakin.

Sosiaalialan asiantuntija työelämässä

Valmistunut voi työskennellä:

 • kunnissa tai maakunnissa
 • kunnallisissa liikelaitoksissa ja yhtiöissä
 • sosiaalialan järjestöissä
 • yrityksissä
 • valtion organisaatioissa

Tutkinto antaa myös hyvät valmiudet työskennellä erilaisissa kehittämishankkeissa asiantuntijan ja projektihallinnon tehtävissä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosiaaliala, hyvinvoinnin edistäminen | YAMK, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Sosionomi (YAMK), geronomi (YAMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaaliala, hyvinvoinnin edistäminen | YAMK? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

XAMK - Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Uusi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk aloitti 1.1.2017, kun Kymenlaakson (Kyamk) ja Mikkelin ammattikorkeakoulut (Mamk) yhdistyivät. Xamk on uudenlainen korkeakoulu, jolla on vahvat juuret, mutta katse pitkällä huomisessa. Xamk tarjoaa laadukasta opetusta ja monimuotoisia mahdollisuuksia elinikäiseen oppimiseen. Uuden Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kivijalkoina toimivat Kotka,...


Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

 Näytä puhelinnumero
www.xamk.fi


Arvioinnit

Sosiaaliala, hyvinvoinnin edistäminen | YAMK ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: