🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-5 koulutusta 5 tuloksesta
Mainokset

Suositut sijainnit

Opiskelijakokemukset

Floristin koulutus

Floristi myy kukkia sekä tarvikkeita kukkien hoitoon liittyen. Myös asiakkaiden neuvonta sekä kukkasidonta ovat floristin arkea. Florisilta vaaditaan muun muassa hyvää kasvituntemusta, kädentaitoja, luovuuttaa sekä asiakaspalveluhenkisyyttä. Floristi tuntee kukkakauppa-alan yrityksen erikoistuotteet ja palvelut.

Floristiksi voi opiskella toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa suorittamalla puutarhatalouden perustutkinnon puutarhurina. Työelämässä tyypillisiä floristin työpaikkoja ovat kukkakaupat, tavaratalojen kukkaosastot taikka puutarhamyymälät. Floristi voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Floristi

Floristi myy kukkia ja kukkien hoitoon liittyviä tarvikkeita muun muassa kukkakaupoissa, taimi- tai puutarhamyymälöissä tai itsenäisenä yrittäjänä omassa liikkeessään. Floristi auttaa asiakkaitaan valitsemaan juuri heidän kulloisiinkiin tarpeisiin parhaiten sopivat kasvit antamalla samalla neuvoja kukkien hoitoon liittyen. Floristit tekevät myös kukkien kasvituntemuksesta lähtevää kukkien sidontatyötä, joka vaatii käsityötaitoja muotoilun ja sommittelun periaatteiden mukaisesti. Työssään floristi saa myös käyttää luovuuttaan tarjotakseen loistavaa asiakaspalvelua asiakkailleen. Floristilla on useimmiten oltava valmius ilta- ja viikonloppupainoitteiseen työhön.

Floristin ammatin vaatimukset

Floristin työ vaatii kykyä tehdä itsenäisiä päätöksiä florstin toimiessa useimmiten yksilönä. Floristilta vaaditaan hyvää tuntemusta kasveista, käsityötaitoja, luovuutta sekä hyviä sosiaalisia vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja. Hänen on osattava myös myydä omaa osaamistaan ja floristin on tiedettävä kuinka erottautua massatuotannosta. Floristin työ vaatii myös oma-aloitteisuutta sekä vastuuntuntoa. Kielitaidon merkitys on yhä kasvavassa roolissa floristin työssä. Oman osaamisen myyntitaitojen lisäksi florstilta vaaditaan markkinointiosaamista kukkakaupan tuotteisiin ja palveluihin liittyen. Kustannuslaskennan taidoista on hyötyä floristille, erityisesti mikäli hän työskentelee itsenäisenä yrittäjänä. Floristin on arvostettava ja kunnioitettava luonnonmateriaaleja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Työ vaatii hyvää fyysistä kuntoa, myyntityön ollessa seisomatyötä ja nostelua, työ voi olla ajoittan fyysisesti melko raskasta. Allergioista voi olla haittaa floristin ammatissa.

Floristin koulutus 

Floristiksi voi kouluttautua toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa suorittamalla puutarhatalouden perustutkinnon puutarhurina. Suuntautumisvaihtoehtoja ovat usein mm. kukka- ja puutarhakauppa. Perustutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella tai näyttötutkintoa. Floristin ammattitutkinnon ja floristimestarin ammattitutkinnon suorittaminen onnistuu näyttötutkintona.

Floristi työelämässä 

Floristi voi työskennellä liikkeen koon mukaan suuremmasta taimimyymälästä pienempään kukkakioskiin myyden esimerkiksi leikkokukkia, viherkasveja, siemeniä ja kukkien hoitoon liittyviä tarvikkeita. Kukkien sidontatyö on olennainen osa floristin työtä ja vaatii floristilta luovuutta sekä kädentaitoja kasvituntemusta hyödyntäen. Floristin ammatinkuvaan kuuluu asiakkaiden palvelun lisäksi kukkiin liittyvää neuvontaa, kukkavälitystä, myymälässä olevien kukkien ja taimien hoitamista sekä tuotteiden varastointia, vastaanottamista ja esille laittamista. Kustannuslaskenta ja markkinointi ovat yrittäjänä työskentelevän floristin arkea. Erilaiset sesongit voivat aiheuttaa ruuhkaa ja floristit työskentelevät usein myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Lähteet: Ammanetti & Suomen Kukkakauppiasliitto