Sivuston käyttötapa: Mobiili

Mikä on paras koulumuistosi?

Julkaistu 3.1.2018 Koulutusliitteessä

Emma, Anni ja Antonia opiskelivat aikanaan samassa lukiossa.

TEKSTI: Maija Etokari KUVA: Studentum.fi

Katugallup

Mikä on paras koulumuistosi?

Lähdimme haastattelukierrokselle Helsingin keskustassa ja kysyimme yhdeksältä vastaantulijalta, mikä on heidän paras koulumuistonsa. Näin he vastasivat.

JUHO, 51, ESPOO:

"Ehkä joku luokkaretki."

EMMA, 24, TURKU

"Meidän lukion oppilaskunnan kokoukset. Oli tosi hyvä porukka ja kaikkinensa oppilaskunnan hallitustyö oli parasta, ehdottomasti."

ANNI, 24, HELSINKI

"Oltiin samassa lukiossa ja oppilaskunnan hallituksessa. Sanoisin, että sieltä erityisesti vielä reissut, joita tuli tehtyä oman porukan kanssa. Lukioaikana oli niin paljon aikaa ja koko ajan elettiin siinä omassa kaveriporukassa. "

ANTONIA, 25, HELSINKI

"Turun KY:n Kroatian risteily on kyllä ollut sellainen muisto, johon aina palaan. Tuollaiset erityismatkat jäävät mieleen."

STAFFAN, 33, HELSINKI

"Kerran lukion joulujuhlassa ei ollut mitään ohjelmaa. Me sitten kahden kaverin kanssa järjestettiin yhden yön varoitusajalla esitys, jota harjoiteltiin aamulla ennen juhlaa."

JOEL, 19, HELSINKI

"Varmaan se kun olimme lukion talviliikuntakurssilla Messilässä laskettelemassa. Meitä oli noin 40 opiskelijaa yhteensä ja vietimme siellä koko viikonlopun yöpyen mökeissä."

JOONA, 27, HELSINKI

"Ajallaan ammattikorkeakoulusta valmistuminen on varmaan tärkein aikuisiän koulumuisto, koska sain heti kolme päivää valmistumisen jälkeen töitä siltä alalta, johon olin kouluttautunut."

LIISA, 68, HELSINKI

"Kun hain ylioppilastodistusta ja meinasin kaatua. Minua alkoi naurattaa aivan hirveästi. Jälkikäteen ajattelin, että voi kauhea kun kaikki varmaan huomasivat sen, vaikka tuskin sitä oikeasti kukaan huomasi."

KAARLA, 90, ESPOO

"Olen maalta kotoisin, meitä oli seitsemän lasta eikä koskaan rahaa. Jostakin olin kuitenkin saanut linkkiveitsen. Viilsin pulpetista pienen palan pois ja sain ankarat nuhteet opettajalta."

Tutustu Koulutusliitteeseen!

Viimeksi päivitetty: 26 maalis 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 26.3.2018

Ammatillisesta koulutuksesta yliopistoon?

Tällä hetkellä ammatillisen perustutkinnon suorittanut voi hakea yliopistoon yhteishaun kautta, ja valinta tehdään valintakoemenestyksen perusteella.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 16.10.2018

Tarinoita ulkomailla opiskelusta

Sopisiko sinulle kielikurssi, lukiovaihto, vaihto-opiskelu tai koko tutkinnon suorittaminen ulkomailla? Lue tarinoita ulkomailla opiskelusta.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 12.2.2018

Ole nöyrä, mutta älä nöyristele!

Tamperelainen Arto Lappalainen, 30, työskentelee freelancer-kokkina ja opettaa restonomiopiskelijoita. Muun muassa Suomen Top Chef -ohjelmassa esiintynyt ja kokkien maajoukkueessa kisannut Arto nauttii erityisesti alan jatkuvasta murroksesta.

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi