Näyttää 1-3 koulutusta 3 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-3 koulutusta 3 tuloksesta

Kartoittaja on maanmittausalan ammattilainen

Kartoittaja on maastomittauksen ja karttojen valmistuksen asiantuntija. Hänen työtehtäviinsä kuuluu maaston kartoittamista ja karttojen ajan tasalla pitämistä.

Kartoittajan työ vaatii oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta, tarkkuutta sekä vuorovaikutustaitoja. Hänen on tunnettava tarkkuus- ja laatuvaatimukset ja noudettava niitä.

Luonnossa liikkujan työtä

Maanmittausala sopii henkilöille, jotka pitävät luonnossa liikkumisesta ja kartoista. Työssä vaaditaan matematiikan, tietotekniikan ja lakiasioiden tuntemusta. 

Kartoittajan työympäristö voi olla vaihtelevaa; hän voi toimia ulkona maastossa lohkomassa mökkitonttia, mittaamassa rakennuspaikkoja, päivittämässä Suomen karttaa tai vaikkapa myynti- tai koulutustehtävissä.

Maanmittausalan perustutkinto

Kartoittajaksi voi valmistua suorittamalla Maanmittausalan perustutkinnon ammatillisessa oppilaitoksessa. 

Maanmittausalan perustutkinnon suorittanut kartoittaja voi työskennellä kartoittajana valtion laitoksissa, kuntien organisaatioissa tai yksityisissä yrityksissä.

Kartoittajan työtehtäviin kuuluu maanmittausta ja kiinteistötehtäviä sekä maankäytön suunnitteluun, maaperä- ja ympäristötutkimukseen tai kartasto- ja paikkatietoihin liittyviä töitä.

Maanmittausalan jatko-opinnot

Kartoittaja voi jatkokouluttautua esimerkiksi ammattikorkeakoulujen maanmittaustekniikan koulutusohjelmassa. Opinnoissa voi keskittyä paikkatietotekniikkaan, kiinteistötoimituksiin, maankäytön suunnitteluun ja maastomittauksiin.

Maanmittausinsinöörin nimikkeenä voi olla esimerkiksi toimitusinsinööri, mittausinsinööri, kaavoittaja, sovelluskehittäjä tai projektipäällikkö.

Aalto-yliopistossa puolestaan voit opiskella diplomi-insinööriksi, ja suuntautua kiinteistötalouteen tai geoinformatiikkaan. Ammattinimikkeenä voi olla esimerkiksi kehitysjohtaja, sovelluspäällikkö, perustoimituspäällikkö tai kaupungingeodeetti.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Maanmittauslaitos, Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Ammattiopisto Tavastia

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!