Näyttää 1-4 koulutusta 4 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-4 koulutusta 4 tuloksesta

Pintakäsittelijäkoulutus

Pintakäsittelijänä  olet pintakäsittelyalan ammattilainen, joka hallitsee alalla vaaditut monipuoliset työtehtävät. Pintakäsittelijäkoulutus valmistaa maalauksen, kemiallisten ja sähkökemiallisten pintakäsittelyiden sekä pinnoitteiden osaajaksi, ja valmistunut pintakäsittelijä hallitsee myös laatoituksen ja parkettien asennuksen.

Pintakäsittelijäksi voi opiskella pintakäsittelyalan perustutkinnossa. Tutkinnossa voi usein valita suuntautumisalan joita ovat maalausala, puuteollisuuden pintakäsittely sekä teollinen pintakäsittely. Tällöin opiskelija erikoistuu maalariksi tai lattianpäällystäjäksi, pintakäsittelijäksi tai korroosionestomaalariksi.

Pintakäsittelijäkoulutus varmistaa, että opiskelija saavuttaa kaikki tarpeelliset tiedot ja taidot ammattiin, joka vaatii itsenäisyyttä sekä erilaisten pintakäsittelytekniikoiden hallintaa. Tämän lisäksi ammatissa etuna ovat hyvät kädentaidot, huolellisuus ja pitkäjänteinen työote.

Pintakäsittelijä työelämässä

Pintakäsittelyala on olennainen osa rakentamista ja rakennetun ympäristön ylläpitoa ja korjausta. Pintakäsittelijät työskentelvät rakennetun ympäristön, sen turvallisuuden ja viihtyvyyden hyväksi unohtamatta esteettisiä ja ympäristön käyttötarkoitukseen liittyviä seikkoja.

Valmistunut pintakäsittelijä voi työskennellä monilla teollisuudenalan tasoilla kuten esimerkiksi metalliteollisuudessa, rakennusteollisuudessa ja huonekaluteollisuudessa, sekä rakennusliikkeissä, maalausliikkeissä sekä automaalamoissa. Työpaikasta riipppuen työnkuvaan voi kuulua maalauksen ohella esimerkiksi pinnoittamista laatoilla sekä erilaisia kemiallisia ja sähkökemiallisia pintakäsittelyjä. Yhteistä tehtävillä kuitenkin aina on ympäristön ominaisuuksien, kestävyyden ja ulkonäön parissa työskentely ja niiden parantaminen.

Pintakäsittelijäkoulutus mahdollistaa myös puuteollisuudessa työskentelyn, jolloin pintakäsittelijä viimeistelee puutuotteita kuten ovia ja erilaisia kalusteita. Työnkuva vaihtelee  maalauksesta aina lakkaus- ja petsauslinjoilla toimimiseen. Pintakäsittelijä voi myös entisöidä ja huoltaa vanhoja puukalusteita.

Työtehtävät voivat olla sekä itsenäisiä että ryhmätöitä.Työympäristö vaihtelee työpaikasta ja työtehtävästä riippuen. Esimerkiksi teollisuudessa töitä tehdän usein tuotantohalleissa, maalaamoissa ja ulko- ja sisätiloissa rakennustyömailla. Työnkuvaan kuuluu lähes jatkuvasti maalien, lakkojen, öljyjen ja muiden kemikaalien käyttäminen. Tällöin työympäristö saattaa olla pölyinen ja hajusteiden kyllästämä, joten allergiaherkkyys pölylle, hiukkasille, maaleille ja liimoille voi olla esteenä ammattiin.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi, TTS Työtehoseura

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!