Näyttää 1-20 koulutusta 34 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 34 tuloksesta
1
2

Hierojakoulutus – kouluttaudu hierojaksi!

Koulutettu hieroja on terveydenhuollon ammattilainen ja merkitty Valviran rekisteriin nimikesuojatuksi koulutetuksi hierojaksi. Koulutettu hieroja on suorittanut Hieronnan ammattitutkinnon.

Hieronta-alan koulutusta tarjoavat niin yksityiset kuin julkiset ammatilliset oppilaitokset. Suomessa on useita laadukkaita hierojakouluja, joista valita itselle sopiva opinahjo.

Hierojan ammattitaitokriteerit on vahvistettu Opetushallituksessa ja osaaminen osoitetaan koulutuksen jälkeen näyttötutkinnoissa. Suoritettuaan Hieronnan ammattitutkinnon koulutettu hieroja voi jatkaa opintojaan suorittamalla esimerkiksi hieronnan ammatti- tai erikoisammattitutkinnon.

Hierojakoulutus

Hierojan tutkinto opettaa perushieronnan hallintaa sekä eri-ikäisten ihmisten ja eri kehonosien hierontaa. Hierojan koulutus sisältää erilaisten käden otteiden ja hieronnan voimaa ja nopeutta sekä erilaisten lihasten ja lihasryhmien käsittelyn opetusta. Hierojakoulutus opettaa toimimaan anatomisesti ja fysiologisesti perustellusti ja tehokkaasti.

Hierojakoulutuksen sisältö

Hierojakoulutus koostuu sekä teoria- että käytännön osista. Hierojan ammattiosaamisen teoria koostuu hieronnan teorian lisäksi muun muassa anatomiasta, fysiologiasta, patologiasta, liikehoidoista, lääkinnällisestä kuntoutuksesta, fysikaalisista hoidoista, ergonomiasta, hoitotyön etiikasta, ensiavusta ja viestinnästä.

Hierojan jatkokoulutus eri Hieronnan erikoisammattitutkinto on pituudeltaan noin 40 opintoviikkoa. Jatkokoulutukseen osallistuminen edellyttää, että pohjalla on Hieronnan ammattitutkinto.  Suosituksena on lisäksi 3 vuoden työkokemus.

Urheiluhierojan koulutus

Urheiluhieronnan koulutus sisältää samat vaatimukset ja näytöt kuin klassinen hierojakoulutus. Tämän lisäksi urheiluhieronnan opiskelija saa erikoispätevyyden, jonka turvin urheiluhieroja osaa työskennellä urheilijoiden lihashuollon ja harjoittelun tukena.

Uhreiluhieronnan opiskelu sisältää valmennuksen ja urheilufysiologian perusteet, urheiluteippauksen ja -ravitsemuksen perusteet sekä käytännön toteutus oman urheilijan kanssa. Omasta urheilutaustasta on hyötyä urheiluhierojan ammatissa.

Missä voi opiskella hierojaksi?

Hierojaksi voi opiskella ammatillisissa oppilaitoksissa (esimerkiksi urheiluopistot) tai kansanopistoissa. Hierojakoulu on mahdollista käydä myös yksityisen koulutuksen järjestäjän kautta, jolloin opinnot ovat maksullisia. Hierojakoulutuksen hinta vaihtelee.

Hieronnan ammattitutkinnon suorittanut voi täydentää tutkintoaan suorittamalla esimerkiksi Yrittäjän ammattitutkinnon tai Yrittäjän erikoisammattitutkinnon.

Hierojakoulutusta Suomessa järjestävät mm. nämä hierojakoulut:

  • Suomen Hierojakoulut
  • Turun hieronta-akatemia
  • Lappeen Hierojakoulu
  • Lahden Hierojakoulu
  • Suomen Urheiluhierojaopisto
  • Joensuun Hierojakoulu
  • Turun Hierojakoulu

Millaista työtä hieroja tekee?

Hierojan koulutuksen suorittanut tekee työtään vaihtelevissa työympäristöissä. Hierojan työpaikkoja toisen palveluksessa on hyvin vähän tarjolla, joten hieroja työskentelee useimmiten yrittäjänä. Koulutettu hieroja työskentelee useimmiten itsenäisenä ammatinharjoittajana omassa yrityksessään sekä hoiva- ja hoitolaitoksissa, palvelutaloissa, kylpylöissä, liikuntakeskuksissa, asiakkaiden työpaikoilla ja kodeissa. 

Hieroja työskentelee myös terveiden ja sairaiden, enimmäkseen aikuisten ihmisten parissa. Lapsiasiakkaita ja nuoria kohdataan esimerkiksi valmennusryhmissä, joissa hierojat toimivat lihashuollon tehtävissä.

Hierojan työ on hyvin asiakaslähtöistä ja siihen vaikuttavat asiakkaan toivomukset, joten työtä tehdään myös iltaisin ja varsinkin urheilijoiden parissa viikonloppuisinkin. Hierojan työssä kaivataan myös hyviä vuorovaikutustaitoja.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi, suomenhierojakoulut.fi, Valvira

Usein kysytyt kysymykset

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!