Floristikoulutus

Oletko taitava käsistäsi? Oletko luova ja sinulla on visuaalista näkemystä? Floristin koulutus sopii, jos haluat tehdä jotakin käsilläsi ja tuottaa jotakin konkreettista. Alla löytyvästä listauksesta voit etsiä floristikoulutuksia. Tutustu koulutusesittelyihin, vertaile oppilaitoksia ja ota yhteyttä kiinnostaviin oppilaitoksiin!
Näyttää 1-7 koulutusta 7 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Relevanssi
Näyttää 1-7 koulutusta 7 tuloksesta

Floristikoulutus

Floristiksi opiskellaan suorittamalla puutarhatalouden perustutkinto, josta valmistutaan puutarhuriksi. Opinnoissa voi erikoistua kukka- ja puutarhakauppaan. Floristin ammattitutkinnosta valmistutaan floristiksi. Tutkinnot voi suorittaa näyttötutkintona tai oppisopimuskoulutuksena. Floristimestarin erikoisammattitutkinnon voi niin ikään suorittaa näyttöinä tai oppisopimuksella.

Floristikoulutus antaa valmiudet kattavaan kasvituntemukseen, stailaukseen, käsityötaitoihin sekä materiaalien käsittelyyn. Myös asiakaspalvelu, markkinointi, esillepanotaidot sekä ympäristövastuullinen toiminta kuuluvat olennaisesti floristikoulutukseen. Opinnoissa voi erikoistua esimerkiksi kasveilla stailaukseen tai juhlakoristeluun.

Floristi työelämässä

Floristilta vaaditaan hyvää kasvituntemusta ja käsityötaitoa. Floristin on oltava luova, asiakaspalveluhenkinen sekä sosiaalinen. Kyky työskennellä itsenäisesti ja oma-aloitteisesti on myös tärkeää. Kukkakauppias tarvitsee työssään myös kustannuslaskennan ja markkinoinni taitoja. Visuaalisesta silmästä ei ole työssä ainakaan haittaa. Myös erilaisten tyylien ja tapakulttuurien tuntemus ovat osa floristin ammattitaitoa.

Floristin työ on pitkälti seisomatyötä, ja siihen liittyy paljon painavienkin kuormien nostelua. Työ on siis fyysisesti melko raskasta. Allergikolle työ ei välttämättä sovi.

Floristin työtehtäviin kuuluu leikkokukkien, viherkasvien, taimien ja siementen myyntiä sekä niiden hoitoon liittyvien tarvikkeiden myyntiä. Floristi neuvoo asiakkaita kukkiin liittyvissä asioissa sekä tekee kukkasidontaa eli esimerkiksi kauniita kukkakimppuja. Työhön kuuluu myös myymälässä olevien kasvien hoitoa sekä kukkien tilausta, pakkausta ja esillepanoa.  Nykyään myös nettimyynti kuuluu monen kukkakaupan palveluihin.

Floristi työskentelee usein kukkakaupoissa, mutta yhtälailla floristi voi olla töissä suuressa taimimyymälässä tai vaikka torilla. Floristit toimivat usein myös yrittäjinä. Floristi joutuu työskentelemään usein myös viikonloppuisin. Eri sesongit aiheuttavat ruuhkaa kukkakauppoihin, mutta toisaalta sesonkivaihtelut tuovat mukavaa vaihtuvuutta työhön.

Floristikoulutus antaa melko hyvät työllistymismahdollisuudet. Kukkakaupan ala työllistää paljon osa-aikaisia kuten opiskelijoita. Kaupan ala kuitenkin kasvaa ja alalle ennakoidaan avautuvan paljon uusia työpaikkoja.

Floristilla voi olla myös yllättäviä työpaikkoja. Osa voi toimia esimerkiksi stylisteinä, jotka stailaavat kukilla esimerkiksi mainoskuvauksia tai floristi voi työskennellä esimerkiksi juhlasuunnitteluyrityksissä.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi, osao.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!