Näyttää 1-8 koulutusta 8 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-8 koulutusta 8 tuloksesta

Muurarikoulutus

Muurarin perinteisessä ammatissa pääset näkemään oman kätesi jäljen. Muurari tekee perustusten, seinien ja pilareiden rappaus- ja laatoitustyötä uudisrakennuskohteissa ja korjausrakennuskohteissa.

Muurarin olennaisin taito on liittää tiiliä ja muita kiviaineksia laastilla toisiinsa tai alustaansa. Keskeisiä työvälineitä ovat vasarat, kauhat, vesivaaka, linjalanka, metrimitta ja hierrinlaatat.

Muurari voi toimia harkkomuurarina, hormimuurarina, laattatyöntekijänä, rappaajana, seinämuurarina, tasoitetyöntekijänä, tulisijamuurarina tai teknisenä muurarina. Muurarit työllistyvät rakennusliikkeisiin tai toimivat itsenäisinä ammatinharjoittajina.

Opiskelu muurariksi

Muurariksi voi kouluttautua toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa suorittamalla rakennusalan perustutkinnon talonrakennuksen osaamialan ja erikoistumalla muuraukseen.

Talonrakennuksen perustutkinto on mahdollista suorittaa päiväopiskeluna sekä työelämälähtöisesti oppisopimuksella tai näyttötutkintona.

Muurari työelämässä

Muurarit työskentelevät rakennustyömailla joko yksin tai osana tiimiä riippuen työmaan koosta. Työ on pääasiassa normaalia päivätyötä, mutta rakennuskohteesta riippuen työtunnit voivat osua myös iltoihin ja viikonloppuihin. 

Muuraustyö on laaja kokonaisuus, johon sisältyy muurauksen lisäksi tartuntojen, sidelankojen, tulisijojen ja hormien asennukset. Muurari tekee myös saumauksia, mittauksia, laatoituksia, muuraustelinetöitä ja laastipalveluita.

Tekninen muurari on erikoistunut lämpökeskusten ja teollisuuslaitosten uunien, piippujen ja masuunien muuraustöihin.

Laatoittajat asentavat kivi-, betoni-, kaakeli- ja tiililaattoka rakennusten seiniin, lattioihin ja ulkotiloihin. Laatoittajan tehtäviin kuuluu usein myös kypyhuoneiden vedeneristystyöt.

Muurarin työnkuvaan vaikuttaa erikoistumisen lisäksi kotipaikkakunta. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvat muurarit tekevät monpuolisesti kaikkia alan töitä.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti,fi, ttl.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!