🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkka ja tietoa ammatista Hieroja

Samankaltaiset ammatit:

Hieroja käsittelee asiakkaan lihakset ja lihasryhmät erilaisin ottein niiden rentouttamiseksi. Hieroja työskentelee useimmiten yrittäjänä omissa työtiloissaan tai käy hieromassa asiakkaan kotona. Hierojia työskentelee myös hoitolaitoksissa, kylpylöissä ja liikuntakeskuksissa. Ammatissa tarvitaan hierontaosaamisen lisäksi kätevyyttä ja tuntoaistien

Lue lisää ammatista Hieroja

Hieroja käsittelee asiakkaan lihakset ja lihasryhmät erilaisin käden ottein säädellen hieronnan voimaa ja nopeutta niin, että hieronta on anatomisesti ja fysiologisesti perusteltua ja tehokasta.

Hierontaa käytetään useimmiten fyysisistä suorituksista tai tapaturmista seuranneiden lihasten jännitystilojen ja niistä aiheutuneiden kipujen laukaisuun.

Lue lisää ammatista Hieroja

Hieroja työskentelee useimmiten yrittäjänä. Työpaikkoja toisen palveluksessa on hyvin vähän. Hierojia työskentelee myös hoitolaitoksissa, kylpylöissä ja liikuntakeskuksissa.

 

Hierojan koulutusta järjestävät terveysalan oppilaitokset, aikuiskoulutuskeskukset ja urheiluopistot. Lisäksi koulutusta tarjoavat monet yksityiset kouluttajat.

Näyttötutkintona voi suorittaa hierojan ammattitutkinnon sekä hierojan erikoisammattitutkinnon.

Koulutettu hieroja on suorittanut hierojan ammattitutkinnon.

 * Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset