Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Näyttää 1-14 koulutusta 14 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-14 koulutusta 14 tuloksesta

Isännöitsijän työ on vaihtelevaa

Alalle ei ole perustutkintoa, mutta opintovaihtoehtoja kyllä löytyy. Isännöitsijän tehtävissä työskentelevillä on tyypillisesti kaupallinen, tekninen tai hallinnollinen koulutus. Pohjakoulutuksesta on taatusti hyötyä, mutta parhaiten oppii tekemällä. Jos on kiinnostunut isännöitsijän työstä, kannattaa hakea alalle harjoitteluun tai kesätöihin.

Alalla on käynnissä sukupolvenvaihdos, sillä monet isännöitsijät ovat jäämässä lähivuosina eläkkeelle. Työtilanne on tämän takia alalla hyvä.

Isännöitsijän työtehtävät 

Isännöitsijän tulee hallita toimintaympäristönsä, asunto-osakeyhtiön isännöinti-, hallinto- ja talousasiat sekä erilaiset tekniset palvelut ja korjausrakentamishankkeet.

Työ sisältää myös asiakaspalvelutyötä ja asukkaiden sekä mahdollisten asiakasyritysten kanssa viestimistä.

Isännöitsijän näyttötutkinnot

Suomessa isännöitsijäksi voi opiskella kahden eri näyttötutkinnon suorittamalla: isännöinnin ammattitutkinnon tai isännöinnin erikoisammattitutkinnon. Näiden lisäksi tarjolla on muita alan koulutuksia ja lyhytkursseja.

Ammattitutkinnot voi suorittaa oman työn ohessa, ja ne tarjoavat perusvalmiudet työskennellä isännöitsijän tehtävissä. Koulutukset voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Opiskelu sisältää teoriaa ja työssä oppimista. Teoriaopinnot toteutetaan lähiopetuksena ja erilaisina oppimistehtävinä. Oma osaaminen osoitetaan näyttöjen kautta tutkintotilaisuuksissa.

Isännöitsijän ammattitutkinto

Isännöitsijän ammattitutkinnon suorittaneella on isännöinnin tehtävissä edellytetty ammattitaito.

Opinnoissa voi erikoistua esimerkiksi asunto-osakeyhtiö-, vuokratalo- tai toimitilaisännöintiin sekä syventää osaamistaan asumisneuvonnassa, teknisissä palveluissa, uudiskohteen isännöinnissä tai isännöintityöhön liittyvässä kehittämishankkeessa.

Isännöitsijän erikoisammattitutkinto

Isännöinnin erikoisammattitutkinnon suorittaneella puolestaan on vaativissa isännöinnin tehtävissä vaadittava ammattitaito sekä edellytykset vastata kokonaisvaltaisesti kohteiden johtamisesta ja kehittämisestä yhteistyössä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa.

Opinnoissa voi erikoistua esimerkiksi isännöinnin kehittämiseen, korjaushankkeiden hallintaan tai yrityksen johtamiseen.

Auktorisoitu isännöitsijä -pätevyys

Oman osaamisen merkiksi voi hankkia Auktorisoitu isännöitsijä -pätevyyden. Jotta pätevyyden voi saada, tulee hakijalla olla

  • suoritettuna vähintään isännoinnin ammattitutkinto
  • vähintään kolme vuotta kokemusta päätoimisena isännöitsijänä toimimisesta
  • näyttöä siitä, että hän pystyy hallitsemaan ja toteuttamaan vaaditut projektikokonaisuudet.

Jos ehdot täyttyvät, voi pätevyyttä hakea osallistumalla juridista osaamista mittaavaan tenttiin. Pätevyyden myöntämisestä vastaa Isännöinnin Auktorisointi ISA ry.

Muita alan tutkintoja ovat Kiinteistöalan Koulutussäätiön Kiinkon järjestämät Isännöitsijän koulutus ja tutkinto (ITS®) sekä Johtavan ammatti-isännöitsijän koulutus ja tutkinto (AIT®).

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Isännöintiliitto, Markkinointi-Instituutti, Realia

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!