Studentstory: Sanna

"Lukiossa pohdiskelin useaa opiskeluvaihtoehtoa, kunnes abivuoden lähestyessä tajusin haluavani opiskella kasvatustieteitä. Kirjoitusten jälkeen hain luokanopettajaksi." Lue lisää!

Sannan, 23, tarina on malliesimerkki siitä, että aina ei tarvitse heti tietää, mitä haluaa vaan kiinnostuksen kohteet tarkentuvat tekemällä!

Julkaistu 25.1.2017

Sanna

"Lukiossa pohdiskelin useaa opiskeluvaihtoehtoa, kunnes abivuoden lähestyessä tajusin haluavani opiskella kasvatustieteitä. Kirjoitusten jälkeen hain luokanopettajaksi, mutta en ollut tarpeeksi motivoitunut uuteen luku-urakkaan ja eteeni tuli välivuosi.

Halusin käyttää vuoden hyödyksi, joten päädyin Etelä-Pohjanmaan opistoon kasvatustieteen linjalle, jossa tajusin haluavani erityisopettajaksi. Useat pääsykokeet kahlattuani kävikin niin, että innostuin opinto-ohjaajan opinnoista, joka oli alunperin viimeinen hakuvaihtoehtoni.

Nyt opinto-ohjaajan opintoja Joensuussa on takana useampi vuosi, ja olen todella tyytyväinen valintaani! Sivuaineina minulla on erityispedagogiikan lisäksi psykologiaa ja terveystietoa, joten voin toimia näiden aineiden opettajana ohjauksen lomassa. Tai ken tietää työllistynkö koulutusmaailman ulkopuolelle, sillä opinnot antavat valmiuksia monenlaiselle uralle!"

Kuva on napattu yliopiston vuosijuhlista. Sanna on kuvassa keskellä.

» Tutustu kasvatustieteen ja opettamisen koulutuksiin

» Tutustu myös muiden opiskelijoiden Studentstoryihin


Mainokset