Sivuston käyttötapa: Mobiili

Mikä on paras koulumuistosi?

Julkaistu 3.1.2018 Koulutusliitteessä

Emma, Anni ja Antonia opiskelivat aikanaan samassa lukiossa.

TEKSTI: Maija Etokari KUVA: Studentum.fi

Katugallup

Mikä on paras koulumuistosi?

Lähdimme haastattelukierrokselle Helsingin keskustassa ja kysyimme yhdeksältä vastaantulijalta, mikä on heidän paras koulumuistonsa. Näin he vastasivat.

JUHO, 51, ESPOO:

"Ehkä joku luokkaretki."

EMMA, 24, TURKU

"Meidän lukion oppilaskunnan kokoukset. Oli tosi hyvä porukka ja kaikkinensa oppilaskunnan hallitustyö oli parasta, ehdottomasti."

ANNI, 24, HELSINKI

"Oltiin samassa lukiossa ja oppilaskunnan hallituksessa. Sanoisin, että sieltä erityisesti vielä reissut, joita tuli tehtyä oman porukan kanssa. Lukioaikana oli niin paljon aikaa ja koko ajan elettiin siinä omassa kaveriporukassa. "

ANTONIA, 25, HELSINKI

"Turun KY:n Kroatian risteily on kyllä ollut sellainen muisto, johon aina palaan. Tuollaiset erityismatkat jäävät mieleen."

STAFFAN, 33, HELSINKI

"Kerran lukion joulujuhlassa ei ollut mitään ohjelmaa. Me sitten kahden kaverin kanssa järjestettiin yhden yön varoitusajalla esitys, jota harjoiteltiin aamulla ennen juhlaa."

JOEL, 19, HELSINKI

"Varmaan se kun olimme lukion talviliikuntakurssilla Messilässä laskettelemassa. Meitä oli noin 40 opiskelijaa yhteensä ja vietimme siellä koko viikonlopun yöpyen mökeissä."

JOONA, 27, HELSINKI

"Ajallaan ammattikorkeakoulusta valmistuminen on varmaan tärkein aikuisiän koulumuisto, koska sain heti kolme päivää valmistumisen jälkeen töitä siltä alalta, johon olin kouluttautunut."

LIISA, 68, HELSINKI

"Kun hain ylioppilastodistusta ja meinasin kaatua. Minua alkoi naurattaa aivan hirveästi. Jälkikäteen ajattelin, että voi kauhea kun kaikki varmaan huomasivat sen, vaikka tuskin sitä oikeasti kukaan huomasi."

KAARLA, 90, ESPOO

"Olen maalta kotoisin, meitä oli seitsemän lasta eikä koskaan rahaa. Jostakin olin kuitenkin saanut linkkiveitsen. Viilsin pulpetista pienen palan pois ja sain ankarat nuhteet opettajalta."

Tutustu Koulutusliitteeseen!

Viimeksi päivitetty: 26 maalis 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 9.1.2019

Studentumin Koulutusliite

Studentumin Koulutusliite on vuosittain ilmestyvä koulutusaiheinen lehti, jossa esitellään erilaisia opiskelijatarinoita, opiskelumahdollisuuksia ja koulutusta etsivälle hyödyllistä sisältöä. Lehti julkaistiin ensimmäisen kerran tammikuussa 2017.

Teemat: Koulutusliite
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 7.3.2018

Keskivertoa karskimpi yliopisto-opiskelija

Sami opiskelee Turun yliopistossa kemiaa ja valmistuu tänä vuonna luonnontieteiden kandidaatiksi. Opintopolku poikkeaa merkittävästi opiskelukavereiden vastaavista, sillä Sami on tullut yliopistoon ammattikoulupohjalla.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 31.1.2019

Animointialalta pelialalle

Nelly Sääksjärvi, 30, ei tiennyt lukion päätteeksi, mikä hänestä tulisi isona. Animointi- ja pelialan työtehtävissä toiminut Nelly on päätynyt nykyhetkeen monen mutkan kautta.

Lue lisää
Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.