🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Kemia
Ammattikorkeakoulut
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-3 koulutusta 3 tuloksesta
Mainokset

Opiskelijoiden kokemuksia alalla Kemia

Kemiantekniikan koulutus

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella kemiantekniikkaa ja suorittaa tekniikan ammattikorkeakoulututkinnon insinööri (AMK).

Kemiantekniikan insinöörit työskentelevät useimmiten kemianteollisuuden tuotantolaitoksissa asiantuntija- ja esimiestehtävissä. Nimikkeenä voi olla esimerkiksi tuotantopäällikkö, projekti-insinööri tai ympäristöinsinööri. Tehtävät vaihtelevat tuotannon suunnittelu- ja käyttötehtävistä tuotekehitykseen ja ympäristönsuojeluun. Työpaikkoja on myös muiden työnantajien palveluksessa. Ammatti edellyttää mm. kemian- ja prosessitekniikan tuntemusta sekä suunnitteluosaamista, esimiestaitoja ja yhteistyötaitoja.

Kemiantekniikan insinöörien osaamiset ja taidot

Kemiantekniikan insinööriltä edellytetään insinööriosaamista kemiantekniikasta ja prosessitekniikasta sekä luonnontieteiden kuten kemian ja fysiikan tuntemusta.

Ammatissa on tunnettava kemiantekniikkaa sekä teollisuudessa käytössä olevia tuotantoprosesseja ja niiden automaatiojärjestelmiä.

Työssä tarvittava erityisosaaminen voi olla painottunut esimerkiksi prosessiteollisuuden automaatiotekniikkaan, kemialliseen metsäteollisuuteen tai ympäristönsuojelutekniikkaan.

Kemiantekniikan insinööri tarvitsee työssään suunnitteluosaamista sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja päätöksentekoon.

Esimiestehtävät edellyttävät johtamis- ja organisointitaitoja.

Työssä tarvitaan loogista ajattelua ja ongelmienratkaisutaitoja.

Ammatissa on tunnettava tuotannon ympäristö-, laatu- ja turvallisuusasiat.

Työssä tarvitaan yhteistyötaitoja.

Työ on usein kansainvälistä, joten kielitaito on tarpeen.

Ammatti edellyttää yleensä valmiuksia vuorotyöhön.

Oman alan teknisen kehityksen seuraaminen on välttämätöntä.

Kemiantekniikan insinöörien työpaikat

Työpaikkoja voivat olla muun muassa kemianteollisuuden yritykset, elintarviketeollisuus, kaivosteollisuus, suunnittelutoimistot, insinööritoimistot, energiayhtiöt, vesilaitokset ja kuntien ympäristönsuojelu.

Lähteet: Ammattinetti.fi