🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Lastenohjaaja
Ammatillinen koulutus
Toteutustapa
Oulu
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-4 koulutusta 4 tuloksesta
Mainokset

Opiskelijoiden kokemuksia alalla Lastenohjaaja

Lastenohjaaja

Lastenohjaaja toimii kasvatus- ja ohjaustehtävissä lasten ja varhaisnuorten sekä heidän perheidensä parissa. Tehtäväalueita ovat päiväkotitoiminta, perhepäivähoito, kerho- ja leiritoiminta sekä leikki- ja vapaa-ajantoiminta. Lastenohjaajia työskentelee kunnissa, seurakunnissa, järjestöissä ja sosiaalialan yrityksissä.

Lastenohjaajan koulutus Oulussa

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon voi suorittaa toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa. Tutkintonimike on lastenohjaaja. 

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon voi suorittaa muun muassa seuraavissa oppilaitoksissa Oulussa:

  • Suomen Diakoniaopisto
  • OSAO 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa myös sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon lasten ja nuorten hoitoon ja kasvatukseen suuntautuen. Tutkintonimike on lähihoitaja. 

Perustutkinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Ammattitaidon kartuttua voidaan suorittaa myös kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto. 

Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa humanistisen alan ammattikorkeakoulututkinnon yhteisöpedagogi (AMK). 

Opiskelu Oulussa

Yli 200 000 asukkaan Oulussa on kaikki ison kaupungin edut. Kaupungilla on muun muassa hyvä kulttuuritarjonta, paljon opiskelijatapahtumia, iso ranta ja hyvät liikuntamahdollisuudet. Asuminen Oulussa on myös huomattavasti halvempaa kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla. Vuokrat ovat pienempi, joten Oululaisella opiskelijalla jää rahaa elämiseen enemmän kuin opiskelijoilla muissa samankokoisissa kaupungeissa.

Lastenohjaajan työ

Lastenohjaajan työ edellyttää laaja-alaisen ammattitaidon lisäksi aitoa kiinnostusta ihmisiin ja yhteiskuntaan.Ammatissa tarvitaan oma-aloitteisuutta ja itsenäisyyttä sekä kykyä toimia ryhmässä ja yhteistyössä perheiden, muiden kasvatustyötä tekevien ja vapaa-ajantoimintaa järjestävien tahojen kanssa.

Lastenohjaajalta vaaditaan hyviä vuorovaikutustaitoja, luovuutta ja ilmaisutaitoja.Työ vaatii käytännöllisyyttä sekä suunnittelu-, organisointi- ja ongelmanratkaisutaitoja.

Ammatissa tarvitaan vastuullisuutta.Työssä on osattava tukea lasta hänen omassa kasvussaan ja lapsen oman persoonan kunnioittamista.Ammatissa tarvitaan myös kykyä hyväksyä erilaisuutta.

Oleellista lastenohjaajan työssä on aktiivinen ja myönteinen elämänasenne ja innostava, aktivoiva työskentelytapa.

Lastenohjaajan työpaikat

Lastenohjaajan yleisempiä työpaikkoja ovat kunnat, seurakunnat, järjestöt ja sosiaalialan yritykset. Toimiminen seurakunnan palveluksessa edellyttää kirkon jäsenyyttä.

Lähde: Ammattinetti.fi, Ouka.fi