Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Näyttää 1-5 koulutusta 5 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-5 koulutusta 5 tuloksesta

Metsurin koulutus

Metsuriksi voi opiskella suorittamalla metsäalan perustutkinnon ammattiopistossa. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella. Metsäalan perustutkinnossa opit metsien hoidon tärkeimmät asiat ja tavat hoitaa metsää tehokkaimmalla ja ympäristöystävällisimmällä tavalla.

Metsurin koulutus sisältää myös metsänhoidon, puunkorjuupalveluiden, metsäenergian hankinnan sekä koneellisen puunkorjuun opintoja. Opintoihin kuuluu myös metsätraktoreiden käytön opettelua ja työssäoppimista.

Metsuri työelämässä

Metsurin työhön kuuluu hakkuut, metsänviljely, taimikonhoito sekä metsänparannustyöt ja metsäalan suunnittelutyöt. Vuodenajat sekä työkohteet vaikuttavat metsurin työnkuvaan.

Metsurin työpaikkoina ovat muun muassa metsänhoitoyhdistykset ja erilaiset metsäalan yritykset. Metsuri voi toimia myös yksityisenä yrittäjänä.

Työ saattaa olla itsenäistä ja joskus yksinäistäkin. Hakkuualueella saattaa olla töissä useampikin metsuri, mutta töitä tehdään vaihtuvissa kohteissa. Työ on raskasta, mutta työkoneiden kehittyessä raskaimpia työvaiheita on jo ehditty siirtää koneiden tehtäväksi.

Työn vaatimukset

Metsurin koulutus opettaa tarvittavia tietoja ympäristöasioista, jotka metsurin on työssään otettava huomioon. Oikeat työtavat ja -välineet on tunnettava, ja niitä on osattava käyttää turvallisuusmääräysten ja muiden ohjeistusten mukaisesti.

Metsurin työssä tarvitaan oma-aloitteisuutta ja kykyä työskennellä itsenäisesti, tarkasti ja huolellisesti. Metsuri ei saa pelätä yksin luonnossa työskentelyä.

Joskus työtunnit saattavat venyä pitkälle iltaan tai työpäivä alkaa aikaisin aamulla. Työ on fyysisesti raskasta, joten hyvä fyysinen terveys on tärkeää. Epämukavat työasennot sekä koneiden aiheuttama melu ja tärinä kuuluvat ammatin haittatekijöihin.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: Kainuun ammattiopisto, Koulutuskeskus Jedu, ammattinetti.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!