🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-4 koulutusta 4 tuloksesta
Mainokset

Suositut sijainnit

Opiskelijakokemukset

Osaamista työelämän tarpeisiin

LVI-asentaja asentaa ja korjaa rakennusten lämpö-, vesi- ja ilmastointilaitteita

LVI- asentaja hallitsee niin lämpö, vesi- kuin ilmastointijärjestelmien ja -laitteidenkin korjaukset ja huollot. Osaava ammattilainen on painonsa arvoinen kullassa, sillä toimiva talotekniikka on rakentamisen perusta – se tekee rakennuksesta toimivan sekä terveellisen asua ja käyttää.

LVI-asentajan ammatissa tarvitaan LVI-tekniikan tuntemusta ja kädentaitoja. Työ vaatii ongemanratkaisukykyä. Vaikka työtä tehdään pääasiassa itsenäisesti, on kyettävä myös tiimityöhön ja hallittava asiakaspalvelu.

Talotekniikan perustutkinto, LVI-asentajan koulutus

LVI-asentajaksi voi opiskella ammattikoulussa talotekniikan perustutkinnossa. Talotekniikan perustutkinnossa voi suuntautua ilmanvaihtoasennukseen, putkiasennukseen, kylmäasennukseen ja eristykseen sekä rakennuspeltiasennukseen.

LVI-asentajan koulutuksesta saat valmiudet toimia uudis- ja korjausrakennustyömailla LVI-asennustehtävissä.

Opintojen aikana perehdytään mm. putkistojen histaukseen, käyttövesi-, viemäri- ja lämmitysjärjestelmien asentamiseen sekä ilmanvaihtojärjestelmien mittaukseen ja tasapainotukseen.

LVI-asentaja työelämässä

LVI-alan ammattilaisten tulee olla oma-aloitteisia ja kyetä itsenäiseen työskentelyyn. LVI-asentajan tulee kantaa vastuu omasta työstä ja sen laadusta.

LVI-asentajat voivat toimia mm. uudis- ja korjausrakennustyömailla sekä LVI-alan huolto- ja asiakaspalvelutehtävissä.

LVI-asentajan työtehtäviin kuuluu mm. vesijohtojen, varaajien, pesualtaiden, wc-istuinten, vesihanojen ja viemäriputkistojen sekä lämpöjohtojen, lämmityskattiloiden, öljypolttimien ja ilmastointilaitteiden asennuksia.

LVI-asentajan työ on fyysistä

LVI-asentaja voi työskennellä erilaisilla oloissa – työolot voivat olla meluisat, pölyiset, kylmät tai esimerkiksi huonosti valaistut. Vaikka työ on pääsääntöisesti päivätyötä, voi joissain työtehtävissä työskennellä myös hälytysluontoisesti. 

LVI-alalle kouluttautuvan kannattaa pitää fyysinen kuntonsa hyvänä. Työssä voi aika ajoin joutua hankaliin työasentoihin ja raskaiden esineiden kantohommiin. 

LVI-asentajan työvälineitä ovat esimekriksi putkentaivutuskoneet, putkipihdit, erilaiset mittarit sekä hitsaus- ja juotoslaitteet.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Amiedu, Työterveyslaitos, Ammattinetti