26 maalis 2018

Mikä on paras koulumuistosi?

Julkaistu 3.1.2018 Koulutusliitteessä

Emma, Anni ja Antonia opiskelivat aikanaan samassa lukiossa.

TEKSTI: Maija Etokari KUVA: Studentum.fi

Katugallup

Mikä on paras koulumuistosi?

Lähdimme haastattelukierrokselle Helsingin keskustassa ja kysyimme yhdeksältä vastaantulijalta, mikä on heidän paras koulumuistonsa. Näin he vastasivat.

JUHO, 51, ESPOO:

"Ehkä joku luokkaretki."

EMMA, 24, TURKU

"Meidän lukion oppilaskunnan kokoukset. Oli tosi hyvä porukka ja kaikkinensa oppilaskunnan hallitustyö oli parasta, ehdottomasti."

ANNI, 24, HELSINKI

"Oltiin samassa lukiossa ja oppilaskunnan hallituksessa. Sanoisin, että sieltä erityisesti vielä reissut, joita tuli tehtyä oman porukan kanssa. Lukioaikana oli niin paljon aikaa ja koko ajan elettiin siinä omassa kaveriporukassa. "

ANTONIA, 25, HELSINKI

"Turun KY:n Kroatian risteily on kyllä ollut sellainen muisto, johon aina palaan. Tuollaiset erityismatkat jäävät mieleen."

STAFFAN, 33, HELSINKI

"Kerran lukion joulujuhlassa ei ollut mitään ohjelmaa. Me sitten kahden kaverin kanssa järjestettiin yhden yön varoitusajalla esitys, jota harjoiteltiin aamulla ennen juhlaa."

JOEL, 19, HELSINKI

"Varmaan se kun olimme lukion talviliikuntakurssilla Messilässä laskettelemassa. Meitä oli noin 40 opiskelijaa yhteensä ja vietimme siellä koko viikonlopun yöpyen mökeissä."

JOONA, 27, HELSINKI

"Ajallaan ammattikorkeakoulusta valmistuminen on varmaan tärkein aikuisiän koulumuisto, koska sain heti kolme päivää valmistumisen jälkeen töitä siltä alalta, johon olin kouluttautunut."

LIISA, 68, HELSINKI

"Kun hain ylioppilastodistusta ja meinasin kaatua. Minua alkoi naurattaa aivan hirveästi. Jälkikäteen ajattelin, että voi kauhea kun kaikki varmaan huomasivat sen, vaikka tuskin sitä oikeasti kukaan huomasi."

KAARLA, 90, ESPOO

"Olen maalta kotoisin, meitä oli seitsemän lasta eikä koskaan rahaa. Jostakin olin kuitenkin saanut linkkiveitsen. Viilsin pulpetista pienen palan pois ja sain ankarat nuhteet opettajalta."

Tutustu Koulutusliitteeseen!

Viimeksi päivitetty: 26 maalis 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 9.2.2018

Minä valitsin kansanopiston!

Kansanopisto-opiskelu ei ole se ilmiselvä ykkösvaihtoehto tulevaisuuden opiskelusuunnitelmia punoessa. Kansanopistoa ei ehkä nähdä sopivana opiskelupaikkana tai siitä ei tiedetä tarpeeksi. Mielikuvan ei kuitenkaan tarvitse vastata todellisuutta. 

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 27.3.2020

Tie oikikseen

Opiskelupaikka oikeustieteellisessä on keväisin monen ykköshaave.  Lue Idan haastattelu oikiksen pääsykokeeseen valmistautumisesta!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 30.4.2020

Stina Wahlsten, Product Marketing Manager, Visma

Lue Stina Wahlstenin uratarina.

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi